Friday, November 19, 2010

Το...άγριο


Χτές ψάχνοντας για μπεκάτσες στου "καπαρού" ήμουνα σε μια σπαρτιά και ανεβαίνοντας από πάνω που ήταν κάτι ελιές την άρπαξα!!!!.Κοιτάζω γύρω-γύρω μήπως και δώ καμιά κυψέλη ή κανένα υψέλι αλλά δεν έβλεπα τίποτα.Συνέχιζα να ακούω τις μέλισσες μέχρι που στα δυό περίπου μέτρα το είδα.Ήταν σε ένα κορμό της ελιάς που ήμουνα δίπλα.Είδα μέλισσες να μπαινοβγαίνουν σε μιά τρύπα του κορμού και κουβαλούσαν γύρη.Αμέσως έβγαλα το κινητό να το φωτογραφίσω από κοντά και αρπάω και άλλη μιά στο δάκτυλο.Αυτό που πρόσεξα ήταν οτι οι μέλισσες που μπαινόβγαιναν ήταν μικρές που σημαίνει οτι είναι καιρό στον ίδιο χώρο και τα κελιά έχουν μικρύνει πολύ.Πάντως πληθυσμιακά δεν πρέπει να είναι μεγάλω αν κρίνω από την κίνηση που είχε και από τον χώρο που έχει στον κορμό.Θα ρωτήσω πιανού είναι οι ελιές γιατί θα κόψω τον κορμό και θα το πάρω.

12 comments:

Επόπτης said...

Εάν είναι πολύ μικρό δεν είναι κρίμα να κόψης την ελιά ( αν σε αφήση αυτός που την έχει)
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγεί;

zepos said...

Αστο εκεί ρε Μάρκο..
Κάθε που θα ψάχνεις για μπεκάτσα θα το βλέπεις. Ασε τα σμάρια που δίει γύρω-γύρω με νεό αίμα..

Τις είδα στην βάση..
Προχθες εγώ είμουνα στην Ανδρο.. Φτερό!
Ενας αυτιάς μου έφυγε .. ματωμένος γμτο φελέκι μου!

Καλημέρα

Beekeeper said...

Ναι μωρε, καλα λενε οι προλαλησαντες... :) πιο πολυ χαρα θα σου δίνει όταν περνας.

Eίσαι παντως επιρεπης στα μυστηρια.. θυμαμαι εκεινο το τερας που ειχες ξετρυπωσει σε ενα πατντζουρι!

evangelos naxios said...

Καλημερα στο Αιγαιο

Beekeeper said...

χαχα, Μαρκο.. δες τι πετυχα τυχαία πριν 5 σε ενα τουρκικο blog. Ειχε παει για κυνηγι και επιασε μελισσι κι αυτος.. κολλητικο! http://baltemur.blogspot.com/2009/10/dogadaki-arlar-2.html

IxNiLaTiS said...

Γιατί όμως χτυπούσαν;

markos aliprantis said...

Το κομάτι του κορμού που είναι το μελισσάκι είναι κομένο λίγο παραπάνω οπότε δεν θα βλάψει την ελιά-λέω τώρα-αλλά ούτε και ο ιδιοκτήτης μπορεί να μαζέψει τις ελιές γιατί είναι αγριο και θα τον φάει.

Κώστας Ελευθεριου said...

Λέω κι έγώ, καλύτερα να μείνει στην φυσική του θέση , αλλά και αυτό θα χαθεί με τον καιρό αφού απο το μέγεθος των μελισσών οπως λές δεν θα έχει χώρο για νέες κερύθρες και τον ιδιοκτήτη θα ενοχλεί και ίσως το ...

Αν μπορείς πάρε το τμήμα του κορμού με το μελίσσι μακριά απο κει, βοήθησέ το , και την άνοιξη το μεταγγίζεις πιό εύκολα και σίγουρα σε μιά κυψέλh.
Χαιρετησμούς στην Παρο

chaniabee said...

αστο ρε φιλαρακι το ταλεπορο......! αμαρτια απο τον θεο !

maro said...

δοκιμή επικοινωνίας με το blog σας

maro said...

Αγαπητέ Μάρκο διαβάζουμε με το γιό μου το blog σου τώρα τελευταία και βλέπουμε πράγματα πολύ ενδιαφέροντα. Λέγομαι Γιάννης Λουκής -παρά τη γυαναικεία υπογραφή γιατί σου γράφω από το e mail της γυναίκας μου- και θέλω να σου πω ότι μαθαίνουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Η μελισσοκομία είναι για μας εκτός από hobby και το μελλοντικό επάγγελμα του 16χρονου γιού μου. Είμαι από το Καμάρι της Πάρου και ξέρω πολύ καλά ότι ο τόπος μας βγάζει εξαιρετικό μέλι. Ταυτόχρονα είμαι και φανατικός κυνηγός. Σε λίγες μέρες μάλιστα φεύγω για Ήπειρο γιατί κυνηγάω Μπεκάτσα. Ελπίζω να συναντηθούμε και να ρίξουμε μαζί καμιά τουφεκιά. Ως τότε συνέχισε την καλή δουλειά. Θα τα λέμε μέσα από το εξαιρετικό blog σου.

markos aliprantis said...

Γιάννη Λουκή ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Δεν είμαι στην Πάρο αλλά στην Εύβοια αυτή την στιγμή και λογικά θα συνεχίσω για Βόλο,Θεσ/κη και Σέρρες.Τουλάχιστον από τις πληροφορίες που έχω δεν έχει κάνει κανένα αξιόλογο μπάσιμο από μπεκάτσες πουθενά.Οσο για τον γιό σου μακάρι να γίνει ενας καλός μελισσοκόμος,αλλά στην Πάρο πρέπει να έχεις και άλλο εισόδημα γιατί μόνο με τα μελίσσια δύσκολα θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.Στείλε μου στο e-mail μου το τλφ σου και οταν γυρίσω θα τα πούμε.