Monday, February 18, 2013

Tα........παρατράγουδα

Σχετικά με την γεν.συνέλευση που διοργάνωσε η ΟΜΣΕ έγραψε και ο Θεοδόσης δλδ kokkini-melissa.blogspot.com έχω να συμλπηρώσω κάτι που δεν γράφτηκε.Κατ΄αρχήν ένα ευχαριστώ για την φιλοξενία της Ομοσπονδίας. Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στον νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο του μελ.συλλόγου Λάρισας για την υπέροχη παρέα τους την φιλοξενία τους που με κατέπληξαν ευχάριστα.Για τον Θεοδόση τί να πώ;είμαστε "κολλητοί"και το ξέρετε όλοι.
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση στο συνέδριο είναι οτι αφού πολλοί μελισσοκόμοι εξέθεσαν τα προβλήματά τους και με συνοπτικές διαδικασίες απάντησε ο πρόεδρος (για συντομία του χρόνου)από ορισμένο άτομο υπήρξε μεγάλη αντίδραση να λήξει το συνέδριο (χωρίς να είναι στο προεδρίο)χωρίς να αφήσουν διευκρινιστικές ερωτήσεις των μελισσοκόμων στις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος.
Επειδή είμαι από τα νιάτα μου συνδικαλιστής Θυμάμαι ότι όταν γινόταν συνέλευση των αντιπροσώπων στην ΟΜΕ-ΟΤΕ που ήμουν αντιπρόσωπος των Κυκλάδων για πάνω από 14 χρόνια (και δεν είναι τυχαίο)σέβοταν το προεδρείο τους ομιλιτές και έδινε τις σχετικές απαντήσεις και αν δεν ήταν κατατοπιστικές δευτερολογούσαν.Ποτέ μα Ποτέ δεν τόλμησαν να πούν κάποιοι άντε να τελειώνουμε γιατί θέλουμε να φύγουμε σεβόμενοι τους αντιπροσώπους που ταξίδευαν από όλη την Ελλάδα για να εκπροσωπήσουν όπως οφείλεται αυτούς που τους ψήφισαν.
Στην προκειμένη περίπτωση έμειναν άφωνοι όλοι που μετά την προτροπή του συγκεκριμένου το προεδρείο σηκώθηκε και έληξε το συνέδριο αφήνοντας ερωτηματικά ΠΟΛΛΑ!!!!!!!
΄Προσωπικά έμεινα άφωνος από την απάντηση που πήρα σχετικά με την πρόταση που έκανα και την απάντηση που πήρα όταν ένας πρόεδρος Συνομοσπονδίας που εκπροσωπεί πάνω από 320.000 ακούει αυτήν την απάντηση από κάποιον που αντιπροσωπεύει το πολύ 5.000.
Λίγο σεβασμός και μάλιστα όταν πρόκειται για βοήθεια στους μελισσοκόμους αφιλοκερδώς τί να πείς.Αυτά λόγω της παρέμβασης και της απότομης λήξης του συνεδρίου δεν είχα την ευκαιρία να απάντήσω.
Ευχαριστώ και πάλι τους φίλους μελισσοκόμους για την φιλοξενία και επιφυλάσομαι.

8 comments:

Μαρία said...

Φίλε Μάρκο,δυστυχώς παντού το ήθος...αήθες...Έφτασες ως τη Λάρισα και δεν ήρθες μια βόλτα από Βόλο να σε γνωρίσουμε!!!Περιμένω ...απολογία...Καλημέρα...

Anonymous said...

φιλε Μαρκο ,θελουν ολοι γκρεμισμα ,ειναι ολοι σαπιοι,πρεπει να ξαναρχισουμε απο την αρχη με ανθρωπους ,οχι με εξουσιομανεις.
Καλη χρονια ,να βγαλουμε κανα μελι ,γιατι αν περιμενουμε απο αυτους μαυρο φιδι που μας εφαγε.
Τασος ναυπλιο

markos aliprantis said...

Mαρία συγνώμη αλλά ήρθα στον Βολο για μια ώρα ίσα-ισα που τα είπαμε με την οικογένεια του Θεοδόση που είχα να τους δώ 2 χρόνια.
Δυστυχώς έπρεπε να φύγω για Αθήνα και μετά Πάρο.
Να φανταστείς οτι έφυγα από εδώ την Παρασκευή στις 10:30 και γύρισα Πάρο Κυριακή πρωΐ.
Σου υπόσχομαι οτι Αν ξαναέρθω Βόλο θα πάρω τηλ να γνωριστούμε και από κοντά.

markos aliprantis said...

tsaky tsan όλη η κατάσταση είναι να μας πάρει και να μας σηκώσει.
Επειδή για πρώτη μου φορά συμετείχα στην συνέλευση δεν ήθελα και ΛΑΘΟΣ μου να σπάσω αυγά στην επόμενη φορά που θα υπάρχει τέτοιος τρόπος θα αντιδράσω και μάλιστα δυναμικά.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ said...

Ποιός ήθελε να ληξει το συνέδριο, για να ξερουμε?

markos aliprantis said...

Άνθιμε δεν χρειάζεται να πώ όνομα αλλά με τέτοιες προϋποθέσεις δεν με βλέπω να ξαναπηγαίνω σε συνέδριο της ΟΜΣΕ.Αν δεν κάνω λάθος τα συνέδρια γίνονται για να πουν οι μελισσοκόμοι τα προβλήματά τους και να υπάρξουν λύσεις.Αν δεν μπορεί η ΟΜΣΕ είναι υποχρεωμένη να τα προωθήσει εκεί που πρέπει δλδ στα αρμόδια υπουργεία ίσως και στην Ε.Ε.Όταν όμως δεν αφήνουν τους μελισσοκόμους να κάνουν διευκρινιστικές ερωτήσεις και κλείνει η συνεδρίαση με το άντε να φύγουμε και η ώρα ήταν μόνο 1:30 τί να λέμε τώρα.Ίσως και να ήταν προμελετημένη η κίνηση δεν ξέρω.Αν γίνεται έτσι τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΟΜΣΕ.
Και κάτι άλλο.Κάποιοι είχαν κατηγορήσει τον συχωρεμένο τον Κράγια οτι έκανε ατασθαλίες.Εγώ έμαθα από πρώτο χέρι οτι πριν πεθάνει παρέδωσε βιβλιάριο με καταθέσεις 10.000€.

chaniabee said...

Ο θεός δηλαδή κάτι ήξερε και δεν με άφησε να έρθω!! Το μόνο τελικά που έχασα ήταν το καλό παρεακι με τους φίλους μου!!! Και μετά μου λένε να μην κάνουμε ξεχωριστή ομοσπονδία στην Κρήτη!

Μαρία said...

Εντάξει,γράφω την υπόσχεση...Εύχομαι γρήγορα να βρεθεί ευκαιρία να ξαναέρθεις...Καλημέρα,Μάρκο...