Friday, August 16, 2013

Ώς πότε;;;;;;;;;;;;;

Tέλος Ιουλίου και απόγευμα κτυπάει το κινητό μου.Ήταν κάποιος φίλος μελισσοκόμος από αυτούς που δεν τους έμεινε ούτε ένα μελίσσι από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποίησαν για το σκαθάρι του φοίνικα.Ο φίλος είχε καμιά τριανταριά μελίσσια.Η πρώτη του κουβέντα ήταν οτι ξαναρίχνουν δηλητήρια στην Παρασπόρο.Μιά και είμαι παθών από τα ραντίσματα πηγαίνω επιτόπου να δώ τί γίνεται.Μόλις έφτασα στον Παρασπόρο βλέπω έναν τύπο με την ψεκαστήρα στην πλάτη και να ραντίζει τους φοίνικες.Το αίμα μου ήρθε στο κεφάλι και ευτυχώς δεν έκανα αυτό που μου ήρθε στο μυαλό την πρώτη στιγμή δλδ να του σπάσω το κεφάλι,και τί έφταιγε ο κακομοίρης ο αλλοδαπός που του έδωσαν πέντε φράγκα για να κάνει την δουλιά;
Πήρα τλφ την Αστυνομία που μετά από καθυστέρηση μιας ώρας ήρθε και ευτυχώς τον είδαν να ραντίζει την δεύτερη ψεκαστήρα.Γίναν τα σχετικά δλδ προσαγωγή για τα στοιχεία του κλπ.Ο αστυνομικός που ήρθε επί τόπου μου λέει οτι πρέπει να πάω αμέσως στο τμήμα και εγώ.Πήγα και μου λέει ο αξιωματικός της βάρδιας ΄για ποιόν λόγο έγινε η όλη διαδικασία ποιός είναι ο νόμος κλπ.Έβγαλα την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου και του την έδειξα.
Ζήτησα εκ μέρους του συλλόγου αντίγραφο του συμβάντος για να κινηθούμε δικαστικά εναντίον του ιδιοκτήτη των φοινίκων.Παραμονή της παναγίας ήταν έτοιμο το αντίγραφο και πήγα νατο πάρω.Με έκπληξή μου είδα οτι δεν έγραφε οτι ο αλλοδαπός πιάστηκε την ώρα που ράντιζε τους φοίνικες αλλά από δική μου κατηγορία.Τρελάθηκα.Ρωτώ τον αξιωματικό που έτυχε να ήταν εκείνη την ώρα εκεί για ποιό λόγο έγινε αυτό και τί μου λέει!!!!Δεν ξέρουμε τον νόμο αν θα έπρεπε να ήταν αυτόφορη διαδικασία ή όχι και για αυτό τον λόγο δεν το ανέφεραν στο περιστατικό και ακόμη να ψάξω εγώ να του βρώ τον ειδικό ποινικό κώδικα για τις κυρώσεις που έχει κάποιος αν ραντίζει φοίνικες με παράνομα φάρμακα.
Ποιόν Θα σκευτώ να ρωτήσω;μα βέβαια την ΟΜΣΕ.Παίρνω τλφ αλλά ούτε και αυτοί ήξεραν αλλά και ούτε αναφέρονται στην εγκύκλιο οι κυρώσεις.Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει τίποτα σχετικό και θα παρακαλούσα αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό να επικοινωνήσει μαζί μου μπάς και βγάλουμε καμιά άκρη.
Παρεπιπτόντως να πώ οτι στην Νάουσα άρχισε πάλι ο θρήνος των δηλητηριασμένων μελισσών,ένας φίλος έχασε 15 που τα είδα από δηλητήρια του φοίνικα.
                          ΕΛΕΟΣ
Ως πότε οι μελισσοκόμοι της Πάρου θα βλέπουν τα μελίσσια τους να χάνονται και να μην μπορούν να αντιδράσουν;

5 comments:

geobees said...

Φίλε Μάρκο, δεν θα βγάλεις άκρη με τίποτα απ΄ότι βλέπω.
Η λύση είναι επάνω σας....οπλιστείτε με σκάλα και κλαδευτήρι.
Πηγαίνετε και κόψτε όλες τις ταξιανθίες από τους φοίνικες.
Ναι, για να το καταλάβουν πως γίνεται το αυτονόητο!
Αυτό που θα έπρεπε να κάνει -δια νόμου- όποιος ΡΙΧΝΕΙ τα δηλητήρια.
Καλή δύναμη και κράτα μας ενήμερους.

Βασίλης Αλιχός said...

Φίλε Μάρκο καταρχήν χρόνια πολλά να χαίρεσαι την οικογένεια σου. Συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον σου και για την προσπάθεια σου και μην πτοείσαι από αδιάφορους ένστολους και μη που το μόνο που ξέρουν είναι το πότε μπαίνει ο μισθός. Ο ωχ αδελφισμός καλά κρατεί αν όμως δεν προσπαθήσουμε έστω σε ότι μας αφορά να κάνουμε κάτι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτόν το έρημο τόπο.

IxNiLaTiS said...

Έχω αρχίσει και σκαλίζω τους νόμους για τους ψεκασμούς. Σε λίγο θα κάνω και σχετική ανάρτηση. Όσο για την αστυνομία ... κανονικά θα έπρεπε να καταγγείλεις στην σχετική εισαγγελία ότι δεν έγραψαν το συμβάν όπως έγινε.

IxNiLaTiS said...

Νά τα και σε μένα
http://ixnilatis33.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8448.html

Βαρέθηκα πιά.
κάτι πρέπει να κάνουμε!

andreas said...

Καλημέρα σας κύριε Μάρκο.
Χάρηκα πολύ που σας συνάντησα κι ευχαριστώ για τη ξενάγηση στα μελίσσια σας!Κάνετε σπουδαία δουλειά εκεί,καλή δύναμη και καλή συνέχεια!