Thursday, April 10, 2008

Οοο...μεζές



Χτές το πρωΐ μιά φίλη μου έδωσε αυτόν τον απίθανο ουζομεζέ.Είχα χρόνια να φάω από μικρό παιδί τότε που τα καλοκαίρια δούλευα στα ψαροκάϊκα του Μπαρμπα Γιώργη του Βεντουρή (που λέει και το τραγούδι της Πάρου).Αν δεν είχε αυτόν τον διαολεμένο αέρα θα τον έψηνα στα κάρβουνα αλλά τελικά έγινε στην κατσαρόλα βραστός με αναγκαστική τούμπα μια και δεν χώραγε όλος μέσα 2,3kg.Κατά την γνώμη μου έχει νοστιμότερο φαΐ από τον αστακό.Μαζεύτηκε το βράδυ η οικογένεια ήπιαμε τα ουζάκια μας και πολύ το φχαριστήθηκα.

11 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zepos said...

Πω ρε νας κάβουρας!!!
Καλός είναι και βραστός γιατί στα κάρβουνα θέλει πολύ προσοχή να μη μαραθεί το τρυφερό του κρέας..
Θα΄θελε και μια καζάνα ΝΑ αυτό το θηρίο;

Κώστας Ελευθεριου said...

Αυτές ειναι κουβέντες ρε Μάρκο όχι τα χτεσηνά με τις μηνύσεις. Α ρε και να μπορούσα να βρεθώ για λίγο εκεί με ένα ποτύρι κι ένα πηρούνι.Μαρκο , αντιγράφω την άντλία Β.Π.ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟ. Να σαι καλά φίλε.

markos aliprantis said...

Όλοι οι καλοί χωράνε στο τραπέζι μου.Και κάτι άλλο ξέρει να μου πεί κάποιος πώς σβήνουμε τα σχόλεια από ορισμένους ανεπιθύμητους;

chaniabee said...

αχ ρε φίλε !!! Να ΄μουνα λέει στην βεράντα σας και να το χτυπούσαμε αλύπητα πίνοντας το δικό σου τσιπουρακι και να αγναντεύαμε το πέλαγος !!!! θα σου έρθω πάλι μόλις περάσουν οι μέρες!!!

markos aliprantis said...

Φίλε Π Ε Ρ Ι Μ Ε Ν Ω

zepos said...

Μάρκο, όταν ανοίγεις το μπλοκ σου έχοντας ήδη κάνει login, σου εμφανίζει σε κάθε σχόλιο ένα εικονίδιο κάτω-κάτω διαχειριστή. Το πατάς και μετά σε ρωτάει αν είσαι σίγουρος οτι θέλεις να το σβήσεις, λες ναι και σβήνει το σχόλιο, αλλά μένει μια σημείωση της διαγραφής..
Το μικρό μελισσάκι που "έπιασα" πάει καλά!! Τρώει το σιρόπι σαν τρελλό και χτίζει αβέρτα..

markos aliprantis said...

Ζέπο (μ΄αρέσει καλύτερα να σε λέω έτσι)επιτέλους ράντισα το αμπέλι με βορδιγάλιο πολτό.Σήμερα έμπλεξα και δεν κατάφερα να το θειαφίσω πράγμα που αν δεν φυσάει θα κάνω αύριο.Έπιασα και γώ ένα σήμερα μεγάλο πρέπει να είναι γύρω στα 6 τελάρα.Δεν το έχω ανοίξει ακόμη γιατί το έχω στην καραντίνα.Θα το ανεβάσω με πρώτη ευκαιρία γιατί είναι από τα λίγα που βλέπεις κάτω στο χώμα!

zepos said...

Μια φορά πριν 3-4 χρόνια με φώβναξε γείτονας να πιάσω ένα που ήταν στο χώμα κάτω από τη λεμονιά του..
Είδα κι΄έπαθα να το βάλω μέσα καπνίζοντας συνέχεια μια ουρά που είχαν φιάξει πάνω από μια σανίδα σαν "γέφυρα" που είχα βάλει έως τη πόρτα. Το βράδυ πήγα και το πήρα. Το αποτέλεσμα ήταν .. τζίφος! Η βασίλισσα είχε μείνει πεισμωμένη όξω και κάτω από την κυψέλη και νύχτα όπως ήταν δεν είχα δεί τη μπάλα που είχαν κάνει κάτω από τη κυψέλη. Την άλλη μέρα το μελίσσι ξόρισε, και ο γείτονας αντί για κέρασμα που είχε τάξει .. μούστειλε χαιρετίσματα .. με τα μαντάτα για τη μελισσόμπαλα κάτω από τη λεμονιά του!
Άλλο ψάλτης άλλο καντηλανάφτης!

markos aliprantis said...

Αμα η περίπτωση είναι δύσκολη βάζουμε ένα γόνο ανοιχτό και δεν πάει πουθενά.Έχει συμβεί νά βάλεις το μελίσσι στην κυψέλη και αυτό την άλλη μέρα να την κοπανήσει για τους δικούς του λόγους.Αν όμως του βάλεις γόνο ανοιχτό δεν πάει πουθενά

chaniabee said...

Όταν πιάνεις ένα πουλάκι το παίρνεις και φεύγεις !!!! Τι το αφήνετε εκεί ??? Μην χάσετε μέλισσες???