Wednesday, June 10, 2015

ή του ύψους ή του βάθους

Επιτέλους μέχρι το τέλος του χρόνου σταματάει το ανεξέλεγκτο αλισβερίσι φυτοφαρμάκων μεταξύ παραγωγών επαγγελματιών και ερασιτεχνών.Αρχίζει η πολυπόθητη ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων που για εμάς τους μελισσοκόμους εδώ κάτω είναι μια ελπίδα αισιοδοξίας οτι δεν θα χάνονται τα μελίσσια μας από τα τόσα δηλητήρια που ρίχνουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες χωρίς να νοιάζονται για τίποτα (ούτε και για τους ανθρώπους ,μέλισσες,ζώα).
Από ότι ξέρω στην Νάξο άρχισαν να γίνονται σεμινάρια για την χρήση φυτοφαρμάκων σε επαγγελματίες αγρότες ΜΟΝΟ.Στο τέλος θα γίνονται εξετάσεις και θα δίδεται πιστοποιητικό πού ΜΟΝΟ με αυτό θα μπορεί να αγοράσει κατόπιν συνταγής από γεωπόνο φάρμακα για να προστατέψει τις καλλιέργειες του.
Μακάρι να γίνει πραγματικότητα ένα αίτημα όλων των μελισσοκόμων της χώρας και να μην υπάρχει αλόγιστη χρήση δηλητηριωδών φυτοφαρμάκων.
Το μόνο κακό (!!!!!!!;;;;;;;;)είναι ότι μέχρι στιγμής δεν θα διατίθενται φυτοφάρμακα για τους ερασιτέχνες εκτός και αν οικολογικά σκευάσματα δεν χρειάζονται συνταγογράφηση για να τρώμε κανένα φρούτο ή ζαρζαβατικό από το μπαξέ μας.Πάντως όπως και να έχει ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς που συνέβαλαν στην απόφαση αυτή. 

2 comments:

MinoanBee said...

Καλημέρα Μάρκο. Επιτέλους και κάτι αξιόλογο! Στο νομό Ηράκλείου ξεκίνησαν δειλά δειλά οι εκπαιδεύσεις. Χθες μιλούσα με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή. Τα φυτοφάρμακα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες οι οποίες αναφέρονται πάνω στη συσκευασία: για επαγγελματίες ή για ερασιτεχνική χρήση.

IxNiLaTiS said...

Μάρκο το θέμα είναι αν μέσα σε αυτά τα σεμινάρια γίνεται λόγος για την προστασία των μελισσών. Αν δεν φροντίσουμε / ζητήσουμε έχουμε ξεκάθαρη νομοθεσία για την προστασία των μελισσών, θα μείνουμε με την ελπίδα.