Saturday, December 10, 2011

Περί "'έκθεσης"

Να πώ για την διοργάνωση και την διοργανώτρια εταιρία του 3ου Φεστιβάλ μελιού μπράβο δεν γίνεται.Διοργανωτικά ήταν από χάλια έως απαράδεκτο.Ένα πανό στην είσοδο χωρίς φωτισμό σε μέγεθος ταμπέλας ψιλικατζίδικου ένα αλλαλούμ στην είσοδο κλπ που τα είδαν όλοι αυτοί οι καλοί πολίτες της πόλης που ήθελαν να μάθουν και να αγοράσουν Ελληνικό μέλι.Πρόκειται για έκθεση που κυρίως αφορά τους καταναλωτές και όχι αυτούς που γνωρίζουν από μέλια και μελισσοκομία.Ήταν όμως μια ευκαιρία να συναντηθούμε οι μελισσομπλοκάδες και όχι μόνο,για να αλλάξουμε απόψεις γύρω από την άσκηση της μελισσοκομίας.Όλοι οι μελισσοκόμοι ρωτούσαν πού είναι η Επιστημονική εταιρία να δώσει κύρος στην έκθεση και να ακούσουν οι καταναλωτές από επιστημονικά χείλη το καλό που κάνει η κατανάλωση μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας αλλά ΔΕΝ.
Ίσως με αυτό που θα γράψω παρακάτω σας δώσω μια ιδέα περί του τί παίζεται.Γυρίζοντας την έκθεση είδα κάποιον από το ΓΠΑ καί τον ρώτησα γιατί είναι απόντες όλοι τους.Η απάντηση που πήρα ήταν αυτή"Στο τέλος κάθε έκθεσης με ρωτά ο πρίτανης πόσα λεφτά μας έφερες από την έκθεση;"?????????????
Tέλος πάντων το θέμα είναι οτι πουλήθηκαν αρκετοί τόνοι μέλι και πολλοί από τους εκθέτες ξεπούλησαν και μπράβο ξανά στους καταναλωτές.Αυτό όμως σημαίνει οτι πρέπει να εξετασθεί από τους αρμόδιους;; μήπως(λέω τώρα)πρέπει να γίνεται συχνότερα το φεστιβάλ μελιού;;;Μήπως πρέπει να γίνονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις;;Μήπως πρέπει να γίνονται χώρια το φεστιβάλ για τους καταναλωτές και χώρια για τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα της μελισσοκομίας για τους μελισσοκόμους; Να πώ για την τιμώμενη(ο θεός να την κάνει)περιφέρεια Ν.Αιγαίου οτι δεν έκανε σχεδόν τίποτα για τους μελισσοκόμους της παρά μόνο σε συναιτερισμούς και στο παρά πέντε με πήραν τηλ να φέρω και 2-3 κιλά μέλι από την Πάρο για να πούμε οτι υπάρχει και αυτό το Νησί που βγάζει αξιόλογο μέλι;
Να πώ ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ στην περιφέρεια Κρήτης που πλήρωσε όλα τα έξοδα των μελισσοκόμων που το ζήτησαν για να παρεβρεθούν με περίπτερο στην έκθεση και ήταν ο λόγος που στο φεστιβάλ τα 2/3 των περιπτέρων ήταν συνάδελφοι Κρητικοί.
Από ότι έμαθα και τον επόμενο μήνα έχει φροντίσει η ίδια περιφέρεια να ταξιδέψουν τα μέλια τους στο Κουβέϊτ στην Κίνα και αλλού.Ξανά λοιπόν Μπράβο στην περιφέρεια Κρήτης.
Πού στο δι...λο είναι η δική μας;Μόνο βόλτες στην έκθεση για να μας ξαναψηφίσει ο κόσμος;
Το μόνο ευχάριστο ήταν οτι το μεσημέρι του Σαββάτου φάγαμε και ήπιαμε τον άπακο γελάσαμε με την καρδιά μας(βλέπε φωτό στο mygonimo.blogspot.com) με τα αστεία που λέγαμε και θα πώ ότι έχασαν αυτοί που δεν ήρθαν έστω για την παρέα μιας και το φεστιβάλ δεν ήταν ότι καλύτερο από πλευράς μελισσοκομικής.

