Monday, July 20, 2009

Xάλι μαύρο

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν .Θα μπορούσε να είναι τίτλος βιβλίου ή παραστατικό εταιρίας προς την εφορία ή και ανακοίνωση προέδρου κάποιου κράτους.Δεν είναι όμως, είναι ο απολογισμός της χρονιάς που περνάω σε απόδωση μελιού και κατ' επέκταση, της είσπραξης χρημάτων από την πώληση του μελιού.Το θυμάρι εκτός από τις πρώτες 3-4 μέρες δεν ξανάδωσε με αποτέλεσμα τα πολύ δυνατά μελίσσια να μαζέψουν 2-3 τελάρα θυμαρίσιο μέλι και αυτό ήταν όλο.Εκτός αυτού ήρθε και το πεταλουδάκι πάνω στο θυμάρι και η δουλιά ήρθε και έδεσε που λένε.Τα πήρα από τα χαμηλά και τα ανέβασα κατάκορφα αλλά μιά απ' τα ίδια.Το θυμάρι ανθισμένο και αυτές τον χαβά τους τρώνε από το λίγο έτοιμο που τους άφησα.Δεν βλέπεις ούτε μιά μέλισσα πάνω στο θυμάρι και μάλλον έτσι θα συνεχίσει εκτός τώρα στο τέλος αν αλλάξει κάτι.Έχουν σπάσει τα τηλ. οι πελάτες και φίλοι για παραγγελίες αλλά μακάρι να είχα και να τους έδεινα.Στον ίδιο παρονομαστή είναι και όλοι οι μελισσοκόμοι της Πάρου.Όποιος πεί εδώ ότι έβγαλε πάνω από 4-5 κιλά μέλι ανά κυψέλη μέσο όρο κάποιο λάκκο έχει η φάβα που λένε.
Πρίν ανέβω στην Αθήνα και στην συνέχεια κάνω μίνι διακοπές ήρθε και ο φίλος ο Ανέστης με την κυρά του να μας δεί και τελικά αποδείχτηκε οτι ταιριάσανε τα χνώτα μας που λένε.Τις λίγες μέρες που έμεινε και κάναμε παρέα τα περάσαμε καλά.Μου έδωσε και μέλι παραγωγής του από την Βόρεια Ελλάδα.Τον ευχαριστώ πολύ.Βέβαια από τότε τα λέμε και στο τηλ αρκετά συχνά.Όταν τον πήγα στα μελισσοκομία έφριξε από το κατσάβραχο και την ξεραΐλα και απορρούσε πώς συντηρούμε τόσα μελίσσια.
Κάποτε μερικοί έγραφαν στο site melissokomos (όταν δούλευε σωστά) οτι εμείς οι νησιώτες και πιό συγγεκριμένα τα ξερά κυκλαδονήσια έχουμε γίνει πλούσιοι επειδή πουλάμε θυμαρίσιο σε ακριβή τιμή.Προσκαλώ όποιον θέλει να έρθει να τα αφήσει για δυό-τρία χρόνια να γίνει και αυτός πλούσιος και τα ξαναλέμε μετά από εδώ.

6 comments:

manos said...

Εσυ νασαι καλα και ολα γινονται.Οσο για τις τιμες πωλησης του θυμαρισιου μελιου πρεπει να κανουμε μια συζητηση ολοι γιατι οσο και να το δινουμε παλι τσαμπα ειναι.

Exagono said...

Υγεια πανω απο ολα φιλε.
Και εδω που υποτιθεται εχουμε ανθοφορια εχει λιγα μελια.
Δεν ξερω αν φταιξαν οι συχνες βροχοπτωσεις.

μελιΣακης said...

Τελικά Μάρκο ,όποιος ασχολείται με τη μελισσοκομία ,πρέπει να στοχεύει όλα τα προιόντα της μέλισας. Λάθος μεγάλο αν έχει αποκλειστικά το μέλι ως στόχο.Για τα υπόλοιπα προιόντα της μέλισσας έχετε καλές συνθήκες?

Σταύρος Χαμπάκης said...

To βασικό πλεονέκτημα στο νησί, είναι το νησί.
Μελισσοκομικά, είναι ελάχιστες οι επιλογές που έχεις να κάνεις, αλλά τουλάχιστον είσαι μακρυά από τις τερατουπόλεις που ζούμε εμείς (επιλογή μας βέβαια, δεν φταίει κανείς άλλος).
Να σαι καλά Μάρκο

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
Τιμή και σεβασμό στους έντιμους νησιώτες μελισσοκόμους.
Καλό απόγευμα

Σπύρος Σφήκας said...

Να είσαι καλά εσύ Μάρκο και όλα γίνονται!!!