Saturday, July 26, 2008

Τόόό μεροκάματο

421,19€ αυτό είναι το μεροκάματο σου ή αλλιώς 11.000€ μηνιαίως αν είσαι ψηλά στην ιεραρχία της δικαιοσύνης.Το άκουσα και τρελάθηκα.Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που κάνει λειτούργημα και δεν είναι πλούσιος από κούνια (μεγάλα τζάκια) οτι πληρώνεται με τόσα χρήματα.Δηλ ένα μεροκάματο είναι ίσο με το μηνιάτικο ενός έρμου συνταξιούχου.Κ Ρ Α Τ Ο Σ Δ Ι Κ Α Ι Ο Υ σου λέει.
Αμμ το άλλο οτι λέει θα πάρουν αύξηση μέσο όρο 40% ενώ ο κόσμος δεν έχει να πλήρώσει τα δίδακτρα για να σπουδάσουν τα παιδιά του.!!
Αυτά είναι μεροκάματα όχι εσείς και τόσοι άλλοι που τρέχετε για μεροκάματο 50€(και καλά να υπάρχει)

23 comments:

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Αχ βρε Μάρκο ....θυμάσαι όταν σου λεγε η μάνα σου κάτσε δίαβασε εσύ έτρεχες να κυνηγήσεις τσόνια στο βουνό...!!!
Εμμμ πως να το πάρεις τώρα τέτοιο μεροκάματο;
Στείλε μας μια τηγανιά φρέσκες μαρίδες να σου στείλουμε μερικά στρέμματα βαμβάκια να βοσκούνε οι μέλισσές σου! εδώ μας περισσεύουν τα στρέμματα...απο μαρίδες έχουμε έλειψη!

Μάντης Τειρεσίας said...

Ωχ, στο θέμα που θίγεις αν εκφράζαμε όλοι αυτά που πιστεύαμε θα είχαμε στα σίγουρα συνοδεία απο "καρουμπάλες" για αρκετό καιρό.

Για αυτό και εγώ θα πρότεινα να το ρίξουμε στο ουζάκι με μαρίδα Παριανή ή ακόμη καλύτερα με παστουρμαδόπιτα απο το γνωσυό στέκι στην Νάουσα και .... απο δω παν κι οι άλλοι.

Πάντως δεν συμφωνώ ως προς την συνύπαρξη γνώσης (διαβάσματος) και κράτους, αλλά ασε καλύτερα.....

Φιλικά και συντροφικά

Κώστας Ελευθεριου said...

Κι εγώ Μαρκο το άκουσα και τρελάθηκα αλλά . . .

Κάπου άκουσα ότι ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου εξαρτάτε ή είναι ποσοστό του μισθού του δικαστού και οτι για να δώσει το Κράτος Δικαίου αυξήσεις σε όλους εμάς , πρέπει να δώσει πρώτα σε αυτούς. Για να δούμε . . .

Κι ενώ πραγματικά όλοι κοπιάζουμε για τα δίδακτρα των σπουδών των παιδιών μας, προκειμένου να μην τρελαθούμε, ας κάνουμε ένα διάλημμα διακοπών όπως μπορεί ο καθένας μας .

Αυτό με τις μαρίδες και το ουζάκι είναι πιό επίκαιρο τον καιρό αυτό .

Το κέρατο μου ,λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα κατεβω Χανιά και θα χάσω την συνάντηση.

melisettas said...

ΤΙ ΤΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΕΙ

μελονικος said...

Κατ αρχάς να με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι αλλά ξεκινούν λάθος τη κουβέντα.
Αυτή την εποχή είναι ο κολιός και όχι η μαρίδα στον καιρό του.
(κάθε ψάρι στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο).
Η μαρίδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά.
Εσύ φίλε Μάρκο πρέπει να τους διορθώνεις, καθότι τυγχάνεις νησιώτης.
Όσο για τα άλλα………………άστα να πάνε!

markos aliprantis said...

