Thursday, December 4, 2008
Barcode στα μελίσσια
Πρίν μερικά χρόνια ένας φίλος ερασιτέχνης μελισσάς μου έστειλε ένα προγραματάκι και από τότε το έχω μεταβιβάσει σε πάνω από 100 μελισσοκόμους(φυσικά με την άδεια του πρώτου προγραματιστή)αφού πρόσθεσα και εγώ κάποια πραγματάκια.Καλό είναι αλλά χρονοβόρα η διαδικασία.Για να γίνει γρήγορα η δουλιά χρειάζεται άλλο άτομο να γράφει και άλλο να κάνει επιθεώρηση και έτσι αποφάσισα να προοδεύσω τεχνολογικά.Βλέποντας ένα site νομίζω κάποιου από την Δανία που διαφήμιζε το πρόγραμα (δωρεάν για 10 μελίσσια) από ότι κατάλαβα το πρόγραμά του μπορούσε να δουλέψει και με barcode.Αυτό ήταν το apimo.dk που δεν μπορώ να το ανοίξω .Μήπως το έχει κανείς για να μου πεί πώς το δουλεύει;Για μένα η καταγραφή και παρατήρηση των μελισσιών είναι το Α και το Ω για τον μελισσοκόμο σκέφτηκα να ρωτήσω πόσο στοιχίζει εδώ ένα φορητό APD αλλά απογοητεύθηκα από την τσουχτερή τιμή των 1800&2100€.Έχει κανείς κάτι καλύτερο στα ύπ΄όψιν;Μήπως λέω μήπως τα Μελισσοκομικά κέντρα να το αναφέρουν στο Υπ.Αγρ.Αν. και βγάλουν καμιά επιδότηση που θα λύσει τα χέρια αρκετών συναδέλφων ή είναι τόσο πολύ μπροστά αυτά που γράφω;
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
Μαρκαδόρο στο καπάκι (παίζει και μέσα & έξω).
Με ασετόν σβήνεις τα παλιά και ξεκινάς τα νέα.
Και δεν θέλει και επιδότηση.
Μετά πρέπει να τα γράφεις και στο σπίτι γιατί δεν θα θυμάσαι ποιό θέλει επανέλεγχο και σε ποιό να επέμβείς στην επόμενη επιθεώρηση ή γρηγορότερα(εκτός και αν έχεις 20 μελίσσια ή λιγότερα) οπότε το πρόγραμμα που έχω κάνει.Ψάχνω για γρηγορότερη λύση.Όσο για την επιδότηση είναι καλύτερα αυτό παρά να επιδοτούν τα φάρμακα.
Μαρκο από ότι κατάλαβα και στην απάντηση σου στο φόρουμ μελισσολογια μιλάς για PDA δηλαδή υπολογιστή παλάμης ???κάνω λάθος ?? Όμως το κόστος να αγοράσεις ένα τέτοιο δεν είναι τόσα πολλά χρήματα ... Εκτός και μιλάς για υπολογιστή που μπορεί να διαβάσει μέσο υπέρυθρων barcode δηλαδή symbol, που και πάλι ο αναγνώστης δεν είναι ακριβώς με USB συνδέετε σε PC ..
Η διεύθυνση λειτουργεί ...
http://apimo.dk/
Κώστα είναι palmtop και διαβάζει barcode είναι της metrologig.Το συγκεκριμένο μοντέλο κάνει γύρω στα 1700€ και το πρόγραμμα 400.Αν έχεις κάτι καλύτερο να προτείνεις γράψε.Αυτό που με ενδειαφέρει είναι να παίρνει το ιδιο πρόγραμμα που θα έχω στο΄σταθερό pc και να διαβάζει barcode.Έτσι γυρίζοντας στο σπίτι να μεταφέρω ότι αρχεία έχω στον μεγάλο.
Εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις την περίπτωση ενός palm που να δέχεται Windows Mobile και να έχει θύρα USB και στην συνέχεια ένας αναγνώστης bar code συνδεδεμένος με αυτό.Προσοχή πρέπει να δώσεις πόση μνήμη πιάνει το πρόγραμμα γιατί τα palm δεν έχουν σκληρό δίσκο . είναι μια λύση γύρω στα 400 με 500 euro Και η άλλη λύση στην θέση του palm ένα laptop δηλαδή ένας φορητός υπολογιστής που θα μεταφέρεις μαζί σου πιο ακριβή λύση σίγουρα ....δεν μπορώ αυτή την στιγμή να σκεφτώ κάτι πιο καλό ... Πάντως θα το ψάξω το θέμα και αν έχω κάτι διαφορετικό θα το γράψω
Κώστα το θέμα με το φορητό είναι οτι πρέπει να κουβάω μαζί μου και τον αναγνώστη.Αν προσθέσεις το μέγεθος του PDA τα καλώδια του αναγνώστη όλα αυτά μάλλον περισσότερη ταλαιπορία θα είναι.Θέλω ένα πραγμα να κάνει όλες τις δουλιές.
Πάντως ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που έδειξες για το θέμα.
Τελικά το apimo το άνοιξα.Μήπως το έχεις δουλέψει;
Οχι δεν το έχω δουλέψει το κατέβασα και θα ασχοληθώ να δω ...φυσικά αν δουλεύει σε vista γιατί νομίζω μόνο σε xp κάνει
Υπάρχει και αυτή η ιντερνετική επιλογή για την διαχείριση μελισσοκομίου:
https://www.beetight.com/
Τρέχει σε κινητό τηλέφωνο με Android, iPhone, iPad και iPod. Αναγνωρίζει την κάθε κυψέλη με QR κωδικό (κάτι πιο εξελιγμενο από το barcode). Αποθηκεύει τα δεδομένα online κάτι που σημαίνει πρόσβαση από παντου και όταν δεν εχεις ίντερνετ στο μελισσοκομείο αποθηκεύει τα δεδομένα offline στο κινητό και όταν συνδεθείς συγχρονίζει τα δεδομένα στον server. Το κόστος είναι 15ευρώ/χρόνο και η διαχείριση υπερβαίνει της 1000 κυψέλες! Φαίνεται καλή και σύγχρονη λύση.
Post a Comment