Friday, November 9, 2012

Αλλοίμονό μας.

Μόλις χτές τελειώσαμε το μάζεμα της ελιάς και βγάλαμε το λαδάκι της χρονιάς μας πάλι.Βγήκε 113 κιλά λάδι από 569 κιλά ελιές.Μιά χαρά ήρθε.Πρίν ξεκινήσω το μάζεμα κατέβασα όλα τα χαμένα μου μελίσσια από τα δηλητήρια για να γίνει απολύμανση στις κάσες και λιώσιμο των κεριών.Σε μερικά τελάρα υπήρχε λίγο μέλι και σκεύτικα να το αφήσω να το φάνε τα μελισσάκια.Τελικά δεν υπάρχει ούτε μία μέλισσα πάνω στα τελάρα που σε άλλες περιπτώσεις και άλλες χρονιές θα γινόταν πάρτυ.Η οικολογική ζημιά που έχει γίνει είναι τεράστια Δυστυχώς πιά δεν υπάρχουν στην περιοχή μου στον Έλητα επικονιαστές.Μόνο σφήγκες διαφόρων τύπων μαζεύτικαν στο μέλι.Εξαφάνισαν τα αγριομελισσάκια που και αυτά μαζί με τις μέλισσες και τους βομβίνους και άλλους μικρότερους επικονιαστές φρόντιζαν ώστε να γονιμοποιηθούν τα άνθη σε όλλα τα δέντρα και όχι μόνο.
Δεν είδα ούτε μία μέλσσα ούτε και κανένα άλλο είδος από αυτά που προανέφερα.Ας κόψουν τώρα τους φοίνικες κομματάκια να τους τρώνε αντί για φρούτα.
                                          Αλλοίμονό μας

9 comments:

Μαρία said...

Δυστυχώς η αφροσύνη κάποιων καταδικάζει και τους υπόλοιπους... Καλοφάγωτο το λαδάκι σας...Αρχές Δεκέμβρη θα μαζέψουμε κι εμείς...Ακόμη είναι πράσινες...Καλό απόγευμα...

melibevias said...

Δυστυχώς συνάδερφε προς το παρόν το κόσμο δεν το νοιάζει η επικονίαση απλά επειδη βρίσκει να φάει και φρούτα και από ολα τα καλά και ας μην ειναι Ελληνικά όταν ολα θα γίνουν πλαστικά τότε ένας ένας θα αρχίσει να αναρωτιέται αλλά θα ειναι αργά.
Καλοφάγωτο το λάδι, ήρθε πολύ καλά εμείς έχουμε τις αμφισσης και αυτές έχουν περισσότερο νερό αλλά ειναι τεράστιες.

evangelos naxios said...

καλοφάγωτο αγαπητέ φίλε!

Κώστας Ελευθεριου said...

Καλοφάγωτο το λάδι κι απο μένα Μάρκο , στον Μαραθώνα αλλά και αλλού με το φρέσκο λάδι κάναμε τηγανίτες για να το γιορτάσουμε , τότε ,τώρα που ? μέλι , πετιμέζι θα βάζουμε.
Το δυστύχημα με τους φοίνικες συνεχίζετε εδώ , τα μελίσσια μας ακόμα είναι στην Δυτική Αττική ή αλλού.

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
ξεκινάω σήμερα Σαββατο το μάζεμα...
Καλοφάγωτο το λαδάκι σας.

explore.bees said...

Καλοφάγωτο το λαδάκι Μάρκο .

Μέτρα πόσα χρόνια υπάρχει στην περιοχή σου το σκαθάρι του φοίνικα
Αν περάσουν 7 χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίσθηκε και υπάρχει ακόμα , τότε φίλε κλάψτα τα μελίσσια και μετά κλάψε και μας .

Να είσαι καλά
Χρήστος

chaniabee said...

δυστυχώς φίλε μου το μόνο που μας μένει να ελπίζουμε πλέον για την ελληνική μελισσοκομία είναι να ξεραθούν όλοι οι φοίνικες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με οτι μας απομένει!! το χειρότερο δεν είναι αυτό που περνάμε αλλά αυτά που μας έρχονται!! !

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Καλοφάγωτο το λαδάκι σας.
Όσο για τους φοίνικες τι να πω που κάποιοι επιμένουν ακόμα να κάνουν το νησί σας Αφρική .

beelovers said...

μαρκο δεν εκανα κατι, θα παω να δω και εγω τον γιο σου την δευτερα το πρωι. τωρα μαζευω ελιες