Friday, December 11, 2009

Κυνήγι...Προσωρινά τέλος

Σίγουρα οι αντικυνηγοί και οι οργανώσεις τους θα ευχαριστήθηκαν από την απόφαση του ΣτΕ που σταμάτησε προσωρινά το κυνήγι μέχρι νεωτέρας.Είμαστε 230.000 κυνηγοί ας προσέχαμε ποιούς βουλευτές Ψηφίζαμε καλά να πάθουμε λοιπόν.
Μέχρι πρίν 10 μέρες αν δεν κάνω λάθος (και δεν ξέρω και μέχρι σήμερα τί γίνεται)δεν υπήρχε ορισμένος υφηπουργός ή κάποιος άλλος να αναλάβει τον τομέα του κυνηγίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και κανένας μάλλον βουλευτής της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρθηκε να πιέσει την κατάσταση ούτως ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημμα.
Η κυρία υπουργός μάλλον δεν νοιάζεται για το θέμα και δεν την ενδιαφέρει.Από τις πολλές φορές που ο κ.Αγγελέτος μας έχει πάει στο ΣτΕ πρώτη φορά έγινε πραγματικότητα δλδ να σταματήσει το κυνήγι έστω και προσωρινά.Πάντα ο αρμόδιος υφηπουργός έκανε νέα ρυθμιστική και τουλάχιστον προσωρινά πορευόμασταν ΤΩΡΑ;Πάρε νά΄χεις.

10 comments:

chaniabee said...

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ?????????????????????

trikalinos-Trikala Greece said...

Α ρε Μάρκο!
Αλλη αρρώστεια και αυτή με το κυνήγι.Πάθος είναι κι'αυτό όπως οι μέλισσες.
Κατά τά άλλα έχεις δίκιο για τα λεγόμενά σου.Ποιός ενδιαφέρεται σ' αυτή τη χώρα?

İlhami Uyar said...

Dear my friend hunting rules do arrenge again?I hope problem will solve as soon as possible,stay well.Best wishes.

Επόπτης said...

Απλές ερωτήσεις
Ποιός προστατεύει τα θηράματα;
Η πολιτεία που βγάζει νόμους ή οι σύλλογοι και κατεπέκταση οι ομοσκονδίες των κυνηγών ;
Ποιός εμπλουτίζει τα δάση με κάθε είδος πανίδα ;
Η πολιτεία ή ίδιοι οι κυνηγοί με τις ομοσπονδίες τους;
Πόσα οχήματα (δεν) διαθέτει το κράτος για την πάταξη της λαθροθηρίας ; και πόσα οι ομοσπονδίες κυνηγών ( δεκάδες)
Πόσα πληρώνουν κάθε χρόνο οι κυνηγοί για τις άδειες και πού διατίθενται αυτά τα λεφτά;
Οι κυνηγοί μόνοι τους νοιάζονται για την πανίδα και την χλωρίδα του τόπου μας και ας σταματήσουν τα κλάματα.
Ας κλάψουν μερικοί στα αρμόδια κρατικά όργανα όποια και αν είναι αυτά. να προσλάβουν δασοφύλακες , πυροφύλακες όπως και οτιδήποτε όχημα χρειαστεί για την προστασία των ζώων , πτηνών , αλιευμάτων και την προστασία του δασικού πλούτου.
Και μετά ας πουν ότι θέλουν και αυτοί και οι άλλοι που νοιάζονται για την προστασία τους μόνο από τα χαρτιά και τις ανακοινώσεις τους.
Σε λίγο θα μας πουν γιατί εκτρέφουμε μέλισσες και παίρνουμε το μέλι τους
Γιατί οι κτηνοτρόφοι σκοτώνουν τα πρόβατα και τα κατσίκια
γιατί οι ψαράδες σκοτώνουν τα ψάρια και πάει λέγοντας
Όμως όλα αυτά τα τρώνε
Το κυνήγι είναι διατροφή και ο άνθρωπος είναι κυνηγός από την φύση του.
Και τέλος κατά την γνώμη μου και ότι άγριο είναι ίσως ακόμα και το πιό αγνό , το πιό βιολογικό είτε είναι από το ζωικό βασίλειο είτε από το φυτικό.

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
στην Ελλάδα τους νόμους που αφορούν το περιβάλλον τους βγάζουν άνθρωποι που ζουν και μεγαλώνουν σε γυάλινα γραφεία.Γεμίσαμε λελέδες που δήθεν αγαπούν και κόπτονται για τη φύση.
Υπάρχει κάποιος μη κυνηγός που ξέρει τι είναι και τι κάνει το ψαρώνι,το μπεκατσίνι,και η σιταρίθρα?
Συμφωνώ με τα γραπτά σου Φώτη/επόπτη.
Μιά ζωή λάθος άνθρωποι σε λάθος θέση!

evangelos naxios said...

Καλησπερα σε ολα τα παιδια,Μαρκο αγαπητε ειμαστε μαζι σου,συμφωνω με τα ωραια που γραφουν αναλυτικα ολοι.

