Monday, June 9, 2008

Αλλο πράμα



Φέτος για πρώτη χρονιά έκανα το αμπέλι μου γραμμικής καλιέργειας.Το είχα γραμμικό απλά το σήκωσα σε σύρματα.Η διαφορά στην ευκολία καλιέργειας είναι τεράστια.Δεν λέω οτι έκανε περισσότερα σταφίλια αλλά μόνο που το βλέπω όπως είναι τρελαίνομαι.

Αν δεν γίνει κάτι απρόοπτο θα φάμε σταφίλια και θα κάνω ένα κρασί σπέσιαλ.

Εδώ πρέπει να αναφέρω οτι ήταν πολύ σημαντική η βοήθεια από τον Ζέππο που μου είπε τον τρόπο που θα το περιποιηθώ για να γίνει έτσι όπως το βλέπετε στις φωτό.

8 comments:

PanKok said...

Συγχαρητήρια!!!
Αντε με το καλό να γευτείς τους καρπούς του!

μελονικος said...

Μπράβο Μάρκο. φύτεψα και εγώ μισό στρέμμα. Για γραμμωτό. 2 μέτρα επί ενάμιση.
Του χρόνου θα βάλω ακόμα 1,5 και σιγά σιγά θα το κάνω 5 στρέμματα.
Πήγα το φορτηγό για πούληση και θα πάρω τρακτέρ αμπελουργικό
Μου έχει κολλήσει και εμένα.
Τώρα δεν έχω μελίσσια..
Ζήτω η αμπελουργία.

zepos said...

Φτού να μην τα ματιάσω Μάρκο!
Αντε... καλά κρασιά!
Οι στατιστικές οι καινούργιες λένε οτι οι Έλληνες το γύρισαν πάλι στο κρασί και μάλιστα το Ελληνικό..
Δυο ...(και λίγο παραπάνω!!) ποτήρια την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα!

Ειδικά για μας τα γερόντια!

markos aliprantis said...

νίκο το καινούργιο αμπέλι μου το έχω φυτέψει 2μ επί 1,3 έτσι μου είπαν έτσι έκανα.Το κακό είναι οτι δεν μεγαλώνει ομοιόμορφα.Παίζει από 30-100 πόντους.Το έχω ποτίσει 3-4 φορές αλλά δεν λέει να πάρει τα πάνω του θα δούμε.
Οταν βγήκα στη σύνταξη ήθελα να πάρω ένα τρακτεράκι μικρό με φρέζα από πίσω για να καλιεργώ τα κτήματα αλλά δεν τα κατάφερα.Κάποια στιγμή, που θα μου πάει, θα το πάρω.
Η αλήθεια είναι οτι το παλιό αμπέλι εκτός από 1-2 σκαψίματα δεν του έκανα τίποτε άλλο.Φέτος το περιποιήθηκα και μου το ανταποδίδει αν όλα πάνε καλά.
Ζέπο δεν έχω ωίδιο το κοίταξα καλά όλο χτές αλλά θα το ραντίσω για την ευδαιμίδα όταν κόψει ο καιρός λίγο γιατί τώρα τον έχει 6άρι.

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Γεια σου Μάρκο, ωραία πράγματα βλέπω και φορτωμένα με σταφύλια! Ντομάτες πιστεύω πως έφαγες…επειδή όμως δεν ξέρω από αμπέλια θα σας βαθμολογήσω όλους όταν γίνει το κρασί!

GRAINBOW said...

Πολυ καλη ιδεα.Εγω εχω σακατεψει τα χερια μου και τη μεση μου με τα οργωματα στα αμπελια.Τα δικα μου χωραφαμπελα ειναι αναβαθμιδες που εχουν απο 14 εως 37 κληματα αναλογως το μεγεθος της σκαλας(μερικα ειναι προιστορικα!),και μια μεγαλη κληματαρια με 6 ριζες(3στο εδαφος και 3 στο ντουβαρι-ξεροτροχαλο)συνολο 162 ριζες.
Μπραβο παντως! Μερακλιδικη δουλεια!

Κώστας Ελευθεριου said...

Μπράβο Μάρκο, το μεράκι φαίνεται. Μπράβο και στον Ζέππο που βοηθησε έστω και απο απόσταση. Θέλω να έρθω να τα δω όλα αυτα και να σε γνωρίσω και προσωπικά , γιά να δούμε .

markos aliprantis said...

Κώστα όποτε κατέβεις Πάρο ρίξε τηλέφωνο.