Saturday, April 5, 2008

Παραείναι νωρίς

Φέτος άρχισε να φουσκώνει πολύ νωρίς η ρίγανη.Χτές όπως περπάταγα στο κτήμα είδα πάρα πολλές ριγανιές φουσκωμένες έτοιμες σε λίγες μέρες αν βοηθήσει ο καιρός να ανοίξουν.Δεν ξέρω τί γίνεται με το θρούμπι.Αν συνεχίσει έτσι και ανθίζουν όλα μαζί κατα το τέλος του μήνα θα έχει μεγάλη κοιλιά με αποτέλεσμα την μείωση του πληθυσμού πράγμα κακό για την εκμετάλευση του θυμαριού.Μόλις μπορέσω θα βάλω φωτο γιατί τώρα δεν έχω μηχανή.

10 comments:

zepos said...

Καλημέρα Μάρκο
Εδώ τα ίδια! Εχω φυτέψει λίγες ριγανιές κοντά στις κυψέλες και έχουν μπουμπούκια. Η θρίμπι στο βουνό όμως οχι ακόμη.
Φαίνεται αυτά τα λίγα νερά που ρίχνει κάθε τόσο, μπορεί να μην είναι καλά για τα πηγάδια και τις λίμνες, αλλά είναι ευλογία για τα χόρτα και τα αγριολούλουδα..
Βέβαια όπως τα λες, η γης θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα και τέλος του Μάη θάχουμε ξέρες!

Anonymous said...

Ζέπο αν έχουμε ξέρες τέλος Μάϊ μιά χαρά θα είναι.Πολύ φοβάμαι ότι θά έχουμε πιό μπροστά.Πάντως τα πηγάδια έχουν βάλει αρκετό νερό και αυτό είναι καλό.Τό μόνο που μου κάνει ζημιά είναι με τις μάνες γιατί με πάει πίσω απ΄την μιά και απ΄την άλλη βγάζω βασ.πολτό με ...ομπρέλα.

zepos said...

Σήμερα πάλι .. στάζει!! Δεν είναι βροχή αυτό αλλά κάτι άλλο... Στάζει από το πρωί μια - μια σταγόνα και το μόνο που κάνει είναι να ξεπλένει το προχθεσινό μου ράντισμα ρε γμτ!! Είναι η δεύτερη φορά.. Το βλέπω στον "καιρό" οτι λέει βροχή, αλλά ρε φίλε άργησα πολύ εφέτος με το ράντισμα και θα τα πάρει ο διάολος τα σταφύλια.. Επέρσυ στις 16 του Μάρτη έγινε το πρώτο!! Τα γράφω...
Εφέτος κοντεύουμε στην άνθηση (που λέει ο λόγος) και ακόμη τη μια ραντίζουμε και την επομένη τα ξεπλένει! Νάτανε τουλάχιστον βροχή κανονική...

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Βρέχει και δώ ασταμάτητα και σιγανά απ το πρωί. Κάτι θα γίνει.
Καλό βράδυ.

Anonymous said...

Eίπανε του τρελού να...και αυτός ξεκωλόθηκε.Εχουν πλημυρίσει τα πάντα βρέχει 36 ώρες.Πρέπει να δώ τα μελίσσια γιατί τα χωράφια είναι μές το νερό και φοβάμαι από το βάρος που έχουν μέλια και πέτρες στο καπάκι χωθούν οι είσοδοι στην λάσπη και δεν μπορούν οι μέλισσες όταν σταματήσει η βροχή να βγούν.Μου αρέσει που την Παρασκευή πήρα να φυτέψω τα ζαρζαβατικά για το σπίτι.Τώρα θα κάνω να τα φυτέψω με τόσο νερό που ρίχνει μιά βδομάδα τουλάχιστον.

manos said...

Ki εδω τα ιδια με την ριγανη.
Για να δουμε τη συνεχεια!!!!!!

zepos said...

Είδες Μάρκο! Είπα χθές "τουλάχιστον νάριχνε κανινική βροχή" κι΄έπιασε!!
Όλη νύχτα έριχνε και μόλις πριν λίγο σταμάτησε και βγήκε ο ήλιος.. Τα λαγκάδια πιάσαν πάλι να τρέχουν και στο διάολο και τα ραντίσματα.. Νάμαστε καλά να τα ξαναραντίσουμε!

μελονικος said...

Μη γρινιάζεται. Η βροχή είναι ανεκτίμητη. Μακάρι να βρέξει και άλλο.

Anonymous said...

Τελικά πήγα μιά γυροβολιά στα μελισσοκομεία και ήταν εντάξει εκτός από κάνα-δυό που τα έφτιαξα.Είδα και έπαθα όμως στο μελισσοκομείο του Κρυού να βγά απάνω.Το αυτοκίνητο και με 4Χ4 αργό έκανε διαφορικό.

beelovers said...

καλησπέρα . εδώ στην Θήβα έριξε πολύ νερό αλλα τωρα μας έχει σπάσει τα νευρα ο δυνατός αέρας . Φυσάει εδω και δύο μέρες. Πηγα σήμερα να βάλω κελια στα χωρίσματα και με φάγανε πέσανε απο ολες τις κυψέλες επάνω μου .