Thursday, January 8, 2009

AΝΟΙΓΟΥΝ


Σήμερα μιά και ο καιρός ήταν φανταστικός για επιθεώρηση πήγα στο μελισσοκομείο που είναι κοντά και άνοιξα λίγο τα μελίσσια για να δώ πως πάνε.Έμεινα ικανοποιημένος γενικά γιατί αρχίζουν και ανοίγουν τους γόνους βάζουν αρκετή γύρη (άνοιξε το ποδαράκι και λίγος αστράγγουρας).Περιττό να σας πώ ότι το χαμόγελό μου βλέποντάς τα έφτασε μέχρι τα αυτιά επειδή για πρώτη φορά στις αρχές του χειμώνα δεν είχαν καθόλου γόνο τα μελίσσια μου(δεν υπήρχε καθόλου γύρη έξω).Οι βροχούλες οι τελευταίες ήταν βάλσαμο για την γή.Δεν ξέρω αν είναι και αύριο ο ίδιος καιρός για να προσθέσω και μερικές φωτό της επιθεώρησης.

7 comments:

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο τι είναι αυτά που διαβάζω?
Εμεις εδώ πάνω έχουμε 10 πόντους χιόνι και -8 βαθμούς.
Βάλε φώτο να παίρνουμε κουράγιο.

chaniabee said...

τα νησιά ειναι ο παράδεισος!!!

zepos said...

Και γω χθες με την λιακάδα, συνέχισα το ξελάκισμα - κόπρισμα στ'αμπέλι..
Γύρω μου πέταγαν συνέχεια μελισσούλες πάνω στο λιγοστά κατακίτρινα ξυδάκια που ανοίγουν με την πρώτη λιακάδα του χρόνου!!

trikalinos-Trikala Greece said...

Λιακάδα!!!τι λέτε ρε παιδιά,τι "χρώμα" έχει;

Corfu bee said...

Μάρκο προλαβες να κάνεις θεραπεία για την Βαρροα ?? Η είναι νωρίς ακόμα ??

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Γεια σου Μάρκο!
Τα δικά μας εδώ ούτε για κατούρημα δεν βγαίνουν ακόμα….
Στην ΕΡΤ3 είδα την κρεμμύδα που λέγαμε. Έχει πιο πλατιά φύλλα και ένα κεφάλι. Το σπερδούκλι είναι αυτό που βλέπεις στην πρώτη φωτογραφία των φώτων και μέχρι στιγμής είναι πολύ δυνατό, μόνο να μην το χαλάσει καμιά παγωνιά.
Καλό βράδυ

markos aliprantis said...

Ρε παιδιά ρε παιδιά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.Εμείς εδώ κάτω μπορεί να είμαστε πρώϊμοι αλλά δεν έχουμε 10 νομές τον χρόνο έχουμε το πολύ 1,1/2.
@corfu-bee η θεραπεία για το βαρρόα έχει γίνει πιό νωρίς με την τροφοδοσία ζαχαροζύμαρου-θυμόλης.
@Θεοδόση έχουμε και από αυτό.Ευτυχώς που δεν έφτιαξα την κεραλοιφή γιατί θα έβαζα από το άλλο.
@Ζέππο ήταν να φρεζάρω το αμπέλι αλλά θα γίνει αργότερα επειδή είναι ογρό το χώμα από τις τελευταίες βροχές.Βέβαια θα δυσκολευτώ γιατί τα χόρτα θα γίνουν μεγάλα.Έριξα και στο καινούργιο το αμέλι από μια χούφτα λίπασμα μπάς και πάρει τα πάνω του.