Sunday, May 13, 2012

Πείνα και των "γονέων"

Άρχισε η πείνα και των γονέων που λένε λόγω της ανομβρίας.
Τί είχες Γιάννη τί είχα πάντα;Ξανά τα ίδια.Τα μελίσσια δεν έχουν τροφές -τις έφαγε ο γόνος- και αρχίζω να κατεβάζω ορόφους,εκτός από τις παραφιάδες που τις τροφοδωτώ.Η κοιλιά που υπάρχει μέχρι την έναρξη της ανθοφορίας του θυμαριού είναι πολύ μεγάλη.Θέλει πολύ προσοχή για να μην χαθούν μελίσσια λόγω πείνας!!!!. Αυτή είναι η μελισσοκομία στις Κυκλάδες.

6 comments:

Γιώργος Κ. said...

Μάρκο μια απο τα ίδια περίπου και για εδώ Κρήτη... ο Μάιος είναι ο χειρότερος μήνας... Εχθές μετέφερα τα μελίσσια στο βουνό μιάς και η Θρύμπη ''δίνει''. Άν θές να μην ξεπέσουν τόσο σε πλυθησμό μέχρι το θυμάρι μπορείς να τους βάλεις ενα ζαχαροζύμαρο με άχνη-ιμβερτοποιημένο σιρόπι-μαγιά, όχι μέλι!!! Το οποίο δεν το αποθηκεύουν και δεν έχουμε θέμα με νοθεία του μελιού...
http://cretaland.blogspot.com/

χριστοφορος said...

αυτα μαρκο μου εχουμε καθε χρονο. κανε τα κουμαντα σου και εχει ο θεος.τωρα θα μου πεις εμεις δεν εχουμε . τι να κανουμε?

GRAINBOW said...

Και εδω μια απο τα ιδια.Ευτυχως υπαρχει και η Σμυρνια και κρατιουνται λιγακι.

IxNiLaTiS said...

Μάρκο, στην Αττική βλέπεις μελίσσια με 7+ πλαίσια γόνο και ούτε σταγόνα μέλι!

Giorgos Pats. said...

Μάρκο στην Σύρο έρχομαι σχεδόν κάθε Ανοιξη κόντα στο Πάσχα,έβλεπα τα μελίσσια εκεί σχεδόν δίπατα και ζήλευα με την καλή ένοια.Εγώ εδώ στην Πιερία εκείνη την εποχή προσπαθώ να ξεκινήσω λόγω καιρού.Σήμερα που εσύ ταίζεις λόγω ξέρας εγώ στο Ελατοχώρι Πιερίας τώρα ξεκινώ αφού τώρα αρχίζουν και δίνουν κανονικά όλα τα άνθη.Υπάρχει λύση όμως , έχω οικόπεδο περιφραγμενο ευάερο ευήλιο με θέα στο βουνό και στις καστανιές και χωράει περίπου 500 μελίσσια. Μάζεψέτα και ανέβα.

markos aliprantis said...

Γιώργο ευχαριστώ για την προσφορά αλλά αν μαζέψω λίγο μέλι από τα μέρη σου θα τα φάει όλα τα χρήματα ηα μεταφορά και πάλι ευχαριστώ.