Saturday, September 6, 2014

Δεν δάγκωνα την γλώσσα μου!

Πρίν λίγο καιρό έγραψα για τους ηλίθιους που ραντίζουν ακόμη τους Φοίνικες και μάλιστα έγραφα να προσέχουμε.Σήμερα πήγα να κάνω θεραπεία για το βαρρόα σε ένα μελισσοκομείο μου και έπαθα πλάκα με αυτό που είδα.Να θυμίσω οτι το μελισσοκομείο είναι πάνω από 3 χλμ από σπίτια κλπ.Η πολύ ησυχία με παραξένεψε όπως και οι αρκετοί σκούρκοι που γυρνούσαν ανάμεσα στα μελίσσια.Έχω πάρει βέβαια μαζί μου τα σχετικά δολώματα για να τους βάλω να τσιμπήσουν λίγο.
Ανοίγω το πρώτο μελισσι και τί να δώ από 10άρι που ήταν πριν μιά βδομάδα είχαν μείνει 3 πλαίσια όλα-όλα.Άρχισα το βρισίδι που αντιλάλησαν τα βουνά.Είδα μέσα σε όλα που έχουν σχεδόν καταρεύσει γύρη από φοίνικα.Από το κακό μου και ευτυχώς δεν είδα εκείνη την ώρα κανέναν να ραντίζει γιατί φοβάμαι οτι θα του άνοιγα το κεφάλι.Βάσει του ΥΠΑΑΤ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ  με οποιοδήποτε φάρμακο να ραντίζονται οι Φοίνικες εκτός από νηματώδη που δεν σκοτώνει τις μέλισσες.Μιά και θα είμαι στην Αθήνα από βδομάδα λέω να περάσω από το Υπουργείο μπάς και βγεί καμιά άκρη με το πρόβλημα που μας έχει καταστρέψει.Στην φωτό φαίνεται μια μέλισσα έτοιμη να πεθάνει με γύρη φοίνικα στα πόδια της.

4 comments:

χριστοφορος said...

καλημερα Μαρκο. δυστυχως δεν φτιαχνει η κατασταση. εδω στη Σαντορινη εχουμε χασει εφετος το 80% των μελισσιων. ηρθαν και εδω τα κολοφαρμακα[ νεονικοτινοειδη].το βγαλαμε στις τηλεορασεις το ειπαμε στο ραδιο μιλησε και ο χαριζανης στο σταθμο αλλα δεν βλεπω φως.ξωφλησαμε.. μιλησα με τον υπευθυνο του υπουργιου ο οποιος ειναι και γνωστος μου γεοπονος και ηθελε να του εξηγησω πια ειναι τα επικινδυνα φυτοφαρμακα. Δηλαδη ειναι να τρελλενεσαι.

markos aliprantis said...

Καλημέρα Χριστόφορε.Το 2012 έχασα πολλά μελίσσια και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος δεν έχω φτιάξει ακόμα τα μελίσσια που έχασα. Έχω μιλήσει στο τλφ από τον γεν.Γραματέα μέχρι τον Υπουργό τότε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.Δεν βγάζεις άκρη με αυτούς.Σε τοπικό επίπεδο πάλι από τον Διευθυντή στην Σύρα μέχρι και τον εδώ τοπικό γεωπόνο που έχει έδρα την Νάξο γιατί εμείς δεν έχουμε.Τώρα σκεφτομαι να κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου μήπως και βγάλω καμιά άκρη για να αποζημιωθούμε. Δεν ξέρω αλλά προσπαθώ να μάθω αν υπάρχει καμιά ασφαλιστική εταιρία που να ασφαλίζει τα μελίσσια για αυτόν αλλά και για άλλους λόγους.Θα απαιτήσουμε σαν Σύλλογος να πάρουν δείγματα από τους φοίνικες της περιοχής να σταλούν στο Μπενάκειο για αναλύσεις και όποιος έχει ραντίσει την έβαψε.

IxNiLaTiS said...

Μάρκο δε μπορείτε να μαζευτείτε οι μελισσοκόμοι της περιοχής και να κάνετε μία αγωγή ο καθένας σας; Πηγαίντε σε ένα δικηγόρο να σας αναλάβει. Είναι κρίμα ...

και εδώ στην Αττική έχουν ξεκινήσει τα κρούσματα δηλητηρίασης.

Mesologgi bee said...

Όταν έρθεις Αθήνα περιμένω τηλέφωνο να τα πούμε από κοντά!!!