Saturday, August 1, 2009

Κρίση

Καλοό μήνα και καλές διακοπές. Τελικά μάλλον δουλευόμαστε ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί.Ωραία κρίση ρέ.Εδώ γίνεται της κακομοίρας από κόσμο και η κρίση είναι στην πρόσθετη φοροείσπραξη μάλλον.
Εμείς οι νησιώτες είμαστε καταδικασμένοι να περνάμε λούκι όχι μόνο οι μελισσοκόμοι αλλά ΟΛΟΙ.Χτές σε μιά κουβέντα που είχα με έναν φίλο μου έδωσε κίνητρο για να γράψω την σημερινή ανάρτηση.Έχει κάποιο πρόβλημμα και πρέπει να πάει στην Αθήνα οπωσδήποτε.Έλα μου ντέ που δεν υπάρχει εισητήριο ούτε για πλοίο αλλά ούτε και αερολάνο;Μήπως λέω μήπως πρέπει να κάνει κάτι το ΥΠ.ΕΜΠ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ;.Καλά αυτός που ξύπνησε τελευταία ώρα και θέλει να κάνει διακοπές στην Πάρο και δεν βρίσκει εισητήριο να μην έρθει γιατί αν θέλει υπάρχουν και άλλοι προορισμοί για να κάνει διακοπές,ένας όμως Παριανός που του προέκειψε ένα ζήτημα και πρέπει να πάει στην Αθήνα γιατί να μην μπορεί να το κάνει και θα το κάνει μόνο αν κάποιος ακυρώσει το εισητήριο του;Για να πάρει μαζί του το αυτοκίνητο δεν το συζητάμε και θα είναι τυχερός αν βρεί πρίν από τις αρχές του Σεπτέμβρη.
Παιδιά γίνεται χαμός με το θέμα καλός ο τουρισμός φέρνει λεφτά στον τόπο αλλά φέρνει και πολλά κακά.Άσε που ανεβαίνουν όλα κατακόρυφα το καλοκαίρι και δεν ξαναπάνε στην θέση τους τον χειμώνα.
Μάλλον πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι φορείς να κάνουν κάτι για το θέμα της μετάβασης των νησιωτών στον Πειραιά το καλοκαίρι.Μήπως θα έπρεπε και κρατούντε κάποια εισητήρια για αυτές τις περιπτώσεις στα πρακτορεία έκδοσης εισητηρίων;

8 comments:

StNicolas said...

Ευτυχώς που γκρινιάζουμε επειδή έχουμε πολύ κόσμο γιατί θα μπορούσαμε και να κλαίγαμε γιατί δεν έχουμε κόσμο!

markos aliprantis said...

Εξαρτάται από ποιά πλευρά το βλέπει κανείς.Σου εύχομαι να μην χρειαστείς να ανέβεις στην Αθήνα και να κατέβεις στο προσεχές 15μερο.

Corfu bee said...

Και που να δεις Μάρκο να σου λένε ...α ρε τυχερέ που είσαι σε νησί όλη μέρα στην θάλασσα θα είσαι ... ναι ε?? Διακοπές καλοκαίρι έχω να κάνω εδώ και 20 χρόνια .....

skyrianbee said...

Μάρκο τα ίδια και εδώ κόσμος και αλαλούμ ευτυχώς εμείς διατηρούμε ποιο λαϊκής βάσης και αυτό βοηθάει πολύ στις έκτακτες περιπτώσεις τέτοια εποχή. Όσο για το θυμάρι τίποτα και εδώ άστα να πάει...

Exagono said...

Ρε παιδια Ελληνες ειμαστε.Κλαιμε οτι δεν εχουμε φραγκα και γεμιζουμε τα νησια,κλαιμε για τους πολιτικους και μετα παμε και τους ψηφιζουμε,φωναζουμε για τα σκουπιδια στους δρομους αλλα εμεις τα ριχνουμε.
Δεν παιζομαστε.Καλο καλοκαιρι σε ολους.

Κώστας Ελευθεριου said...

Μάρκο φίλε , έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου. Καλό το καλοκαίρι, ωραίες οι διακοπές αλλά κι αυτή η αναστάτωση των ντόπιων και αυτών που κάνουν διακοπές ,για την περίοδο αυτή δεν περιγράφεται.

Δυστηχώς κάποιοι απο μας τους ¨αστούς¨ πέρνουμε άδεια ΜΟΝΟ τον Αυγουστο απο τις δουλειές μας και πέφτουμε σαν τρελοίστα όμορφα νησιά μας , ενώ θα μπορούσαμε προγραματισμένα να ευχαριστηθούμε καλύτερα κάποια άλλοι περίοδο τις διακοπές μας.

Χαιρετησμούς απο τον Μαραθώνα.

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Και μεις εδώ στο Βόλο έχουμε μεγάλη κρίση Μάρκο. Να φανταστείς ότι για να βρεις τραπέζι σε ουζερί του Βόλου (δεν μιλάμε για παραπέρα παραλίες) πρέπει να πας κατά τις 9.30 το πρςί πριν ανοίξουν ή μετά τα τις 01.00 τα μεσάνυχτα που θα φύγει καμιά παρέα ηλικιωμένων. Άσε που στον κουρέα έκλεισα ραντεβού αντί για Δευτέρα Πέμπτη απογευμα.
Κρίση κρίση αλλά καλά περνάμε!

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
Χρόνια τώρα κάνω διακοπές τέλος Ιουνίου και αρχές Ιουλίου.
Πουθενά δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.
Καράβια,ταβέρνες,παραλίες και παντού με προσέχουν.Ειδικά εκείνο το καιρό είναι οι περισσότεροι ξένοι.
Πριν τρία χρόνια πήγα στη Σκύρο και ακριβώς την επόμενη μέρα έφυγα γιατί δεν είχαν γιατρό.
Γενικά σε όλα τα νησιά υπάρχουν προβλήματα.
Κουράγιο Μάρκο.