Friday, December 10, 2010

Hήήήή....εκδρομή















Εδώ και αρκετό καιρό είχα προγραμματίσει να κάνω ολιγοήμερες διακοπές.Μόνο αυτή την φορά δεν ήταν ολιγοήμερες αλλά πολλές μέρες δλδ καμιά 20αριά.Το κυριότερο ήταν να ξαναγεμίσουμε τις μπαταρίες μας που λέμε μιας και το καλοκαίρι δεν πήγαμε πουθενά όπως άλλωστε κάνουν και οι περισσότεροι που ζούν στα κυκλαδωνήσια.Πρώτος σταθμός στην κόρη μου που σπουδάζει στα ΤΕΙ Χαλκίδας για να μαγειρέψει η μαμά και για να πάω κυνήγι.Πολύ ωραία μπεκατσοτόπια αλλά οι θερμοκρασίες πάνω από 23 βαθμούς και τα πουλιά ανύσηχα για τον αφύσικο καιρό δεν δεχόντουσαν φέρμα αλλά και ήταν ελάχιστα.Το δάσος βούϊζε από μέλισσες που έπαιρναν μελίτωμα από τον εργάτη του πεύκου που έδινε ακόμα.Τα αποτελέσματα του κυνηγιού ήταν απογοητευτικά αλλά οι ελπίδες υπήρχαν επειδή θα κυνηγούσα με τον Ανέστη στο πανέμορφο Μπέλες.





Δεύτερος σταθμός ο Βόλος.Ποιόν άλλο θα συναντούσα εκτός από τον φίλο Θεοδόση και την φιλόξενη οικογένειά του;Με ξενάγησε τον λίγο χρόνο που είχα στην διάθεσή μου(ούτε 24 ώρες) στα μελισσοκομεία του στο χωριό και αλλού είδα τεράστιες εκτάσεις με αμυγδαλιές και γύρισε το μάτι μου ανάποδα και αναρωτήθηκα -Τί κάνουμε εμείς εκεί κάτω μάλλον παιδευόμαστε για να περνάει η ώρα παρά κάνουμε μελισσοκομία-έλεγα και εγώ πώς έχουμε αμυγδαλιές όταν με ρωτούσαν μέχρι 100 δένδρα.Εκεί είδα αμυγδαλιές σε χιλιάδες στρέματα.





Ευλογία θεού η περιοχή για μελισσοκόμους και όχι μόνο.Πέρασαμε και από τον συναιτερισμό μελισσοκόμων του Βόλου που πρέπει να πώ ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά που απ'ότι μου εξήγησε ο Θεοδόσης δεν χρωστάει πουθενά πράγμα σπάνιο σε συναιτερισμό.Είχαμε και βραδυά ρεμπέτικου και άκουσα τον μεγάλο δάσκαλο Στάθη Μιλάνο και τους μαθητές του που μεταξύ τους ήταν και ο maesto Tom ο Θωμάς του Θεοδόση.Είναι ευλογία να έχεις τέτοιους φίλους.Άαα προλάβαμε και πήγαμε μέχρι την Μακρυνίτσα για καφέ όλοι μαζί και η γιαγιά Φωτεινή με την μεγάλη πείρα της σε όλα γύρω από τις μέλισσες και τις πρακτικές τους.





Τρίτος σταθμός η ωραία και πάντα μέσα στην καρδιά μου Θεσσαλονίκη που δυστυχώς έμεινα για λίγες μόνο ώρες γιατί είχαμε κανονίσει με το κολλητό φίλο Ανέστη σαν τελικό προορισμό το Γόνιμο Σερρών.Η φιλοξενία του Ανέστη και της Δέσποινας δεν περιγράφεται.Μας πήγαν παντού και συνεχώς από μέσα μου έλεγα άάά ρε Ελλαδάρα δεν πιάνεσαι με τίποτα από πανέμορφες παραλίες,νησιά,λίμνες,ποτάμια,και βουνά που σου θυμίζουν άλλα μέρη του κόσμου.Στο κυνήγι πάλι μια απ'τα ίδια γκαντεμιά και ζέστη ο χειρότερος συνδιασμός που μπορεί να έχει ένας κυνηγός(άάά ρε Ούζο σου εύχομαι να πάθεις ότι και εγώ στο κυνήγι γκαντέμη).Τί να πώ το ευχαριστώ στους φίλους μου είναι ελάχιστο επιφυλλάσομαι.Οι μέρες περασαν σαν νερό γρήγορα και ήρθε η ώρα της επιστροφής με στάση πάλι στο βόλο στου Θεοδόση που είδα και τον Άνθιμο εκεί και τα είπαμε και μετά καρφί Ψαχνά,Αθήνα και μετά Πάρο.Είχα πολλά χρόνια να κάνω διακοπές τόσο ωραίες με τους φίλους μου και τις οικογένειές τους.










Υ.Γ Ειχα και την ευκαιρία να γνωρίσω και την μικρή Ιρμα Νο2 το νεο σκυλάκι του Ανέστη.Φοβερή πλάκα λέμε και πανέξυπνη.

27 comments:

nikos said...

ριξε μια ματια στο blog του σκαρεα οπου ειχες κανει ενα σχολιο σχετικα με το βιβλιο του μπικου να δεις την αναρτηση του συγγραφεα....

evangelos naxios said...

παντα ετσι να περνατε!!!!!

IxNiLaTiS said...

Πάντα να περνάς καλά ;)

chaniabee said...

Πόσα πρέπει να σας κόψουν εσάς των συνταξιούχων ακόμα για να κάτσετε ήσυχοι ? όσο και να σας κόψουν πάλι εκδρομές βλέπω…….!!! Αχ ρε «τρως καν» τον Μάρκο βλέπεις και μας άλλαξες τα φώτα των υπολοίπων!!!!
( αν έρθεις Χανιά δεν θα το πούμε !!!)

Exagono said...

Παντα τετοια.αλλα ρε Μαρκο ανεβηκες πανω και δεν βρεθηκαμε?implogyr

beelovers said...

καλα ε'ισαι απαραδεκτός πέρασες εξω απο θηβα και δεν πήρες ενα τηλ.

Κώστας Ελευθεριου said...

Πάντα τέτοια Μάρκο , το τερπνον μετα του οφελίμου (το γράφω καλά?)

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ said...

Μάρκο,ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη που σας είδα έτσι ξαφνικά!!

Anestis Ketsetzidis said...

Τζένηκαι Μάρκο
σας ευχαριστώ πολύ για την επιλογή σας να κάνουμε μαζί και χειμερινές
διακοπές.
Μ'αυτά που γράφεις με κάνεις να κοκκινίζω.
Ζητω συγνώμη για τα μη καλά κυνηγετικά νέα.
Υγεία να έχουμε και θα ξαναβρεθούμε σύντομα.

markos aliprantis said...

Νίκος το είδα μου το έστειλε και στο e-mail μου αλλά δεν του απαντάω.Ευχαριστώ

markos aliprantis said...

Παντελή όπου πάω πάντα αναφέρω την αξέχαστη εκδρομή και την φιλοξενία σου στα Χανιά.Είμαι υπεράνω (τρώς καν')Πάντως να ξέρεις οτι έχω δώσει υπόσχεση και στην σειρά μου τον Ηρακλιώτη οτι θα κατέβω(εκτός και αν με σνομπάρεις που είμαι πλούσιος συνταξιούχος)

markos aliprantis said...

Φίλε Φόρη ο χρόνος που έμεινα Θεσ/κη ήταν τόσο λίγος.Πάντως στην επόμενη φορά θα ανταμώσουμε σου δίνω τον λόγο μου.

markos aliprantis said...

Βασίλη έφυγα καρφί για κάτω μετά τον Θεοδόση και γιατί ήμουν φορτωμένος με ένα σωρό πράγματα που δεν μπορούσαν να μείνουν άλλο μέσα στο αυτοκίνητο.Την επόμενη φορά να είμαστε καλά και θα βρεθούμε.

markos aliprantis said...

Άνθιμε και εμείς χαρήκαμε που σε είδαμε.Ελπίζω να ξαναειδωθούμε σύντομα.

markos aliprantis said...

Κώστα χάθηκες.Αμα είμαστε καλά και ξανανέβω επάνω θα συναντηθούμε για να μου πείς για την βανιλιέρα.

markos aliprantis said...

Ανέστη δεν είμαι και πολύ καλός στα γραφτά σαν μερικούς-μερικούς και σταματάω εδώ.

Κώστας Ελευθεριου said...

Για την βανιλιέρα ? τι θες να μάθεις ? μπορώ να σου πω πολλά κι απο την απόσταση που έχουμε Μάρκο. Πες μου τι θες να μάθεις 6945453168

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Αφού τσίπουρο δεν ήπιαμε στο Βόλο τίποτα δεν κάναμε.

Maestros_Tom said...

Κύριε Μάρκο αν σας άρεσαν τα τραγούδια μας, έχουμε και άλλα που δεν τ' ακούσατε! Γι' αυτό σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να ξανάρθετε

Επόπτης said...

Πάντα καλά να περνάτε
Θεοδόση πιές το για όλους μας
Ρε συ Μάρκο αυτή η κουφάλα του πλάτανου σκέπτεσαι τι ωραία κυψέλι θα γινόταν;

giannis kazanis said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ρε Μάρκο να μην το κάτεχα να σου κλούθουνα.
Πάντως χαρηκα που πέρασες ωραία.
Πάντα τέτοια!!!!!!!!!!!!!!

markos aliprantis said...

Θεοδόση τα τσίπουρα θα πιούμε εδώ πρώτα και στον Βόλο αργότερα

markos aliprantis said...

Θωμά χίλια ευχαριστώ.Φανταστικές οι φωτό.Καλή συνέχεια

markos aliprantis said...

Φώτη άστα με χαλάσανε εκεί πάνω και αρχίζω και ξυπνάω αργά.Το μερτικό σου στο τσίπουρο και στο κρασί είναι φυλαγμένο στην άκρη.Όσο για την κουφάλα λίγο μεγάλη θα πέφτει γιατί χωράνε 5-6 άτομα μέσα.Στό σπίτι που μένει η κόρη μου είχαν μαζέψει ενα κουβέλι πολύ παλιό για να το κάνουν προσάναμα τα παιδιά για την ψησταριά και το πήρα.Θα το σενιάρω και θα το αναρτήσω με πρώτη ευκαιρία.

markos aliprantis said...

Πάνο πιστεύω οτι οι ΚΛΕΦΤΕΣ για λίγο καιρό θα χαίρονται ακόμα μιας και θα βγεί το σύστημα παρακολούθησης των κυψελών σε λίγο καιρό.Ευχαριστώ

markos aliprantis said...

Γιαννη ευχαριστώ και εσύ να περνάς καλά.

oikomell said...

μαρκο χαρηκα που τα ειπαμε. ευριπιδης σερες.αλλη φορα θα πιουμε και καφεδακι.