Saturday, August 4, 2012

Oι ....Ξύπνιοι

Και πάνω που τσακωνόμουν με τον γ.γραμματέα γιατί μέχρι τώρα δεν έβγαλε ανακοίνωση για τα ραντίσματα των φοινίκων δλδ οτι απαγορεύεται ή μάλλον καλύτερα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και ενώ είχαν υποσχεθεί οτι δεν θα ξαναχρησιμοποιούσαν νεο-νικοτινοειδή (Φεβρουάριος 2012 ημερίδα) νά ξανά πάλι τα ίδιααα.Άκουσον-άκουσον ξαναεπετράπει και για διάστημα 120 ημερών η χρήση των νεο-νικοτινοειδών φαρμάκων για τους φοίνικεεεες.
Όλοι στην Πάρο έχουμε χάσει συνολικά πάνω από 700 μελίσσια που σημαίνει το 1/4 ή 1/5 του ζωϊκού κεφαλαίου που λέγεται Μελισσοκομία.Όταν μου το είπε ο γραμματέας μου τρελάθηκα,δεν το πίστευα,αυτόματα η φαντασία μου πήγε σε εικόνες που ξαναείδα με σωρούς από μέλισσες πεθαμένες έξω από τις κυψέλες.Τα πήρα στο κρανίο και άρχισαν τα τλφ σε ΟΜΣΕ που και αυτοί με την σειρά τους είχαν λαλήσει.
Η κ.Καρατάσου βρήκε αμέσως τις εγκυκλίους πήρε τλφ την κυρία που ήταν υπεύθυνη για την έκδοσή της και (εδώ μιλάμε για μπουρδέλο κράτος και συγχωρέστε μου την έκφραση )της έιπε οτι την άλλη φορά δεν ήταν ο ίδιος υπουργός και δεν ισχύει η δέσμευση που είχε πάρει ο προηγούμενος κατα τα λεγόμενα των εκπροσώπων του τότε Υπουργείου και οτι πρέπει σύμφωνα με την εγκύκλιο στα ραντίσματα να είναι παρών και γεωπόνος κτλ.
Βρέ άχρηστοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης(ανάθεμά με αν υπάρχει ανάπτυξη) έχει βουΐξει όλος ο κόσμος της Νότιας Ελλάδας από την καταστροφή που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και εσείς ξαναεπιτρέπεται την χρήση αυτών των νευροτοξικών δηλητηρίων;;;;;;;.Ρε ο ιδιώτης νεόπλουτος που δεν ξέρω από που στο διάολο αγόρασε έτοιμους φοίνικες ύψους πάνω από 10 μ και τους έφερε στην Πάρο νομίζετε οτι θα πληρώσει γεωπόνο να κάνει την παρακολούθηση στον Αλβανό εργάτη το πώς πρέπει να ρίξει το φάρμακο;;(άσε που στην Πάρο σταματήσαμε να έχουμε και κρατικό γεωπόνο και για διαφορες δουλιές έρχεται από την Νάξο)αυτός του δίνει το ΄δηλητήριο και του λέει ράντισε!!.
Το μπαλάκι το Υπουργείο το έριξε στους Δήμους γι'αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ όπου δείτε να ραντίζουν φοίνικες  ο Δήμος να ελέξετε αν υπάρχει γεωπόνος μαζί και κυρίως να έχουν κόψει πρίν το ράντισμα τις ταξιανθίες.Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που έγιναν(ημερίδα) τα νεο-νικοτινοειδή έχουν μέσο όρο ζωής 1200 μέρες!!!!!!!!! που σημαίνει οτι όποτε στα τέσσερα χρόνια αυτά πάνε οι μέλισσες σε καινούριες ταξιανθίες που βγήκαν είναι καταδικασμένες μαζί και ο μελισσοκόμος.
Σε κάποια παράγραφο της εγκυκλίου αναφέρει οτι πρέπει οι δήμοι να στείλουν απάντηση στο υπουργείο αν δουν οτι υπάρχει πρόβλημμα με την πανίδα της περιοχής αλλά και σε ανθρώπους.Λες και δεν ξέρουν πόσες χιλιάδες μελίσσια χάθηκαν στην Αττική τα περασμένα χρόνια και μάλιστα λέει οτι για τυχόν αποζημειώσεις βαρύνονται οι εταιρείες των φαρμάκων.
 
ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

5 comments:

spyros-bees said...

ΠΡΟΤΑΣΗ να μαζευτούμε οι μελισσοκόμοι με τα πριόνια μας, και όπου βρούμε φοίνικα να τον ξαπλώνουμε κάτω, γιατί αν περιμένουμε από το κράτος (πιο κράτος) την κάτσαμε τη βάρκα!!!! Άς βάλουμε στη θέση τους καμιά ελιά που είναι και χρήσιμη!!!!

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Άντε πάλι τα ίδια?????
Μάλλον Σπύρο πρέπει να κάνουμε τα λόγια σου πράξη.

IxNiLaTiS said...

Μάρκο θα πρέπει όλοι οι μελισσοκόμοι του νησιού να συντάξετε και υπογράψετε κάποιο αίτημα προς τον δήμο για τα ραντίσματα. Αν έχετε απώλειες θα στείλετε δείγματα στο ΑΠΘ για εξέταση και αμέσως θα κάνετε αγωγή στον δήμο σας για αποζημίωση των μελισσιών και των διαφυγόντων κερδών σας. Πρόσεξε, διαφυγόντα κέρδη δεν είναι μόνον το μέλι αλλά και το χάσιμο πελατών που αφού αυτή τη χρονιά δεν πήραν μέλι από εσάς αλλά πήραν από αλλού, θα συνεχίσουν να παίρνουν πλέον από αλλού.
Δυσφημήστε τον Δήμαρχο ότι αδειάζει δηλητήρια στο νησί … σπείρτε τον πανικό.
Τα χρήματα και η δυσφήμηση είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν. Μόνον έτσι θα συνεννοηθείτε.

markos aliprantis said...
This comment has been removed by the author.
Anestis Ketsetzidis said...

Δηλαδή
χάθηκαν τα Ελληνικά δέντρα και όλοι θέλουν έναν φοίνικα στην αυλή τους?
τι μ@@@ια τους δέρνει?