Μαρκο ο Παντελης σε πειραζει γιατι στην Κρητη παρατινεται ολη την χρονια,μου εχει πει ενα κοπελι οτι εκει επιτρεπεται ολο το χρονο ημερα και νυχτα......μου ειχε στειλει κατι φωτογραφιες μ'ενα λαγο περυσι,του λεω "ρε Χαρη ο λαγος τετοια εποχη δεν επιτρεπεται" μου λεει "στην Κρητη παρατινεται ολο το χρονο".....την αγαπη μας σε ολα τα παιδια,αυριο παω για μπεκατσες,Μαρκο αμα παρω θα βαλω φωτο...

chaniabee said...

Εγώ φίλοι μου ήμουνα φανατικός κυνηγός!!!!!και έχω τρελό πάθος με τα όπλα! Αλλά όταν βλέπεις ότι μέσα στους «οικολόγους» κυνηγούς κυκλοφορούν άτομα που δεν τους ενδιαφέρει το αν είναι μικρό , θηλυκό , ή προς εξαφάνιση το θήραμα και μόνος σκοπός είναι ο θάνατος και το ξεκλήρισμα του είδους σε εποχές ζευγαρώματος …!! Έρχεσαι λοιπόν και λες: απαγόρευση του κυνηγιού μήπως και σωθεί η πανίδα μας!!!!! Ας πηγαίνουμε στης ρεζέρβες να μας περνά το μεράκι, μα δεν πεινάμε για να σκοτώσουμε για το φαί μας!!!! Και αν πειράζω τον Μάρκο είναι επειδή τον αισθάνομαι καλό μου φίλο και μου αρέσει να τον τσαγλώ !!!

Beekeeper said...

χοχο λοιπόν Παντελη με συγκλόνισες ειλικρινα. Θυμαμαι κατι φωτογραφίες που χες με τους κουνελους στο χερι και πιστευα οτι εισαι φανατικος.

Εγω εχω κυνηγίσει μια φορα στη ζωή μου και ακομα το μετανιωνω που καθάρισα τα καημενα τα πουλακια. Ο ανθρωπος νομίζω ειναι φτιαγμενος για να δημιουργεί οχι για να χαλα.

Παρολα αυτα ο καθένας εχει τα γουστα του και τιποτα δεν ειναι μεμπτο. Ολα ειναι υποκειμενικα.

Υπαρχει όμως μια ένα πραμα που με τρομαζει σε αυτα που λεει ο Μαρκος,

Ας προσεχαμε ποιους ψηφίζαμε.

Ρε Μαρκο? Ψηφιζεις με κριτηριο το κυνηγι?

Εδω ο κόσμος, κυριολεκτικα χάνεται απο τις λάθος πολιτικες. Aυτο ειναι το προβλημα που σε βασανιζει και αν στο έλυναν θα αλλαζε πραγματικα τη διαθεση σου για ψήφο?

markos aliprantis said...

Κώστα κατ αρχήν πήρες απουσία στο Φεστιβάλ μελιού δεν σε είδα πουθενά.Τους πολιτικούς τους επιλέγεις για την πολιτική τους σε όλες σφαιρικά τις απόψεις τους.Προσωπικά η άποψή μου για την πολιτική είναι οτι δεν με ενδειαφέρει πώς λέγεται το όνομα του κόματος αλλά το αν περνά ο κόσμος καλά δλδ να έχουν αξία τα χρήματα που παίρνει μας παρέχει όλα αυτά που πρέπει και του πληρώνουμε,να πιάνει αυτούς που δεν πληρώνουν,να τιμωρεί τους κλέφτες είτε λέγονται πολιτικοί ή όπως αλλιώς λέγονται.
Επειδή όμως το blog δεν είναι πολιτικό θα σταματήσω εδώ.
Αυτά που λέει ο φίλος μου ο Παντελής δεν είναι ο κανόνας αλλά οι εξειρέσεις που παντού υπάρχουν.

Beekeeper said...

Mαρκο ειχα ενα κρυολόγημα πολυ βαρβατο. Την πεμπτη ξετσουρδωσα και ειπα να παω να βοηθίσω τον Θεοδοση στο στησιμο των φωτογραφιών και τελικα οταν εφυγα (μαλλον μου επεσε βαρυ) χειροτερεψα και δεν ρισκάρισα να έρθω το σκ.

Για το καλό σας ηταν βεβαια γιατι δεν κολησα και κανεναν :)

Σεβομαι αυτο που λες για το οτι δεν ειναι πολιτικο το blog. Eπετρεψε μου μονο μια διευκρίνηση.
Δεν εχει να κανει με το κυνηγι, το ίδιο θα ελεγα και αν εγραφες οπως αλλοι για το αν θα κανουν το γηπεδο του ΠΑΟ ή οχι. Αυτο που λεω ειναι οτι δεν πρεπει να ,μπερδευουμε τη διασκεδαση μας με την πολιτικη. Αλλιως έχει αρτο, θεαματα και κοροιδια.