Wednesday, December 12, 2007
Ζαχαροζύμαρο
Σήμερα ξεκίνησα την δεύτερη δόση ζαχαροζύμαρου στα μελίσσια.Αυτή την φορά πρόσθεσα και σκόρδο με χυμό πορτοκαλιού και λίγη γύρη.Πάντως εδώ που τα λέμε δεν με πολυενθουσιάζει η μυρωδιά του γιατί μπαίνοντας στην αποθήκη νομίζεις οτι μπαίνεις σε πατσατζίδικο της Θεσ/κης.Την περασμένη χρονιά ξανάβαλα αλλά μου είπαν οτι είναι λίγο και ίσως γιαυτό δεν μύριζε πολύ.Ελπίζω οτι θα το φάνε.Πάντως μέχρι στιγμής (μην τα ματιάσω)πάνε καλά.Λίγο η βροχή που ρίχνει σχεδόν καθημερινά μας τα χαλάει γιατί δεν βγαίνουν έξω και αυτή την ώρα που γράφω πέφτουν αστραποβρόντια.Από ανθοφορία της εποχής είναι μια χαρά εχει ανοίξει ο αστράγγουρας η χειμωνιάτικη περικοκλάδα και κάτι άλλα χαμηλά που τα πιάνουν σαν τρελές αλλά δεν ξέρω πώς τα λένε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
10 comments:
Ο πατσάς είναι βάλσαμο φίλε Μάρκο μετά από μια μακρά νύχτα με ξύδια ή δε ευωδία του ευεργετική.
Κερνάω μια κούπα την άλλη βδομάδα που θα είμαι Θεσσλονίκη....
Τί μου θύμησες ρε φίλε.Πατσάς (πόδι ακοπο με μπόλικο μπούκοβο)ότι καλύτερο πρωϊνό.
Δεν έχω καταλάβει, γιατί χρησιμοποιείς χυμό πορτοκαλιού;
Kάποτε μου το είπε ένας φίλος μελισσοκόμος επειδή είχα σε μερικά μελίσσια ασκοσφαίρωση.Απο τότε βάζω και χυμό πορτοκάλι μέσα στο ζυμάρι και ίσως είναι αυτό να δούλεψε και δεν έχω τώρα σε κανένα.
Καλημέρα Μάρκο..
Πως κόβεις τη ζάχαρη; Έχεις ειδικό μύλο;
Ζέπο είχα πάρει ένα μυλαράκι της πλάκας από ενα μελισσομάγαζο αλλά κάνω την δουλιά μου είναι λίγο αργό αλλά δεν τους δίνω 1700€ για να πάρω κανονικό μύλο.Μοιάζει με αυτό που σπάει το καλαμπόκι αλλά με πιό ψιλή σίτα από κάτω.
Γειά σου φίλε Μάρκο και λοιποί φίλοι μελισσοκόμοι.
Πέρυσι που πήγα να βγάλω κηρήθρες από το κερί μου στο εργοστάσιο επώνυμου μελισσοκόμου - έμπορα, πέτυχα να φτιάχνουν ζαχαροζύμαρο - βανίλα. Έβαζαν μέσα χυμό λεμονιού αλλά και αλάτι. Μη περιμένετε να σας πω γιατί τα βάζουν και σε τι αναλογία γιατί και που ρώτησα δεν μου είπαν.
Μάρκο αν ταΐζεις τα μελίσσια σου ή αν βρουν καλή βοσκή, η ασκοσφαίρωση χάνεται.
Εύχομαι σε όλους σας
Καλά Χριστούγεννα και
Καλή Χρονιά να έχουμε και
πάνω από όλα ΥΓΕΙΑ.
Ποδι+αυτια ολα τα...
καλησπέρα οταν βάλεις στην βανίλια λεμόνι η πορτοκάλι απο το βρασιμο χάνει τα πάντα
Εγώ μιλάω για ζέσταμα του μελιού στους 50 βαθμούς για το ζαχαροζύμαρο και όχι σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες που θέλει η βανίλια.
Post a Comment