Wednesday, March 12, 2008

Περι μελισσομπλοκάδων

Ευτυχώς δημιουργήθηκαν τα blogs και τα λέμε.Αυτό που παρατήρησα τώρα τελευταία είναι οτι και οι εξ ανατολών γείτονές μας κάνουν την ίδια ή μάλλον καλύτερη δουλιά.Δεν ξέρω την γλώσσα αλλά από φωτό σκίζουν.Τυχαίνει βέβαια όπως όλοι μας άλωστε να δανείζονται φωτό και από Ελληνικά blog.Αλλά αυτό που είναι αξιο συζήτησης είναι οτι σχεδόν σε όλα τα blogs η σημαία τους είναι σε πρώτη θέση.Αν κάποιος από εμάς έκανε κάτι τέτοιο τότε όλοι θα τον λέγαμε εθνικιστή.Επίσης είδα διάφορες αξιόλογες πατέντες και επιστήμονες να γράφουν και να συμβουλεύουν μελισσοκόμους.Μπράβο τους.

9 comments:

chaniabee said...

δεν θα ελεγα οτι ειναι πιο ψαγμενοι!!! αλλα γενικα ο μελισσοκομικος κλαδος ειναι ο πιο ενημερομενος !!! και μην ξεχναμε οτι αυτοι ειναι 12 φορες ποιο πολλοι απο εμας, πλυθισμιακα! ενας μου εχει κοληση και με ροταει συνεχος !! μαλιστα αν δεν γραψω περι μελισσοκομιας μου την λεει κι ολας!!!!

μελονικος said...

Είναι πολύ ψαγμένοι. Έχουν μελισσοκομία που εμείς δεν την είδαμε στον ύπνο μας. Τα παράλια της Μ. Ασίας είναι όλο πευκοδάση, από τραχεία Πεύκη σαν της Θάσου. Δίνει ασύλληπτες ποσότητες μελιού. Είναι χώρα σχεδόν στρογγυλή και πολύ μεγάλη. Μπορεί να τα ξεχειμωνιάσεις στη Ατάλια και σε εκείνη τη γραμμή «το ύψος της Κρήτης»μετά στα καστανοδάση του Ταύρου «όσο η Ελλάδα»και να κυνηγήσεις έλατο, ακακία, πεύκο. Μεγάλη παραγωγική δυνατότης.
Έχουν τρία μελισσοκομικά Ινστιτούτα, και πολλές έδρες στα πανεπιστήμια. Μια από τις χώρες με μεγάλη παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην έκθεση στο Πλέβεν πριν μερικά χρόνια πουλούσαν μέλι πεύκο, ¨η έλατο1,5 ευρώ παραδοτέο στην Ελλάδα. «τσιφ».Αλλά είναι εθνικιστές του κερατά και δε τους πάω. Όλο τη σημαία μπροστά. Ακόμα και τις σχέσεις τις βλέπουν σα πόλεμο. Κάτι σαν εθνική πολιτική. Αϊ σιχτιρ κερατάδες.

μελονικος said...

Και η Ντόρα πεθύμισε να φορέσει και μαντίλα.

skyrianbee said...

Α ρε Νίκο πως τα λες!

beelovers said...

καλησπέρα πάντος εγω έβαλα σημαια

Anonymous said...

@νίκο γιατί να μην πουλάνε 1,5€ το κιλό;αφού για να αγοράσεις τον εξοπλισμό και τις κυψέλες πληρώνεις το 1/5 της τιμής που έχουν εδώ;

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Μάρκο καλησπέρα.
Έχω το γιό ενός φίλου[είναι τρίτη λύκειο και δεν θέλω να τον ενοχλώ πολύ] με προφίσενσυ στα τουρκικά ,έκανε και 3 χρόνια στην Πόλη και τον βάζω και μεταφράζει.Δεν παίζονται.Δουλέυουν πολύ κυψελίδιο φελιζόλ γιά παραγωγή βασιλισσών.

Anonymous said...

Πρόσφατα πήγα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.
Μπορώ να σου πω πως τουρκική σημαία μπορείς να βρεις οπουδήποτε σχεδόν μπορεί να πατήσει άνθρωπος και βέβαια τουρκικές σημαίες υπάρχουν σε πάρα πολλά σημεία. Επίσης, σε όλες τις πόλεις υπάρχουν μεγάλες τουρκικές σημαίες (4-5 μέτρα σε ύφασμα) που υποδεικνύουν -συνήθως- τα κρατικά κτήρια.

Αυτό κατ' αρχήν ξενίζει, κι εμείς σαν Έλληνες υποθέσαμε πως θέλουν να δείξουν "ποιός είναι αφεντικό εδώ", αλλά για τους περισσότερους εκεί είναι φυσιολογικό να βλέπεις τη σημαία κάθε πρωί που βγαίνεις απ' το σπίτι σου....

Επίσης ένα σχόλιο, πως οι Τούρκοι πολίτες έχουν σεβασμό στη σημαία, ενώ εμείς έχουμε γίνει σημαιολάτρες και σημαιομάχοι εν πολλοίς -όπως το Βυζάντιο με τις εικόνες...

Κατά τα άλλα, έχουμε πολλά κοινά και πολύ λιγότερα να χωρίσουμε! Προτείνω όποιοςδήποτε έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τη γείτονα χώρα, καθώς εκεί ο εχθρός δεν είναι εκ δυσμάς ή εκ Κουρδιστάν, αλλά η τρομερή φτώχεια και πείνα!

(ενδεικτικά, με μισθούς κάτω από 200€(ή 300λίρες), η βενζίνη έχει περίπου 1,8-2€/λίτρο, στο φαγητό αν και είναι φθηνότεροι έχουν τις μισές σε μέγεθος μερίδες, τα τσιγάρα έχουν ίδια τιμή με εδώ...)

Anonymous said...

Πρωτα η σημαια και μετα ολα τ αλλα.