Tuesday, January 28, 2014

Μερικά από τα ΠΡΕΠΕΙ και τα ΘΕΛΩ της μελισσοκομίας Τελευταίο

Μάλλον έκανα γκάφα και δεν έγραψα το δεύτερο κατά σειρά Πρέπει που δεν είναι άλλο από το να ΑΓΑΠΑΜΕ τις μέλισσες.
Και τώρα ας γράψουμε και τα θέλω.
1)Θέλω να μάθω για τις μέλισσες και γενικά για την μελισσοκομική τέχνη.Σεμινάρια από καλούς μελισσοκόμους εκπαιδευτές και.......διάβασμα,διάβασμα,διάβασμα.
2)Θέλω καλό μελισσοκομικό εξοπλισμό.Εδώ θα πρέπει να πώ οτι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά καταστήματα με πολύ καλό εξοπλισμό από κυψέλες μέχρι αυτόματους απολεπιστές κλπ.Ο συχωρεμένος ο πατέρας μου έλεγε ότι το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι και ο νοών νοείτο.
3)Θέλω τα μελίσσια μου να είναι υγιεί και δυνατά.Διάβασε τα Πρέπει 1&2
4)Θέλω τα μελίσσια μου να είναι ήρεμα για να μπορώ να τα διαχειριστώ χωρίς πρόβλημα.Διάβασε τα Πρέπει 7 και να προσθέσω οτι αν δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας βασιλισσοτροφία  καλύτερα είναι να αγοράσουμε από έναν βασιλοτρόφο της ΠΕΡΙΟΧΗΣ μας που να διαθέτει ήρεμες και παραγωγικές βασίλισσες.Αν αγοράσουμε βασίλισσες καλό θα είναι αν δεν ξέρουμε να τον ρωτήσουμε να μας πεί με την εμπειρία που έχει πώς να τις βάλουμε και τί πρέπει να προσέξουμε.
5)Θέλω τα μελίσσια μου να μου δώσουν όσο γίνεται περισσότερο μέλι.Διάβασε όλα τα Πρέπει και πρόσθεσε Θεού θέλοντος  και Καιρού επιτρέποντος που και τα δυό αυτά μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα.
6)Θέλω η παραγωγή  που με τόσο κόπο έκανα να πουληθεί ωστε να πληρωθώ για τον κόπο μου και τα τόσα έξοδα που έκανα.
Εδώ είναι και το σημείο κλειδί της όλης προσπάθειας που κάναμε όλη την χρονιά.Νά και άλλο ένα πρέπει που ξεφύτρωσε.Πρέπει να παράγουμε τέτοιο μέλι που να είναι ανταγωνιστικό σε σχέσει κυρίως με τα εισαγόμενα μέλια.Θα πρέπει να εξηγούμε στους πελάτες μας γιατί το Ελληνικό και ατόφιο μέλι μας είναι καλύτερο από τα προαναφερθέντα μέλια.Βέβαια όσοι από τους νέους έχουν σπουδάσει και marketing είναι ότι καλύτερο.
Αυτά είναι μερικά από τα Πρέπει και τα Θέλω που  πρέπει οι νέοι συνάδελφοι να έχουν υπ'όψιν τους.
Τέλος να ευχηθώ σε όλους μας υγεία προκοπή και προσοχή στην περιποίηση των αγαπημένων μελισσιών μας.

4 comments:

Mesologgi bee said...

Σε περιμένω για καφέ!!!

Markianos Koutroulis said...

Μάρκο Καλησπέρα

Κάτι πού δέν έχει καταλάβει ο μελισσοκόμος
είναι ότι, ο χειμώνας γιά τόν ίδιο δέν είναι νά
καθίσει στό σπίτι στον καναπέ,νά επιδιορθώσει τίς κυψέλες του, ή στό καφενείο περιμένοντας τήν άνοιξη καί τήν καινούργια σοδιά.Οσο κόπο έκανε για νά μαζέψει τό μέλι,άλλον τόσο κόπο χρειάζεται γιά νά τό διαθέσει, καί η εποχή τής
διάθεσης είναι ο χειμώνας. Ο μελισσοκόμος ψάχνει νά βρεί ανθρώπους πού πληρώνουν γιά τόν κόπο του,καί δέν περιμένει τά κοράκια νά τού τό πάρουν χονδρική γιά ψωροδεκάρες,

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Και για να μας πραγματοποιηθούν τα θέλω …….ΠΡΕΠΕΙ …..να ανασκουμπωθούμε να σκύψουμε το κεφάλι και να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΑΙ και να ΤΡΕΞΟΥΜΑΙ όπως το λέει και ο Μαρκιανός.

evangelos naxios said...

πολύ ωραία δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με τους επιστήμονες αδελφούς......