Thursday, January 24, 2013

Νά μιά καλή πρόταση.

Δεν ξέρω αν το έχει σκευτεί κανείς ή το έχει γράψει κάποιος άλλος αλλά δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό.
Η πρότασή μου εχει θέμα τις κλεψιές μελισσοσμηνών,κλέψιμο τελάρων και άλλων πραγμάτων ενός μελισσοκομείου που έχει πάρει τελευταία τεράστιες διαστάσεις.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια είναι η συνεργασία των δυό συλλόγων που έχουν άμεση σχέση με την φύση τα βουνά και τα λαγκάδια της Χώρας μας.
Αυτοί οι Σύλλογοι είναι ο Μελισσοκομικός Σύλλογος  και ο Κυνηγετικός Σύλλογος του κάθε νομού.
Αυτοί λοιπόν οι δυό με καλή πίστη και με (γιατί όχι)  οικονομική στήρηξη μπορούν να λύσουν άμεσα το πρόβλημμα και νά πώς.
Οι Κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν θηροφύλακες 1ή 2 ανάλογα με την δυναμικότητά τους.Αυτοί οι ήρωες γυρίζουν τα βουνά μέρα -νύχτα και σχετικά εύκολα  εντοπίζουν κάποιον που κινείται ύποπτα ή κάνει λαθροθηρία(άλλο εθνικό σπόρ αυτό).Θα μπορούσαν λοιπόν κατόπιν συννενόησης να βοηθήσουν και στο κλέψιμο μελισσιών και νά πώς.
Κατ αρχήν οι μελισσοκόμοι ενημερώνουν τον σύλλογό τους οτι την τάδε μέρα θα κάνω μεταφορά.Την κατάσταση αυτη την δίνει στον Κυνηγετικό σύλλογο και αυτός στον Θηροφύλακα. 
Αν κάτι πάει στραβά και υπάρχει κίνηση άλλη εκτός από αυτήν που προαναφέρθηκε ενημερώνει ο θηροφύλακας τον πρόεδρο του μελισσοκομικού συλλόγου ή κάποιον άλλον εντεταλμένο για αυτή την δουλιά και αυτός με την σειρά του την Αστυνομία.
Θα μου πείτε εδώ υπάρχουν μελισσοκόμοιπου φεύγουν από την Χαλκιδική και πάνε Καλαμάτα.Ναί και αυτοί να ειδοποιούν την τοπικό μελ.σύλλογο.
Τέλος πάντων θα ξέρουν όλοι οτι υπάρχει κάποιος έλεγχος εκεί έξω την νύκτα.
Αυτή η τεράστια βοήθεια που θα προσφέρουν οι θηροφύλακες μπορεί να στηθεί νομίζω.
Θα κάνω σήμερα κιόλας μια κρούση στην Κυνηγετική Συνομοσποδία ή στην Γ'.ΚΟΣΕ να δώ τί θα μου πούν αλλά και με την ΟΜΣΕ.Οι θηροφύλακες εννοείται οτι θα πάρουν και το μελάκι τους όπως κάνουμε και με τους βοσκούς ή άλλους που τους έχουμε ανάγκη και μας εξηπηρετούν σε κάτι.

9 comments:

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ said...

Μάρκο, εξαιρετική ιδέα.

μελιΣακης said...

Μάρκο οι αστυνομικοί δεν είναι ενήμεροι για το αντικείμενο ελέγχου μελισσοκομικού αυτοκινήτου!Κοινώς δε γνωρίζουν ότι ο μελισσοκόμος πρέπει να ειναι εφοδιασμένος με το μελισσοκομικό βιβλιάριο το οποίο πρέπει να συνοδεύει τα μελισσοσμήνη και ότι στις κυψέλες να υπάρχει ο αριθμός μελισσοκομικού μητρώου!
Δεν μπορείς να μεταφέρεις μελισσοσμήνη χωρίς "παραστατικά". Αυτό διαπίστωσα σε μια συζήτηση με αστυνομικό!Μήπως πρέπει να γίνει ενέργεια από φορείς του κλάδου μας την ενημέρωση των αστυνομικών οργάνων?

Μελισσομάντρι said...

Τώρα καταλαβαίνουμε την αξία που είχαν οι αγροφύλακες όπως τους θυμηθήκαμε στα χωριά μας. Με καθημερινή πεζή περιπολία και επικεφαλής αγρονόμο για κάθε επαρχία. Τώρα το κλέψιμο δεν έχει όρια. Από κλοπή μελισσιών ,μηχανημάτων, ζώων, μέχρι και μαρουλιών από κήπο. Δεν μας σώζει τίποτα! Αν αφήσουν την κατάσταση όπως είναι τώρα, χωρίς μέτρα, στο μέλλον θα χρειασθεί στρατοχωροφυλακή όπως παλιά!

markos aliprantis said...

Σάκη μίλησα σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος τον κ Παπαδόδημα και το βλέπει θετικά το θέμα.Πήρα τλφ και την ΟΜΣΕ και μου είπαν οτι το θέμα θα το μεταβιβάσουν στον πρόεδρο.Οσο για την ενημέρωση της Αστυνομίας τί να σου πώ αν δεν ξέρουν τα όργανα τους νόμους τότε ποιός θα τα ξέρει;Πάντως μια΄κουβέντα από τους συλλόγους για το θέμα αυτό στην Αστυνομία δεν είναι κακό.

ΠΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ said...

Kύριε Μάρκο συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όπως όλοι.

evangelos naxios said...

Ωραία πρόταση .....για άλλη χώρα,θα μου πεις εκεί δεν κλέβουν,αλλά εάν,λέω εάν....κλέψεις θα σε αφήσουν έγκυος..ας βγήκες κατα λάθος αρσενικό...

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
εύγε,
η ιδέα σου είναι πολύ καλή και εφαρμόσιμη αλλά
είναι παγκόσμιο ρεκόρ αυτό που βλέπουμε στην πατρίδα μας.
Για κάθε ομάδα επαγγελματιών να υπάρχει και μια ειδική ομάδα αστυνόμευσης.Αυτό καταντά ξεφτίλα για τον πολιτισμό και την παιδεία μας.Αν εφαρμόζονται οι νόμοι όλα θα είναι απλά και σωστά.

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Νομίζω πως όλα αυτά είναι σωστά όχι μόνο για την κλεψιά αλλά και για άλλους λόγους πχ ζημιές από ζώα από καιρικά φαινόμενα [αναποδογυρίσματα] Πάντα ένας επικαλυπτικός έλεγχος και ένα επί πλέον μάτι επιτήρησης θα ήταν ωφέλιμο για όλους μας.

Unknown said...

Μάρκο μακάρι να υπήρχαν μυαλά ανοιχτά σαν το δικό σου....!
Πολύ δύσκολο όμως το βλέπω αδερφέ να συντονίσεις τόσο ετερόκλητα στοιχεία
σε αυτό το "ανάδελφο" έθνος. Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν γενικεύονται,
μόνο σε τοπικό επίπεδο μπορούν να γίνουν αυτά και μέσα από ένα πρίσμα αλληλεγγύης!

Πάντως, η πιό αξιόλογη και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ πρόταση που έγινε φέτος, είναι εδώ.....

http://beesupported.blogspot.gr/

...και θα προσχωρήσω λίαν συντόμως.