Thursday, October 9, 2008

Ευτυχώς



Ευτυχώς ύστερα από πολύ καιρό τα μελίσσια μου βρήκαν πάλι γύρη και μαζεύουν κάργα.

Άρχισε η ακονιζιά η πολυετής και αρχίζει αυτή την βδομάδα η μονοετής.Ένα πολύ σπουδαίο μελισσοκομικό φυτό είναι και η αγριοσπαραγγιά που δίνει πολλή γύρη.Περνάς από κοντά στις σπαραγγιές και ακούς το ευχάριστο βουητό.Ανόίγουν πάλι τον γόνο για να βγάλουν τις χειμωνιάτικες μέλισσες .Δεν έχω κατάλληλη κάμερα να βγάλω τα κελιά με τον γόνο για να δείτε την διαφρά δλδ πόσο περισσότερο β.π τις ταΐζουν τώρα για να βγάλουν τον χειμώνα!!!

Οι σκούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο και έχουν αδυνατίσει τα μελίσσια.Έχω πιάσει χιλιάδες στις παγίδες έχω σκοτώσει άλλους τόσους με την ρακέτα και δεν λένε να λιγοστέψουν.Έκανα και το δόλωμα που γράφει ο +ρέρας αλλά τίποτα έχω απελπιστεί.

7 comments:

chaniabee said...

πια ρακέτα?? τι πατέντα πάλι είναι και δεν μας την δείχνεις?? έρεικα δεν έχετε?? (φθινοπωρινό ρείκι )!! εμάς ξεκινά τώρα και αρχίζουν λουκούλλεια γεύματα τα κορίτσια μας!!!

skyrianbee said...

Και εμείς εδώ με τα ρείκια πάμε καλά.
Αλήθεια δεν έχει στη Πάρο ρείκια;

markos aliprantis said...

Παντελή έχω μιά ρακέτα που είχαν τα παιδιά μικρά (αυτή που έπαιζαν όχι με μπαλάκι αλλά ένα πραγματάκι με φούντα)είναι θάνατος για τους σκούρκους.Μπορείς να φτιάξεις αν πάρεις μιά απόχη γύρω στα 20cm να της βγάλης το δίχτυ και να το αντικαταστήσεις με σήτα.Κόψε το κοντάρι να είναι 30-35cm και έχεις ένα καλό εργαλείο για τους σκούρκους.Εδώ παιδιά το μεγαλύτερο ρείκι είναι 25 πόντους ύψος αλλά το χειρότερο είναι ότι στην περιοχή που είναι έχει πάρα πολλή υγρασία και φοβάμαι για νοζεμιάσεις.

Anestis Ketsetzidis said...

Βλέπω όλοι οι μελισσοκόμοι να τρέχουμε με μια ρακέτα στο χέρι.
Τρέμουν η Κουρνίκοβα και ο Παγδατής...

Beekeeper said...

προσοχη στις εξαρθρώσεις... εγω τους κινηγω με παντοφλα..

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Μάρκο καλησπέρα.
Μήπως αν βάλεις κιμά η ψάρι σε διάφορα σημεία θα απασχολούνται εκεί και θ αφήσουν τα μελισσάκια ήσυχα ?

μελονικος said...

Μάρκο η κόλα για τούς ποντικούς είναι καλύτερη.
Πιό καλή είναι η συνταγή τού Ρερα.
Μα πολύ πιό καλό είναι να τούς πιάνεις σε παγίδες , να τούς σκονίζεις μαλάθειο και να τούς ελευθερώνεις.
Χαιρετώ.