Saturday, May 24, 2008

Η......Βρωμομαριά.



Την περσινή χρονιά πάνω που άρχισα να κόβω ντομάτες έκανε την εισβολή της η βρωμομαριά ή αλλιώς βρωμούσα ή κοριομάμουνο.Μόλις αρχίζουν να γίνονται οι ντομάτες πάει πάνω τους και κατουράει, ζευγαρώνει και πάει λέγοντας.Δεν την φτάνει να κάνει τη δουλιά της μόνο σε μιά ντομάτα ή έστω και σε μιά ντοματιά αλλά πηγαίνει σε όλες.Μόλις την κατουρήσει αρχίζει η ντομάτα σε αυτό το σημείο και κιτρινίζει μέχρι μέσα σκληραίνει και με λίγα λόγια δεν την τρώνε ούτε οι κότες.Τα είχα πάρει στο κρανίο γιατί δεν βάζω φάρμακα και έτσι από 20 ρίζες ντομάτα ζήτημα να έκοψα καμιά 10αριά κιλά.Φέτος λοιπόν φύτεψα τις ντομάτες ανάμεσα στο καινούργιο αμπέλι και αναρωτιώμουνα αν και φέτος θα έχω την ίδια τύχη με τις βρωμούσες.Έκατσα και σκέφτηκα διάφορους τρόπους ,μια και οι πληροφορίες που έπαιρνα ήταν οτι άρχισε να κάνει την εμφάνησή της,και τελικά κατέληξα σε αυτόν στην φωτό.Είχα 2 ελαιόπανα μεγάλα και για να μήν τεμπελιάζουν τα έβαλα πάνω απ΄τις ντοματιές τα στερέωσα και ελπίζω να μήν μπορεί να μπεί μέσα για να φάω καμιά ντομάτα original.

6 comments:

neoinileias said...
This comment has been removed by a blog administrator.
İlhami Uyar said...

Have you succes this system,I hope you get succesuful result.nice job

chaniabee said...

«Από το σπίτι σου περνώ, βήχω και ξεροβήχω και αν δεν μου ανοίξεις για να μπω ,σου κατουρώ τον τοίχο.»
Το ίδιο θα σου λένε και οι βρομούσες όταν θα δούναι το δίχτυ!!!!!!
Καλή πατέντα , αντί για τα βρομοφαρμακα!!! Ελπίζω ότι τα σπόρια τις ντομάτας να μην είχαν κγαουτσο!!!!! Δεν θα σου κάψει όμως ο ήλιος το δίχτυ ? Και είναι και το ακριβό βλέπω!! Μην ξεχάσεις να βάλεις μπόλικο θειάφι στην ρίζα!!!!

İlhami Uyar said...

My friend ,when I translate your blog English because of some wörds not translating I dont understand main target and subject,please give me more information and explain.I wait succes news.kalaspira efharisto polee

Anonymous said...

Ριχνε θειαφι καθε εβδομαδα,απο λιγο.

markos aliprantis said...

Ilhami I thank I will try him to write more comprehensibly.