Tuesday, August 11, 2009

Αντε και του χρόνου παιδιά

Φαίνεται συμπτωματικά ο τελευταίος τρύγος και οι ημερομηνίες είναι ίδιες με την περσινή χρονιά.Μόνο που έγραφα οτι ήμουν ευχαριστημένος από την παραγωγή ενώ φέτος είναι άστα να πάνε.Αισθάνομαι πολύ άσχημα να ζητούν οι πελάτες μέλι και να μην έχω να τους δώσω,αυτή την εποχή,είναι ότι χειρότερο για τον μελισσοκόμο.Χτές το βράδυ έκανα και την πρώτη μεταφορά μελισσιών εδώ στο κτήμα για να τα ενισχύσω λίγο.Το καλό είναι οτι το μελτέμι καλά κρατεί και έτσι η δουλιά γίνεται ευκολότερη και χωρίς σχεδόν ιδρώτα. Από ότι φαίνεται οι μεταφορές θα γίνονται σε καθημερινή βάση για όλη την βδομάδα μέχρι να μοιραστούν τα μελίσσια στα μελισσοκομεία για ξεχειμώνιασμα.
Εύχομαι υγεία και καλές παραγωγές σε όλους.

9 comments:

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
Ακου ξεχειμώνιασμα.
Είναι κουβέντα αυτή 10 Αυγούστου?
Τσιμουδιά δεν πρέπει να βγάζουμε εμείς οι στεριανοί για τις μελισσοβοσκές που έχουμε σχεδόν όλο το χρόνο.
Μάλλον οι Βασίλισες και βασιλικός πολτός είναι η λύση στα νησιά.
Σ'ευχαριστω και για τα ωραία που μου έστειλες.
Την καλημέρα μου σε όλη την οικογένεια.

zepos said...

Εγώ Μάρκο τα έχω αφήσει "στην ησυχία τους" από μέρες! Πήρα λίγο - πολύ λίγο - μέλι και το υπόλοιπο τους το άφησα να τρώνε έως τέλος αυτού του μήνα που μάλλον θα χρειαστούν φαγιά..
Η πλάκα είναι οτι παρ'όλο που το ήξερα οτι η περιοχή δεν έχει νομές για παραπάνω μελίσσια.. η απληστία με έκανε και μάζεψα περισσότερα από όσα "αντέχει" το βουνό εδώ, μια και εφέτος οι αφεσμοί αφήνιασαν!

Πάμε τώρα πιο κοντά στ'αμπέλι φίλε... Οι ρόγες πήραν χρώμα, οι μύγες δεν το τρύπησαν ακόμη και είμαστε σε αναμονή τρύγων!

Καλημέρα!

chaniabee said...

Φιλαράκι…!!! Μην αγχώνεσαι ρε συ!!! Αφού δεν είμαστε επαγγελματίες!!! Εμείς φιλαράκι κάναμε λίγο και καλό..!! δηλαδή θες η πλεονεξία να μας κάνει να κυκλοφορούμε με το βυτίο το 3 τόνο!!!???? Και μετά να κανομε ότι και καλά το μέλι μας είναι το αγνότερο??? Αφού δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας!!!! Έλα μην αγχώνεσαι εσύ έχεις το καλύτερο όνομα στην πιάτσα ούτος ή άλλος!! Εμείς κυνηγάμε την ΔΟΞΑ!!!

naxios said...

αγαπητη Παρο την αγαπη μας,Μαρκο καλη συνεχεια,υγεια στην οικογενεια και στα μελισσια!Βλεπω του Ανεστη την συμβουλη για βασιλισσες και Β.Π και συμφωνω,μιλουσα με Κυπρο εκει λιγο πριν την ερημοποιηση,πανε πολυ καλα με βασιλισσες και β.π

IxNiLaTiS said...

Μάρκο, αυτό είναι το κακό ... Όλοι να ζητάνε θυμαρίσιο και να μην έχεις.
Εύχομαι του χρόνου να βγάλεις τόσο που να υπερκαλύψεις την φετινή χασούρα. Και πάνω από όλα ... υγεία :)

IxNiLaTiS said...

@ chaniabee !!!!
Ακριβώς ... Στην περιοχή μου έχω 18 κυψέλες στα θυμάρια.
Το θυμάρι φέτος εδώ δεν έδωσε τίποτα και έφτασα να τις ταΐζω για να μην ψοφήσουν.

Ένας μελισσοκόμος της περιοχής είναι ο μόνος που (όπως λέει) έβγαλε "θυμαρίσιο" εκεί που δεν έβγαλε κανείς μας.
Τι του λές τώρα;;;;

Εν τω μεταξύ στην περιοχή μου λέω οτι έχω ελατίσιο, και "στραβώνουν". Θέλουν όλοι θυμαρίσιο, και τελικά ψωνίζουν από ψεύτες ...

Σπύρος Σφήκας said...

Μάρκο να είσαι γερός εσύ και τα μελισσάκια σου και μην ξεχνάς ότι το φετινό μέλι σου το χρωστάνε θα το πάρεις κάποια άλλη χρονιά εύχομαι να είναι του χρόνου!!!

GRAINBOW said...

K.Μαρκο καλησπερα.
Αντιθετως εδω στην Απανω Μερια της Συρου τα πραγματα ηταν πολυ καλυτερα.Μπορω να πω οτι η παραγωγη ηταν εως και 5(!) φορες μεγαλυτερη ανα κυψελη!
Λιγο η οψιμοτητα του τοπου,λιγο οι παρατεταμενοι νοτιαδες και οι υγρασιες βοηθησαν,και τα 532 χιλιοστα συνολικης βροχης ολη τη χρονια απεδωσαν τα μεγιστα.Τα μελτεμια ξεκινησαν μολις εσβηνε το θυμαρι.
Στην κατω μερια ομως τα πραγματα δεν πηγαν πολυ καλα,αλλοι λενε οπως περυσι αλλοι καλυτερα.
Γενικα παντου τοπ αντιθετο με περισυ.
Τα παντα λοιπον εξαρτωνται απο τις καιρικες συνθηκες.
Και του χρονου να στε ολοι καλα και να τρυγατε πυρετωδως!

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Αυτά να τ ακούσουν μερικοί που λένε χοντρές κουβέντες για την τιμή του θυμαρόμελου . Δυστυχώς τα νησιά μας δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και επιλογές μελισσοβοσκής και όλες οι ελπίδες κρέμονται μόνο στα θυμάρια. Σου είπα στειλτα με το πόρτα πόρτα να στα βοσκήσω εδώ πάνω.