Thursday, February 22, 2007

ΚΗΡΟΣΚΩΡΟΣ

Φέτος μαζί με όλα τα άλλα τρελά που συμβαίνουν δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο κηρόσκωρος. Δεν ψόφησαν οι προνύμφες (λόγω υψηλής θερμοκρασίας) του Χειμώνα με αποτέλεσμα να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στις κηρήθρες.Τον Δεκέμβριο είχα βγάλει κάτι κηρήθρες (καμιά 50αριά)από τα μελίσσια για να τα σφίξω και δεν τις έβαλα στον καταψύκτη υπολογίζοντας στο κρύο του Χειμώνα.Χτες έκανα επιθεώρηση στα μελίσσια και χρειάστηκα τελάρα.Πάω λοιπόν να πιάσω από αυτά που ήταν πρόχειρα και τί να δώ μαύρα χάλια οι κηρήθρες.Γεμάτες όλα τα στάδια του κηρόσκωρου μόνο για λιώσημο κάνουν.Προσοχή μην αφήνετε κηρήθρες αφύλακτες και την πατήσει και άλλος.

5 comments:

Anonymous said...

γηγκγκκ

Anonymous said...

ΜΑΡΚΟ ΜΠΡΑΒΟ
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Anonymous said...

Στέφανε ευχαριστώ πολύ.Προσπαθώ να γράφω τις εμπειρίες μου σε ότι έχει σχέσει με την μελισσοκομία για να μήν την πατήσουν και άλλοι.Σίγουρα μέσα από τα λάθη μαθαίνει κάποιος και ειδικά από αυτό το τρελό όσο και αγαπητό ζουζούνι που λέγετε μέλισσα και που κάθε φορά σε κάνει και αναρωτιέσαι τί δεν πήγε καλά τί δεν έκανα σωστά και βγήκε διαφορετικό από το προσδοκόμενο αποτέλεσμα.

halastanis said...

ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΑΚΙΑ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΡΚΟ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ.

Υ.Σ. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Beekeeper said...

Λοιπον αυτο με το καιρο δεν το σκεφτηκα. Κι εγω εκπληκτος ειδα μπολικο πραμα ενω ειχ κανει τα δεοντα με καταψυξεις κλπ και απορουσα πως καταφεραν και παλι να ευδοκιμίσουν.

Μαλιστα...

ειναι πραγματι μεγαλη αηδια ο σκωρος