Thursday, February 14, 2008

Tα τεσσαράκια μου

Εδώ και δυό -τρείς μέρες ασχολούμαι με την απολύμανση και το μοντάρισμα των κυψελιδίων σύζευξης όπως λέγονται στην -ας το πούμε-επιστημονική τους ονομασία.Εγώ τα λέω τεσσαράκια.Με αυτόν τον καιρό όμως δύσκολα τα πράγματα όσο αφορά τίς πρώιμες βασίλισσες που είχα σκοπό να βγάλω.Επειδή δουλεύω 8άρες και κινητούς πάτους εύκολα τα έχω μετατρέψει σε 2 τεσσαράκια.Αυτό το κάνω για να έχει αρκετό πληθυσμό το μελισσάκι για να περιποιηθεί την νέα μάνα με όσο το δυνατό καλύτερη και περισσότερη τροφή κατα πρώτο και κατά δεύτερο μόλις γονιμοποιηθεί η μάνα και γενήσει να υπάρχει αρκετός κόσμος για να καλύψει τον γόνο.Στις φωτό φαίνονται οι τροφοδότες καπακιού ο κινητός πάτος και το χώρισμα.Ο καιρός μας τα έκανε σκ..τά γιατί εδώ και μιά βδομάδα σχεδόν δεν έχουν βγεί έξω τα μελίσσια και απ΄ότι λένε και η επόμενη έτσι και χειρότερα θα πάει.

3 comments:

zepos said...

Ωραίο κόλπο με τον πάτο Μάρκο! Το ένα μπαίνει από τη μια και το άλλο από την άλλη πλευρά και έτσι δεν συναντιώνται .. Τι κατεβάζεις!

blacksheep said...

Μπράβο , ωραία κατασκευή, πρακτικά εφαρμόσιμη.
Είναι απαραίτητες οι 28 βίδες ?

Anonymous said...

Γιάννη όλες οι κυψέλες μου με πατούρα έχουν τόσες βίδες και είναι κολλημένες με κόλλα θαλάσσης για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να αντέχουν στις καταπονήσεις των μεταφορών.