Saturday, August 18, 2007

Και ...του χρόνου



Υστερα από αρκετό διάστημα απουσίας από το blog (όοοχι μην πάει ο νούς σας οτι έκανα διακοπές)λόγω του ότι ανοίξαμε επιτέλους το γραφείο Ταχυμεταφορών ΕΛ.ΤΑ και το τρέξιμο είναι μεγάλο και πολύ κουραστικό, επανέρχομαι για να σας πώ διάφορα νέα.Τελείωσε ο τρύγος του θυμαριού και για μάς εδώ στο νησί η φετινή παραγωγή.Και του χρόνου λοιπόν νά΄μαστε καλά.Δεν έχω παράπονο από την ποσότητα θυμαρίσιου που πήρα γιατί με τόσο αντίξοες συνθήκες τα κορίτσια μου δούλεψαν και με το παραπάνω.Τώρα θέλουν περιποίηση και φροντίδα για να την βγάλουν τον χειμώνα.Ο λιόδρομος δίνει και πολύ μάλιστα γιατί τα μικρά που έχω στο σπίτι χτίζουν και ασπρίζουν τα τελάρα χάρη στις τελευταίες βροχές που έκανε τον Μάη.Το βράδυ μάλλον θα κατεβάσω όλα τα μελίσσια που είχα στα ψηλά(φωτό από τα ψηλά) στο χειμαδιό για να βοηθηθούν από τον λιόδρομο για να τα κόψω αργότερα.Λέω να ασχοληθώ και να παρουσιάσω την παραδοσιακή μελισσοκομία της Πάρου (πέτρινες κυψέλες,υψέλια πήλινα,εργαλεία παλιά)βοηθούμενος από καταγραφές της Ι.μονής της Λογγοβάρδας που ευχάριστα δέχτηκαν να με βοηθήσουν.

Υ.Γ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Μελισσοκομική Επιθεώρηση για την αναφορά του στην Παριανή μελισσοκομία.

7 comments:

zepos said...

Ένας γνωστός μου εδώ, ταξιτζής το επάγγελμα, αποφάσισε να ανοίξει ένα παρόμοιο γραφείο ταχυδρομείου, "για να έχει και καμιά ελεύθερη ώρα".. έτσι έλεγε και το πίστευε!
Αποδείχτηκε όμως ότι όλα ήταν όνειρα μόνο!
Είναι κλεισμένος από το πρωί έως το βράδυ μέσα εκεί!
Καλή δύναμη Μάρκο!
Α! ..κι' από χρόνου!

Anonymous said...

Καλά το είπες Μάρκο και του χρόνου.
Μάκάρι, για εμένα μιλάω, του χρόνου να βγάλω όσο μέλι έβγαλα φέτος. Δόξα το θεό. Μετά τον 1ο καύσωνα όλα διαλύθηκαν εδώ. Κάποιοι φίλοι πήγαν για όψιμο θυμάρι Λευκάδα - Κεφ/νιά και είπαν ότι κάτι έκαναν. Εγώ τα πήγα όλα σχεδόν μεγάλα - μικρά στη Θήβα ΄΄ποτιστικός κάμπος΄΄ για συντήρηση αλλά πήρα και λίγο μέλι από τα μεγάλα. Τα πράγματα αρχίζουν και σκουραίνουν όσο δε βρέχει.
Θα ήθελα να βάλεις καμμιά φωτογραφία να δω με την κυψέλη που έχεις βάλει σίτα, πως μπαίνει και από που έχει είσοδο για το μελίσσι.
Από 02-09-2007 έως 11-09-2007 πρώτα ο θεός θα είμαι Ικαρία.
Αν περάσει από Πάρο το καράβι θα σε πάρω τηλέφωνο.

chaniabee said...

καλό ξεκίνημα βρε φίλε !!!!!
εύχομαι να σας πάνε όλα καλά στην καινούρια δουλειά του μεγάλου . Σου εύχομαι και για τα άλλα δυο τέκνα να βρούνε μια αξιοπρεπή και αυτά δουλειά και να βγάζουνε τίμια και ξεκούραστα χρήματα !!! όσο για τα μελισσακια σου άντε και του χρόνου με τετραπλάσια μέλια και γόνους!!!!

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Καλές δουλιές να χει το παληκάρι!!!
Τι να στείλω να κάνουμε σεφτέ;
Σε σένα Μάρκο εύχομαι καλοξοδεμένα τα μέλια και με υγεία του χρόνου να μαστε καλά να ξανακάνεις το χρέος σου στα θυμάρια.
ΑΑΑ!!! Τώρα που δα τη photo συγκαταλέγεσε και συ στη μεσαία κατηγορία....στους πρόχειρους και όπως-όπως....

Anonymous said...

Ζέπο αυτός ο ταξιτζής που έχεις εκεί είναι φίλος μου και με βοήθησε αρκετά για να ανοίξω το μαγαζί.
Ανώνυμε δεν ξέρω ποιός είσαι γράψε όνομα.
Φίλε Παντελή ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Θεοδόση ποτέ δεν ισχυρίστηκα οτι είμαι με την έννοια του post σου ότι είμαι νοικοκύρης αλλά πιστεύω υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ 10 μελισσιών και 100 ή 200 ή 500.Στα 100 δεν έχεις χρόνο ιδίως αν τα δουλεύεις μόνος να κάνεις τέτοια.Πόσο μάλλον στά 500.Ευχαριστώ και σου ανταποδίδω τις ευχές.
Σας ευχαριστώ όλους.

μελονικος said...

Φίλε Μάρκο να σου πάνε όλα ευνοϊκά. Για τα μελίσσάκια;; Να είναι καλά ο μελισσάς. Και τότε όλα θα πάνε καλά. Βγάλε καμιά φωτό το λουλούδι που δουλεύουν τώρα.
Έτσι απο περιέργια.

halastanis said...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