11 comments:

Mesologgi bee said...

Δυστυχώς Μάρκο δεν κατάφερα να σε δώ από κοντά. Την ώρα που τρώγατε με την "παλιοπαρέα" πήρα το Σπύρο τηλέφωνο και μου είπε ότι πήγε για φαγητό και θα βρισκόμαστε αργότερα, όπως και έγινε χωρίς, να μου πει για τους υπόλοιπους. Έτσι έχασα μοναδική ευκαιρία να σας δώ . Στην επόμενη λοιπόν.!!!!!

evangelos naxios said...

Καλημέρα αγαπητέ γείτονα,είδα τις φωτο από το φαγητό και ζήλεψα....

Περί έκθεσης,συμφωνώ......

Ακου τι έμαθα φέτος,με παίρνει ένας καλός ,ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ,αγαπητός φίλος,σύμβουλος της αντιπεριφεριάρχου και μου λέει"λόγω κρίσης δεν μπόρεσα να εξασφαλίσω από την περιφέρεια τα έξοδα μετακίνησης,διαμονής των μελισσοκόμων,σας εξασφάλισα μόνον τα χρήματα του περιπτέρου !!!!!!!!

Από την Κατερίνη,στο περίπτερο της αντιπεριφέρειας ,κατέβηκε ο π.Ευάγγελος,ένας μελισσοκόμος που πούλησε αρκετα.....εγώ για λόγους δεν ξέρω εάν είναι σωστοί,δεν κατέβηκα,μπορεί να έκανα και λάθος...

explore.bees said...

Δηλαδή αυτό που ειπε ο χοντρός πρέπει να το ξεστομίσω και εγώ ?????.

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ .

πλάκα κάνω και ήδη μασάω πιπέρι .
να είστε καλά και να ξαναφάτε μαζί .
Όσο για την έκθεση .
είχα ενημέρωση νωρίς το πρωί του Σαββάτου ότι ήταν μάπα το καρπούζι και αφού δεν είχα πάρει και είδηση ότι θα ανεβείτε και τί ώρα δεν το κούνησα .

και πάλι να είστε καλά

Χρήστος

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Μάρκο δε νομίζω θεός να κάνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζω καλά πως ο Θεός αγαπάει την τιμώμενη.
Πολύ χάρηκα που σας είδα όλους μαζεμένους.

Dimitris Ninis said...

Γεια σου Μάρκο !Έχεις δίκιο αυτό που έμεινε και σε μένα ήταν μόνο η παρέα .Ελπίζω στο μέλλον ι διοργανωτές να ξέρουν τι ακριβός θέλουν να κάνουν και να μεγαλώσουν και το χώρο .

markos aliprantis said...

Σταύρο κρίμα!Καλά να είμαστε και θα συναντηθούμε.Ίσως φανώ στο Μεσολόγγι έχω πολλούς φίλους από εκεί είναι και ο ανηψιός μου σπουδαστής οπότε μπορεί να φανώ να πιούμε καφέ.

markos aliprantis said...

Βαγγέλη και εγώ πιο πολύ για τα παιδιά της παρέας πήγα και τις τρείς μέρες.Είναι μια ευκαιρία να συναντηθούμε κάθε δυό χρόνια.

markos aliprantis said...

Χρήστο κρίμα μια βόλτα στο φεστβάλ όλο και κάποιον θά έβλεπες.

markos aliprantis said...

Θεοδόση όλοι περιμέναμε οτι θα έρθεις.Πιθανόν είχες τους λόγους σου που είναι σεβαστοί.

markos aliprantis said...

Δημήτρη πολύ χάρηκα που σε γνώρησα και τα είπαμε.Θέλει δουλιά ακόμη το πράγμα όπως τα λές και εσύ.Νομίζω οτι η ΟΜΣΕ πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και όχι απλώς ένα περίπτερο.

Επόπτης said...

Τα λόγια είνα φτωχά. Τα πλούσια τα είπαν όλοι οι άλλοι. Να είστε όλοι καλά και ας ελπίσουμε να συναντηθούμε περισσότεροι κάποια άλλη φορά.