Wednesday, September 19, 2007

Που είναι;

Οι φωτιές έσβησαν ο κονιορτός των ΜΜΕ κάθησε ώρα για δουλιά στα καμμένα.Με μεγάλη μου χαρά άκουσα χτές (και μπράβο που το ανέφεραν)στο ΕΤ1 ότι η Δ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας(Δ΄ΚΟΣΕ)πήγε μαζί με πολλά μέλη και έριξαν διάφορες τροφές και σπόρους για να τρώνε και να καταφέρουν να επιζήσουν ύστερα από το μεγάλο κακό τα πουλιά και τα ζώα στην καμμένη Εύβοια.Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν όταν και όποτε χρειαστεί παρεμβαίνουν για να δώσουν λύσεις.Την περασμένη χρονιά σε όλα τα μέλη δόθηκαν σακουλάκια με ειδικούς σπόρους με κολημένο χώμα επάνω τους για να τους σκορπίσουν οι κυνηγοί στην ύπαιθρο.Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι δουλιά του κράτους αλλά δυστηχώς ως συνήθως το κράτος απουσιάζει όπως και οι οικολογούντες

7 comments:

Beekeeper said...

Παντως Μαρκο, καλυτερα θα ηταν αν δεν πηγαιναν καθολου για κυνηγι, παρα να πηγαινουν για κυνηγι και μετα να ριχνουν σπορους.

Αυτο το χομπυ δεν το καταλαβα ποτε

chaniabee said...

μα καλέ μου φίλε !!εδώ προσπαθήσανε τόσο πολύ για να εξαλείψουνε κάθε αντίσταση που θα τους ματαίωνε τα σχέδια τους , και τώρα νομίζεις ότι θα ξανά αναστήσουν τα αποκαΐδια. να ξαναφέρουν τα ζώα και τα πουλιά πίσω !!!!! μην είμαστε τόσο ρομαντικοί !! ο θάνατος μας , η ζωή τους !!!
θα συμφωνήσω με την ιδέα του Κώστα αλλά και ο Μάρκος είναι φίλος μου και θέλω να περνά καλά !!!!

μελονικος said...

Θα ήταν πράγματι αξιέπαινη η προσπάθεια των κυνηγών να ρίξουν σπόρους τυλιγμένους σε χώμα, αν είχε προηγηθεί μελέτη το τι φυτά πρέπει να φυτευτούν στο κάθε μέρος, και αυτά τα σπόρια να μην περιέχουν μικροοργανισμούς για τυχόν μολύνσεις στα δασικά οικοσυστήματα. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητα τα οικοσυστήματα αυτά για να επιτρέπεται σε κάθε άσχετο να παρεμβαίνει ασυλλόγιστα.. Ακόμα και τα λάστιχα των αυτοκινήτων μπορούν να μεταφέρουν αρρώστιες. Και οι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν κάμει μερικά οικολογικά εγκλήματα μη αναστρέψιμα Αγριοκούνελο στη Λήμνο με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τις καλιέργιες. Επίσης εισήγαγαν είδη ανταγωνιστικά των ντόπιων ειδών με συνέπεια να χαθούν τα λιγότερο επιθετικά ντόπια. Προβληματίστηκα το να πικράνω ένα φίλο και να πω αυτό που αισθάνομαι για αλήθεια., για να μη μιλήσω καθόλου;;.

zepos said...

Καλό είναι Νίκο να γράφουμε την γνώμη μας, λογικά και με ευγένεια όπως εσύ και δεν πιστεύω ότι θα πικράνεις με αυτόν τον τρόπο που γράφεις κανένα.
Το ζήτημα όμως είναι αυτά που πιστεύουμε όλοι μας για ένα θέμα, είναι τα σωστά;
Ή είναι κάτι που μας μετέφεραν άλλοι και δυστυχώς είναι λάθος..
ΠΧ: Το αγριοκούνελο είναι ένα πολύ διαδεδομένο ενδημικό είδος σε πολλά νησιά και κανένας δεν το "έφερε" στην Λήμνο. Υπήρχε ίσως και πριν από τον άνθρωπο. Μπορείς να μου πείς που το είδες ή το διάβασες αυτό; Συνέβη στην Αυστραλία αλά όχι στην Ελλάδα όπου οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί. Και μην μου πεις οτι τους γράφουν τους νόμους! Όποιοι τους γράφουν είναι παράνομοι..
Οι χωμάτινοι βώλοι περιέχουν σπόρους από πολύ κοινά φυτά της αγροτιάς, όπως στάρια, κριθάρια, βρώμη, βίκο και φυσικά επωφελούνται πολλά είδη της άγριας πανίδας..

zepos said...


Όποιος νοιάζεται..εργάζεται

Για διαβάστε το παραπάνω και αναρωτηθείτε: Ποιοί άλλοι εκτός από τους κυνηγούς ενδιαφέρθηκαν έμπρακτα και όχι με λόγια για τα ζώα στα καμένα;

Drone said...

Ο φυσικός μηχανισμός θεραπείας σε τετοιες καταστάσεις είναι ο πιο αποτελεσματικός.Πολλές φορές βλέπουμε
τον άνθρωπο,έχοντας καλές προθέσεις αλλά χωρίς έρευνα, να προβαίνει σε ενέργειες καταστρεπτικές για το οικοσύστημα.Τεχνητές αναδασώσεις τύπου Βοιωτίας (ρίχναν στο ίδιο σημείο
3ων ειδών πεύκα) να λείπουν.Όλα επιβιώνουν εις βάρος καποιου άλλου.Η φύση θέλει χρόνο για να γιατρευτεί,αν την αφήναμε να κάνει τη δουλειά της το οικοσύστημα θα ερχόταν στην αρχική του κατάσταση (Δείτε την Ψυτάλεια μετά τον καθαρισμό πόσα ψάρια μάζεψε)

ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ (όπου βάζει χέρι τα κάνει σκ*τα) ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Anonymous said...

Φίλε νίκο δεν με στεναχώρησες με αυτά που γράφεις έχω μάθει να σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις του κάθε ανθρώπου.Αλλοίμονο αν είμαστε και πιστεύαμε όλοι τα ίδια πράγματα!Ο Ζέπος μας παραπέμπει στην ανακοίνωση της Δ΄ΚΟΣΕ που τα γράφει σε δελτίο τύπου.