Saturday, July 19, 2008

Nέο αίμα
Με την φροντίδα του συλλόγου μας και εφέτος έγινε σεμινάριο μελισσοκομίας από τον κ.Εμμανουήλ Καραζαφείρη που είναι στο 5 έτος διδακτορικού του Α.Π.Θ κοντά στον γνωστό σε όλους Ανδρέα Θρασυβούλου.

Ο κ.Καραζαφείρης μας μίλησε για τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μελισσοκόμοι για τις ασθένειες και τους εχθρούς των μελισσιών καθώς και πώς αντιμετωπίζονται.Επίσης για τα προϊόντα κυψέλης (μέλι-γύρη-βασ.Πολτός,πρόπολη) και το πόσο επιβαρύνεται το κάθε ένα από τα φάρμακα.

Αποδείχθηκε τελικά ότι πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε κυκλοφορούν ανεξέλεγχτα στην αγορά όπως για παράδειγμα το κερί που εισάγεται από Αφρική και Ασία δεν ξέρουμε αν έχει κατάλοιπα από φάρμακα.Το αποτέλεσμα είναι οτι ενώ δεν χρησιμοποιείς φάρμακα να βρεθείς ξαφνικά πρό απροόπτου και να βρείς τον μπελά σου.

Ευχόμαστε στον κ.Καραζαφείρη καλή σταδιοδρομία και με το καλό να πάρει και αυτός το διδακτορικό του.

8 comments:

zepos said...

Πως ξεχωρίζει κανείς τους μελισοκόμους σε μια φωτο με τελείως άγνωστους κυρίους;
Εγώ τους βρήκα! Είναι οι ηλιοκαμένοι λες και μόλις γύρισαν από διακοπές στις.. Μπαχάμες!
Συγχαρητήρια και ... καλημέρα!

skyrianbee said...

Εμεις περιμένουμε τη Σοφία Γουναρη στις 6 Αυγούστου, ωραία είναι όλα αυτά αλλά πραγματοποιούνται δύσκολη και με μεγάλο φόρτο εργασίας εποχή.

spyros said...

Καλές σοδειές σε όλους τους μελισσοκόμους του νησιού

Νίκος said...

Όποτε έχεις χρόνο θα ήθελα να μου πείς περισσότερες λεπτομέρειες για την καταπολέμηση του άκαρι με άχνη ζάχαρη. Τώρα που είμαι ερασιτέχνης με λίγα μελίσσια και δεν τα μεταφέρω θα ασχοληθώ για λίγο καθαρό μέλι.
Μέχρι τώρα βασιζόμασταν στα φάρμακα για παραγωγή.
Χαιρετώ

KOSTAS said...

Μακάρι Μάρκο αυτές οι εκπαιδεύσεις να είχαν μεγαλύτερη διάρκεια, περισσότερους καθηγητές, πιο πολλούς μαθητές και να γινόταν πιο τακτικά!

markos aliprantis said...

Zέππο την είδες την διαφορά εεε.
@Λάμπρο συμφωνώ ως προς τις ημερομηνίες που γίνονται οι εκπαιδεύσεις αλλά δεν είναι στο χέρι μας να τις αλλάξουμε.
@Σπύρο ευχαριστώ για τις ευχές αλλά από ότι βλέπω φέτος με όλα τα προβλήμματα πρέπει να είμαι κάτω γύρω στα 300 κιλά θυμαρίσιο.

markos aliprantis said...

Νίκο μου άρεσε αυτό που έγραψες και γέλασα άκου "ερασιτέχνης"ενας μελισσοκόμος με την πείρα την δική σου που θα την ζήλευαν πολλοί καθηγητάδες!!!.
Λοιπόν για να κάνεις θεραπεία με άχνη κατ αρχήν πρέπει να έχεις στα μελίσσια σήτα στον πάτο ή αν έχεις κινητούς πάτους να τους αφαιρέσεις τελείως και να στηρίξεις την κυψέλη πάνω σε τούβλα ή τσιμεντόλιθους για να πέσει το άκαρι κάτω.
Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τρόποι.
Εγώ δούλεψα αυτόν που περιγράφω αλλά είναι κουραστικός λίγο.
Στην αρχή πήρα ένα εργαλείο κουζίνας που ρίχνουν άχνη στους κουραμπιέδες αλλά μετά από λίγο τάπαιξε.Έτσι αγόρασα ένα κουτί αλουμινένιο σαν και αυτό που ρίχνουν άχνη στην μπουγάτσα και κάνω άνετα την δουλιά.
Βγάζω ένα-ένα τα τελάρα και τους ρίχνω και από τις δυό μεριές.
Να έχεις το νού σου γιατί οι δικές μου αγριεύουν και την πρώτη φορά με ρήμαξαν στα κεντριά.
Τώρα νομίζω οτι είναι η πιό κατάληλη εποχή για να τους ρίξεις γιατί αρχίζει το άκαρι και αυξάνεται απ΄ την μιά και από την άλλη έχουν μέλια μέσα και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κάνεις θα είναι σε βάρος του μελιού.
Άλλος τρόπος πιό εύκολος είναι να απλώσεις πάνω στους κηρηθροφορείς με το κουτάλι(αφού αραιώσεις τα τελάρα βγάζοντας ένα έξω)την άχνη και μετά με την βούρτσα την σκορπίζεις να πάει μέσα.
Άλλος τρόπος είναι να αναστατώσεις το μελίσσι για να βγεί πάνω(όσο βγεί)και να του ρίξεις τότε από πάνω του.
Θα υπολοσίσεις περίπου για κάθε 10άρα γύρω στα 50-60 γραμ.άχνη.
Αυτή την ιστορία την κάνω ανά 10 μέρες 3 φορές και τα μελίσσια ανακουφίζονται.
Είναι κόπος βέβαια αλλά όπως έλεγαν και οι αρχαίοι"τα καλά κόποις κτώνται".
Καλή επιτυχία

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優