Tuesday, April 1, 2008

Super Βασιλοκελί



Πρίν κάτι μέρες πήγα να μαζέψω την γύρη απ΄τα μελισσια και σε ένα δυνατό διόροφο η γύρη δεν ήταν πολλή.Κάτι πρέπει να συμβαίνει λέω.Χτές το απόγευμα λοιπόν του κάνω επιθεώρηση και όπως κατάλαβα απ΄την αρχή είχε "κόψει" την μάνα.Είχε καμιά 10αριά βασιλοκελιά και ένα από αυτά είναι θηρίο πράμα.Το υπολογίζω γύρω στους 7 πόντους.Μάλλον το έφτιαξαν από κηφηνογόνο αλλά θα το αφήσω για να δώ τί θα βγεί.Έχω ξαναδεί μεγάλα βασιλοκελιά αλλά όχι τόσο.

8 comments:

İlhami Uyar said...

as ı see new guuen coming soon,have a good wörk.

zepos said...

Πρόσεχε πολύ Μάρκο!!
Πρόκειται για την βασίλισσα των βασιλισσών! Μόλις βγεί θαρχίσει να μεγαλώνει συνεχώς τρώγωντας οτι βρίσκεται κοντά της!!!!!
Καλημέρα.

markos aliprantis said...

Kαλώς τονα κι΄ας άργησε.

Κώστας Ελευθεριου said...

Φοβερό κελί. Μαρκο τι θέλει ο Αδαμάκος ?

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Μάρκο καλησπέρα.
Για παρακολούθησέτο τι θα βγάλει μου μοιάζει για κηφηνοβασιλοκέλι. Αν έχει άλλα απομόνοσέ το γιατί αν είναι όντος κανονικό θα είναι Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ,
Καλό βράδυ.

Anonymous said...

Tελικά παιδιά το χαλάσανε αυτόν τον ....πύραυλο όπως μου είπε ένας φίλος.Κάτι φαίνεται δεν τους πήγαινε καλά και το χάλασαν.Ενα άλλο περίεργο που παρατήρησα στο μελίσσι αυτό είναι ότι ενώ ήταν ενα ήρεμο μελίσσι χτές το πρωΐ ήταν πολύ άγριο και με τάραξε στα κεντριά.Είναι υγιέστατο δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει.

Ναπολέων said...

Στο σεμινάριο ο κ. Θρασυβούλου μας είπε ότι οι βασίλισσες έχουν ένα νήμα το οποίο τις συγκρατεί στο πάνω μέρος του κελιού. Οι κηφήνες δεν έχουν αυτό το νήμα γι’ αυτό πέφτουν συνέχεια αναγκάζοντας τις μέλισσες να μεγαλώνουν το κελί. Όταν γεννηθεί ένας τέτοιος κηφήνας οι κεραίες του είναι παραμορφωμένες γιατί το κεφάλι του ακουμπάει στο κάτω μέρος του κελιού.

beelovers said...

μάλον θα έπεσε η βασίλισσα μέσα και γι΄αυτό έγινε έτσι . εγω σήμερα που έβαζα α κελιά από το ζέτερ ένα ήταν έστι ακριβός το άνοιξα και είδα τη βασίλισσα κάτω νεκρή και ο πολτός όπως ήταν επάνω .