Saturday, May 14, 2011

Σμηνουργία και "μύρισμα"

Η φετινή χρονιά από σμηνουργίες σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός.Σήμερα έγραψα στο βίντεο του κινητού μια σμηνουργία από ένα μελίσσι μου,που συμπτωματικά μόλις έφτασα στα μελίσσια άρχισε να σμηνουργεί και τον πολύ σπουδαίο ρόλο που παίζει το "μύρισμα".Μόλις είδα την σμηνουργία έβαλα δίπλα στην κυψέλη που έφευγε όλη την κατσαρόλα με το μύρισμα της έβαλα και από πάνω ένα καπάκι που βρήκα πρόχειρο και σχεδόν αμέσως "προσγειώθηκε"μέσα στην κατσαρόλα!!!!!!.

15 comments:

Φώτης Λαουτάρης said...

Δέν χρειάζεται πολύ.
Λίγο να σε θέλει η τύχη γλυτώνεις ένα μελίσσι!!!
Μάρκο γράψε αν μπορείς την συνταγή για το μύρισμα.

Alkiviadis said...

Χαμός γίνεται!!

giannis kazanis said...

Δέν χριάζεται φώτη τύχη για να γλυτώσεις ένα μελίσσι. Χριάζεται να εφαρμόζωνται σχολαστικά καποιοι κανώνες ώστε να αποτρέπεται η σμηνουργία.
Εγώ δεν έχω τέτοια φαινόμενα στα δικά μου μελίσσια.
Καζάνης Γιάννης.

Φώτης Λαουτάρης said...

Γιάννη συμφωνώ μαζί σου.
Ξέρεις όμως πόσες φορές μέσα στον έλεγχο που κάνεις σου ξεφεύγει κάτι και σε λίγο το πληρώνεις(και ας έχεις πάρει όλα τα μέτρα).
Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι την λίγη τύχη που λέω

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Οι κανόνες έχουν πάντα και εξαιρέσεις για αυτό καλό είναι και το μύρισμα να υπάρχη.
Καλορίζικο Μάρκο.

chaniabee said...

Άψογος ο Παριανός για άλλη μια φορά!!!!

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
με την άδεια σου να ζητήσω απο το φίλο το Γιάννη να μας πει μερικές λεπτομέρειες περι σμηνουργίας.
Με το καλό τον Αύγουστο θα το τρυγήσουμε και αυτό.

markos aliprantis said...

Φώτη όπως το λές είναι καθαρή τύχη,όσο για το μύρισμα έχω γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση

markos aliprantis said...

Γιάννη στους κανόνες πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.Να αφήσω χωρίς κεριά τα μελίσσια μου για να κατεβάσουν γλώσσες με γόνο μετά να τον καταστρέψω για να μην μου σμηνουργήσουν ευχαριστώ αλλά δεν θέλω.Εδώ περνάς καθε τόσο και χαλάς Β.Κ και πάλι σου ξεφεύγουν τί να λέμε τώρα.Αν ήταν έτσι όλοι αυτό θα έκαναν και δεν θα είχε κανένας πρόβλημμα.

markos aliprantis said...

Ανέστη
Ξέρεις πως τα δουλεύω τα μελίσσια μου τί άλλο να πώ;;;

andreas said...

Τυχερός πράγματι!Πείτε μας,αν θέλετε,από τι αποτελείται το περίφημο αυτό μύρισμα!

Beekeeper said...

Aντε καλορίζικο λοιπόν

TaTaKaS said...

Ωραίο θέαμα να βγαίνει το σμήνος και να το παρακολουθείς...Φέτος έχω πετύχει πάνω από 15 τέτοια στα μελίσσια μου!Τα αφήνω όμως να αράξουν σε όποιο κλαδί θέλουν και μετά τα μαζεύω!

Επόπτης said...

Μάρκο έχω κάτι παλιές κατσαρόλες μόλις κατέβω στο νησί θα στις φέρω.
Α ναι και μην βάλης μύρισμα στην καμινάδα στην ψησταριά

zepos said...

Μια και τόχεις "μαρτυρήσει" Μάρκο το μύρισμα παλιότερα - 2007 - και οι νέοι φίλοι το ζητάνε, βάζω παρακάτω το λινκ για εκείνο το ...μυρωδάτο ποστ!
Η συνταγή μιάζει με ματζούνι μάγγισας έτσι όπως την περιγράφεις αλλά δουλεύει μια χαρά ώς φαίνεται...

http://parosbees.blogspot.com/2007/04/blog-post_2033.html