Sunday, July 10, 2011

Τουμπεκί ψιλοκομένο

Εδώ και μήνες υπάρχει πρόβλημμα με την αγορά της ζάχαρης που ταϊζουμε τα μελίσια νωρίς την Άνοιξη και μετά τον τρύγο του θυμαριού για να ξαναπάρουν τα πάνω τους και να ξεχειμωνιάσουν μιας και δεν υπάρχει άλλη ανθοφορία στα νησιά.Οι ξύπνιοι Έλληνες Υπουργοί Αγροτικής ανάπτυξης (τρομάρα τους)φρόντισαν γι'αυτό δλδ. να πούν στους αγρότες μας να μην φυτεύουν τεύτλα και παράλληλα να κλείσουν όλα τα εργοστάσια ζάχαρης.Έτσι εξασφάλησαν δύο δεινά πρώτον να ξοδευτούν οι αγρότες και να αλλάξουν καλιέργειες και δεύτερον να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες άνθρωποι που δούλευαν στα εργοστάσια.Όλοι όμως για το θέμα κάνουν ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ που λέμε.Τσιμουδιά,κανείς δεν μιλάει λες και δεν ξέρουν το θέμα.Ούτε κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ουτε ένα διάβημα ουτε τίποτα.Όλα καλά.Τί να πώ ή στραβός είναι ο γυαλός ή εγώ στραβά αρμενίζω.Μετά τον τρύγο του θυμαριού τί θα γίνουν τα μελίσσια στις μικρές κυκλάδες;Φτάνω σε σημείο να πώ οτι όλα αυτά είναι φτιαχτά για να κονομίσουν οι εισαγωγείς και οι έμποροι από την έλλειψη ζάχαρης.Ήδη από 0,66 λεπτά που είχε έχει ανέβει πάνω από 1€.Ενώ στην Γερμανία,Αγγλία και άλλες χώρες της Ε.Ε η τιμή είναι κατά πολύ χαμηλότερη.

6 comments:

chaniabee said...

Μας πείρε η καληώρα και μας σήκωσε!!! Αύριο έχουμε ραντεβού με ένα πολίτικο του νομού μας να του μιλήσουμε και να του παραπονεθούμε για το θέμα αυτό! Αύριο θα σας πω τι μας είπαν. (γνωστό το αποτέλεσμα….. μα πρέπει σαν σύλλογος να το κάνουμε)

Μελισσομάντρι said...

Μια χαρά τα κατάφεραν μην παράγουμε τίποτα.Μέχρι και αμύγδαλα από την Αμερική κάνουμε εισαγωγή!Όλα γίνονται με γνώμονα το όφελος των εισαγωγέων και όταν δεν θα υπάρχουν λεφτά να αγοράσουμε τα προϊόντα τους, θα βγαίνουν στα κανάλια να φωνάζουν ότι πλήττεται ο κλάδος τους!

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
στο νομό Σερρών που έχει εργοστάσιο η ΕΒΖ φέτος έχει 17000 στρέμματα μόνο,δηλ.όση η έκταση του Γονίμου.
Μηχανές εξαγωγής τεύτλων υπάρχουν στο νομό σχεδό 250,διαίρεσε και βγάλε αποτέλεσμα.
Πιστεύω πως η Σέβια είναι το μέλλον στις γλυκαντικές ουσίες.

Παντελή είναι γνωστό τι θας σας πεί.
Θα το μελετήσει και μετά τα κάνει τις κινήσεις που πρέπει,
στα λόγια πάντα.

galifabee said...

Μάρκο σκέφτομαι να δώσω στις μέλισσες χυμό σταφυλιού, μούστο δηλαδή και όχι ζάχαρη ξέρεις αν είναι εφικτό;

evangelos naxios said...

Για σου πατρίδα,

απορω τι δεν σου φαίνεται φυσιολογικο για ελληνες πολιτικους(το ε με μικρο)

Θεοδόσης Κατσαρός said...

1 ευρώ φθηνοί είστε εκεί κάτω, εδώ 1,11 και δεν βρίσκεις ούτε για καφέ.
Ο Θεσσαλικός κάμπος που προσφέρονταν για καλλιέργεια ζαχαρότευτλου [δοκιμασμένος χρόνια] τώρα δέχεται νέες καλλιέργειες πρωτόγνωρες με μεγάλη αποτυχία [θα καταλάβετε όταν σε λίγο αναρτήσω για τις μέλισσες φέτος στον ηλίανθο] Δυστυχώς Κάποιοι τελικά μας οδηγούν σε λάθος δρόμους πιθανόν και εσκεμμένα για πολλούς λόγους. Τώρα για το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στη Λάρισα τι να πούμε??? Μεγάλο κεφάλαιο μεγάλη ιστορία.