Sunday, January 6, 2013

To καμπανάκι

Το σπουδαιότερο μελισσοκομικό φυτό στα μέρη μου είναι το Καμπανάκι ή Καμπανούλα που λέμε εδώ (δεν γνωρίζω το επιστημονικό της όνομα)είναι ένα είδος Χειμωνιάτικης περικοκλάδας.Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι οτι τα άνθη της είναι στραμένα προς τα κάτω και δεν επειρεάζεται από την βροχή.Φαίνετε οτι κατά την δημιουργία του κόσμου αυτό ήταν αίτημα της μέλισσας προς τον Δημιουργό που πραγματοποιήθηκε.Μάλλον Του ζήτησε ένα φυτό που να έχει μέλι και γύρη μετά την βροχή για να έχει να τρώει και να ταΐζει τον γόνο γιατί ώς γνωστό όλα τα φυτά μετά την βροχή ξεπλένονται.Τελικά της έκανε το χατήρι ο Θεός και έφτιαξε το καμπανάκι.Βρέχει δε βρέχει αυτό εξακολουθεί να προσφέρει στην μέλισσα το νέκταρ και την γύρη του αφού ο ανθός του σε σχήμα καμπάνας είναι πάντα στραμένος προς τα κάτω και προστατεύεται από την βροχή.


7 comments:

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Μάρκο τώρα που το είδα στη φωτογραφία κατάλαβα, το είδα και σε άλλο νησί, εδώ σε μας δεν υπάρχει.Οτι πρέπει μες τον χειμώνα.

İlhami Uyar said...

I hope so you can get necessary honey and other bees prodacts in future time,regards

Μαρία said...

Καλησπέρα,Μάρκο...Κι εδώ δεν το έχω δει αυτό το φυτό...Πραγματικά σωτήριο...

Κώστας Ελευθεριου said...

Μάρκο εδώ το έχουμε εμείς , μάλιστα το ρέμα δίπλα στο μελισσοκομείο είναι γεμάτο , αγκαλιάζει τα σκίνα και αναρριχάται και φαίνεται σαν να ανθίζουν τα σκίνα . Πραγματικά σωτήριο για την εποχή.
Πάμε Μύκονο ?? έχω πληροφορίες πως έχει πολύ χταπόδι .

Κωνσταντινος Αγγελόπουλος said...

Δεν είναι η ειδικότητα μου αλλά σαν χόμπυ εχω ενα μεγαλο αρχείο μελισσοκομικών και οχι μονο φυτών το συγκεκριμένο ονομάζεται Clematis cirrhosa

Χρήστος Γ. said...

Μελισσότσαρκα σε φίλους μελισσοκόμους.
Καλημέρα Μάρκο από το Βόλο στην όμορφη Πάρο.

Unknown said...

πολυ καλες οι αναρτησεις σας κυριε μαρκο