Wednesday, June 20, 2012

Όταν το θυμάρι δεν έχει κέφια

Φέτος όπως πάει η Ελλάδα έτσι πάνε και τα μελίσσια εδώ στην Πάρο. Μαύρα χάλια,το πρώϊμο θυμάρι μόλις άνοιξε ξαναέσβησε με αποτέλεσμα να μην μαζεύουν τα μελίσσια ούτε για να συντηρηθούν. Κρίμα οι κόποι και τα έξοδα φέτος.Πάντως είναι ένα μάθημα για τους νέους μελισσοκόμους για να ξέρουν πώς είναι η μελισσοκομία στα ξερονήσια γιατί επιτήδειοι τους πιπίλησαν τα μυαλά για να τα οικονομίσουν αυτοί είτε πουλώντας μελίσσια είτε πουλώντας εξοπλισμό είτε κάνοντας μαθήματα!!!!!ακόμα είτε πουλώντας φυλλάδες(εφημερίδες). Ας ελπίσουμε οτι το όψιμο θυμάρι θα πάει καλύτερα τουλάχιστον από όλα τα μελίσσια να βγεί το μέλι για το σπίτι.

8 comments:

melibevias said...

Μια από τα ίδια είναι και στο εσωτερικό της χώρας συνάδερφε μιλάω για τον έλατο μια κόβει μια δίνει, να δούμε τι θα γίνει στο τέλος.

manos said...

και η κρητη Μαρκο μια απο τα ιδια ειναι δυστηχως !

spyros-bees said...

Και στα τρίκαλα με το έλατο μία απο τα ίδια!!!

χριστοφορος said...

οι καλες εποχες περασανε Μαρκο. σαν ολα τα αλλα ετσι και τουτο.

yannis said...

Πέρσι ηταν πολύ καλή χρονιά για το θυμάρι. Φέτος τίποτα!

İlhami Uyar said...

I think you have bad season for bees,I hope you can pass bad situatıon as soon as possible time,with my best wishes,stay well.

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Αγάντα παλικάρια.

Μελακης Παναγιωτης said...

Φιλε Μαρκο λεγομαι Μελακης Παναγιωτης, δεν εχω μπλογκ, σε διαβαζω χρονια,κι απο οταν εγινα επαγγελματιας ασπρισαν τα μαλλια μου καπακι, μονο 3 4 μπλογκ κοιταζω. ΛΟΙΠΟΝ το εθνος εγραψε οτι με 8000 ολα μαζι γινεσαι μεγαλομελισσοκομος αλλες εκπομπες στο παλιοκουτο ειπαν για 50 κιλα την κυψελη. Αυτα τα ωραια ενω παλευουμε για το μινιμουμ ανα κυψελη μπας κ βγουν τα εξοδα. Νασαι καλα φιλε