Wednesday, October 6, 2010

Απαράδεκτο






Ίσως τώρα που σε λίγο καιρό είναι οι εκλογές των τοπικών αρχόντων είναι πιό επίκαιρο από ποτέ το θέμα που θα γράψω πιό κάτω.



Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο αυτό που συμβαίνει από τότε που έγινε ο ΧΥΤΑ Πάρου.Παντού γύρω γύρω και σε ακτίνα πάνω από 500 μέτρα υπάρχουν νάϋλον σακκούλες που τις έχει πάρει ο αέρας και έχουν σκαλώσει πάνω στα σχινάρια τα φρύγανα και τα θυμάρια της περιοχής.



Έχουν βάλει κανα-δυό εργάτες αλλοδαπούς και τις μαζεύουν αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό.Το περασμένο Σ/Κ πήγα κυνήγι στην περιοχή και έπαθα την πλάκα μου από το χάλι που υπήρχε εκεί.Σε κάποιο σημείο υπήρχε μια καμένη από παλιά μια φίδα που πάνω της είχαν σκαλώσει νάϋλον σακκούλες και ήταν σαν στολισμένο εκτός εποχής χριστουγεννιάτικο δέντρο.Κρίμα και πάλι κρίμα.Δεν λέω οτι δεν έγινε ένα αξιόλογο έργο για τα σκουπίδια της Πάρου αλλά και ο γύρω χώρος πρέπει να καθαρισθεί σωστά.Ένας άλλοτε πανέμορφος θυμαρότοπος και περδικότοπος έγινε σακκουλότοπος.Οι δε εργάτες, μάλλον για την ευκολία τους, δεν ξέρω τί άλλο να σκευθώ θεώρησαν καλό τις σακκούλες τις μικρές αφού τις βάλουν μέσα σε μαύρες μεγάλες σακκούλες να τις πετάνε σε ένα ρέμα εκεί δίπλα αντί να τις μεταφέρουν και να τις πάνε για ανακύκλωση.Το πρόβλημμα είναι μεγάλο και πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.Οι φωτό δεν είναι πολύ καθαρές αλλά δείχνουν το θέμα.

1 comment:

zepos said...

Ευκαιρία είναι τώρα με τι εκλογές Μάρκο να ρωτάτε τον κάθε υποψήφιο που σίγουρα θα έρθει να σας σφίξει τα χέρια και να υποσχεθεί οτι θα είναι.. δίπλα σου πάντα,
ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙς ΠΛΑΣΤΙΚΈς ΣΚΟΎΛΕς ΣΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ;