Thursday, March 31, 2011

Και όμως ...μιλάνε




Τέλος του Φλεβάρη που πήγα στην Αθήνα να κάνω το περιβόητο τεστ κοπώσεως και πηγαίνοντας στο πατρικό μου να δούμε την αδελφή μου πέρασα από έναν παλιό φίλο και συνάδελφο που τώρα συνταξιούχος και αυτός έχει μαγαζί με επισκευές T.V, stereo,κλπ.Ανοίγω την πόρτα και μπαίνω μέσα μαζί με την κυρά να τα πούμε λίγο και να θυμηθούμε τα παλιά.Στον διάδρομο κάτω βλέπω δυό παπαγαλάκια(από αυτά τα μικρά που αν τα χαρίσεις σε κάποιον τον τρέλανες)να κάνουν βόλτες.Φοβήθηκα οτι θα φύγουν και κλείνω γρήγορα την πόρτα.Ο Δημήτρης μου λέει οτι δεν φεύγουν και οτι μιλάνε.Τον κοιτάζω καλά-καλά έλα ρε Μήτσο που μιλάνε!!!.Τα άκουσα και έπαθα την πλάκα μου.Το τί λέγανε δεν περιγράφετε!!!Τα πάντα "κάτσε καλά γιατί θα φας πολύ ξύλο",Πώς λένε τον μπαμπά σου; ΄"Σάββα ψηλό".Η γυναίκα μου ξετρελάθηκε ακούγοντάς τα τόσο πολύ που με έβαλε και πήγα την άλλη μέρα που θα ερχόταν η κόρη μας από την Χαλκίδα να την πάω να τα ακούσει.Έτσι και έγινε.Μου εξήγησε ο Μήτσος οτι είναι δικά του πουλιά και οτι από μωρά όπως θα δείτε στην φωτό σχεδόν αμάλιαγα τα παίρνει στο μαγαζί και τα εκπαιδεύει.Αφού στο τέλος φεύγοντας λέει το άσπρο (άκουγαν προηγουμένως συζήτηση σχετική)πάμε Πάρο πάμε Πάρο!!!.

6 comments:

Beekeeper said...

Σωστός ο φίλος. Α ρε Μάρκο τι μου θύμισες... προ αμνημονευτων ετών ο πατέρας μου εκανε εκτροφή για εμπορικούς λόγους και είχαμε απειρα. Ενα δωμάτιο 10 - 12 τετραγωνικά γεμάτο παπαγαλάκια. Εκολαπτηκή μηχανή... τα παντα!
Θυμάμαι που έβαζε τους νεοσους σε ενα ξύλινα κουτια με μια τεραστια λάμπα απο πάνω για να τους κρατά ζεστούς μετα τη γέννα, τα οποία προφανώς ήταν παροπλισμένες κυψέλες :) (δυο δυο πανε τα βίτσια :)

Μου αρέσουν πολύ αλλά δεν μου κάνει καρδιά να τα έχω σε κλουβί και ελευθερα στο σπίτι θέλουν πολύ εκπαιδευση.

Το πιο άκυρο είναι οτι στην αθήνα υπάρχουν ελευθεροι μεγάλοι (απο τους πρασινους) και μπορεις να δεις στο χαλανδρι κυρίως και στο μαρούσι!

Χαιρετισμους.

Exagono said...

Μαρκο μηπως ειπαν και το γνωστο,λεφτα υπαρχουν?

Γιώργος said...

Μάρκο, έχω κι εγώ δυο παπαγαλάκια μικρά και τα παιδιά μου "τρελαίνονται" μαζί τους! Δεν πίστευα όμως πως και τα μικρά παπαγαλάκια μπορούν να μιλάνε. Εκπληκτικό!

Grypas said...

Φυσικά και μιλάνε..είχα και γώ ένα που το είχα σπίτι και μιλούσε αβέρτα.Τότε έκανα εκτροφή καναρίνια και παπαγαλάκια...προ μελισσιών εποχή χαχαχα!!!Να ξέρετε ότι μιλάνε μόνο τα αρσενικά , τα θηλυκά καθόλου και επιστημονικά αποδεδειγμένο λένε τις περισσότερες λέξεις από όλα τα είδη παπαγάλων απλά μιλάνε πολύ δύσκολα!

glam said...

Μιλάνε; Άσε καλύτερα , έχω γυναίκα και 2 κόρες......!

evangelos naxios said...

Πανεμορφα,και οι φωτο!

τελικα πατριδα μου ξεχαστικαμε με τα παπαγαλακια,τις φωτο με τα δυνατα μελισσια και το τεστ ....τωρα εχουμε αλλα πραγματα.

Βασιλικο πολτο ξεκινησες????