Sunday, February 24, 2008

οδηγός συνδετήρων



Οταν πρωτοέφτιαξα τις κυψέλες μου αυτό που με απασχολούσε ήταν να βρώ ένα τρόπο για να μπαίνουν στην ίδια θέση οι συνδετήρες στην κασα και στο καπάκι.Εφτιαξα λοιπόν αυτόν τον οδηγό που είναι απλός στην κατασκευή και δεν κάθεσαι να μετράς συνέχεια.Ο ίδιος οδηγός είναι απ΄την μιά για το καπάκι και απ΄την άλλη για την κασα.Μπορείτε να προσαρμόσετε το μήκος μια και εγώ δουλεύω 8άρες

8 comments:

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ said...

MAΡΚΟ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

PanKok said...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται, Μάρκο! :-)
Χθες έγραψα κι εγώ για το οδηγό που χρησιμοποίησα για την τοποθέτηση των συνδετήρων.

halastanis said...

Hello Μάρκο.
Κόψε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης (λεπτό) ή λεπτή λαμαρίνα (κοίτα μη βρεις ρετάλι από αλουμίνιο - το θεωρώ καλύτερο γιατί μπορείς να το γυρίσεις και να κάνεις οδηγούς επάνω και στο πλάι) στα μέτρα της πλευράς του πατώματος (ακριβώς η ίδια επιφάνεια), ώστε μόλις το τοποθετείς να βρίσκετε αμέσως στη θέση του.
΄Ετσι ταυτόχρονα βάζεις τον επάνω συνδετήρα αλλά και το κάτω γαντζάκι. Έχω φτιάξει και κενό στην μέση να βάζω τακάκι εσύ βάζεις χερούλια. Επίσης με αυτό μπορείς να βάλεις και το γατζάκι στο καπάκι.

markos aliprantis said...

pankok Τώρα το είδα.Αυτό που λέει ο Γιώργος μπορεί να είναι καλύτερο αλλά είναι ολόκληρο παλούκι και άλλο ένα μείον είναι οτι θα ψάχνεσε αν τυχόν οι διαστάσεις τν κουτιών δεν είναι ίδιες.

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Μάρκο καλησπέρα.
Το μόνο σύγουρο όπως σωστά λές είναι οτι οι διαστάσεις των κουτιών δεν θάναι ιδιες και ας είναι της ίδιας βιοτεχνίας.
Κάθε παρτίδα που βγάζουν έχει και άλλα μέτρα πότε 413mm πότε 417mm και πότε 420mm.

halastanis said...

Μάρκο το πλάτος δεν είναι πρόβλημα γιατί αν σε αυτό το σχέδιο έχουμε μόνο δύο οδηγούς : α) στο πλάι αριστερά όπως το κοιτάμε και β) επάνω μέρος, τότε όλοι οι συνδετήρες θα μπαίνουν στην ίδια απόσταση με οδηγό από τα αριστερά, στο εμπρός αλλά και πίσω μέρος του πάτωματος - κυψέλης.
Προσοχή θέλει μόνο το ύψος του πατώματος αλλά και πάλι με τον αριστερό πλαϊνό οδηγό σηκώνουμε το σχέδιο ώσπου να έρχεται στα ίσα με το κάτω μέρος του πατώματος και αυτό ήταν. !!!!!!!!!!!

chaniabee said...

Ο halastanis έχει μπλοκ??? Και αν ναι πιο είναι??

Anonymous said...

Οχι Παντελή δεν έχει.