Μιά και το ανέφερε ο νίκος είναι ώρα όχι για Παριανή μαρίδα αλλά για την ξακουστή Παριανή γούνα.
Απλός γρήγορος και εύκολος μεζές που σε όποιο μέρος και να είσαι την ψήνεις και μοσχομυρίζουν 20 γειτονιές.
Θα σας πώ την συνταγή.
Παίρνουμε ενα αφρόψαρο κολιός,σαφρίδι,κοκκάλι,σκουμπρί(κατά προτίμηση το τελευταίο)όσο πιό φρέσκα τόσο καλύτερα.Το σκίζουμε στην μέση αλλά από την ράχι του ψαριού χωρίς να κόψουμε την κοιλιά και το ανοίγουμε.Αφαιρούμε τα εντόσθια και τα σπάραχνα και το ξεπλένουμε με θάλασσα προτιμότερο για να φύγει το πολύ αίμα.Το στραγγίζουμε και μετά του βάζουμε αλλάτι μπόλικο πιπέρι και ρίγανη και το αφήνουμε στον αέρα περίπου μια μέρα(αν την φτιάξεις το πρωΐ το βράδυ είναι έτοιμη για το κάρβουνο).
Η γούνα δεν θέλει σιγανή φωτιά γιατί την έχει ψήσει το αλάτι θέλει καλή φωτιά και μόλις ψηθεί και από τις δυό μεριές σβήσιμο με λεμόνι ή την βουτάμε στη θάλασσα.
Άντε και καλό καλοκαίρι σε όλους.
Λόγο αναποδιάς το ταξίδι στα Χανιά αναβάλεται επ΄αόριστον.

Γιώργος από Χανιά said...

Μάρκο και Κώστα με στενοχωρήσατε. Σας περίμενα.

beelovers said...

και εμάς (στρατιωτικούς ) μάς έδωσε 8 1/2 % στο βασικό μισθό μόνο . Ο βασικός μου είναι 1100 με τις κρατήσεις και θέλει λέι να φυλάμε θερμοπύλες. όλοι οι συναδελφοί μου (και εγώ) κάνουμε τουλάχιστον 2 δουλιές ακόμη τώρα που έχουμε παιδιά στο πανεπιστήμιο. οι δικαστές αποφασίζουν μόνοι τους για το τι θα πάρουνε και οι βουλευτές συμφωνουν ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Βέβαι και οι αυξήσεις των βουλευτών πάνε σύμφωνα με τους δικαστές. ΑΡΕ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

İlhami Uyar said...

Mr Markos I think beekeeper training very important all ower the wörld,I believe that all beekeepers must advence technology that so they have catch accomplıshment,I reguest succesuful carrier all training

apomel said...

Μαρκο πως πηγαν τα θυμαρια ?

markos aliprantis said...

Γιώργο υπολογίζω να είμαι κάτω γύρω στα 200 κιλά θυμαρίσιο με όλα τα προβλήματα που είχα.Δεν βαριέσαι όμως να είμαστε καλά.Πολλά ανάποδα γίνανε εφέτος.1)Το πρώϊμο κράτησε πάρα πολύ και το όψιμο λίγο σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια που γινόταν το αντίθετο.
Πάντως γίνεται ανάρπαστο (αν και το πουλάω πιό ακριβά από όλους)δεν έχουν μείνει ούτε 100 κιλά.
Αυτό είναι και το ζητούμενο σε τελευταία ανάλυση δλδ να δίνεις το μέλι σου που είναι και η ανταμοιβή κόπων και εξόδων ενός χρόνου.

ParosClubG.13 said...

ψάχνοντας στο ίντερνετ έπεσα πάνω στα σχόλιά σου κ. Μάρκο περί του αλσυλλίου. Συγχαρητήρια για τον τρόπο έκφασής σου. σε χαρακτηρίζει πιθανόν.

markos aliprantis said...

papavazele μάλλον διάβασες μόνο το δικό μου σχόλιο.Τουλάχιστον εγώ βρίζω και δεν φοράω ράσα αυτά που έχουν ακούσει όλοι να λένε οι ρασοφόροι και έχουν πάθει πλάκα;Ρώτησες πώς τους χαρακτηρίζουν;Παραξηγήθηκες εεε.
Άστο μην το συνεχίσεις γιατί δεν συνφέρει κανένα και ειδικά το νησί μας.Αν θές παραπάνω κουβέντα πάρε με τηλέφωνο

ParosClubG.13 said...

και περνιέσαι για έξυπνος ρε παλικάρι? οχι βέβαια. γιατί να παρεξηγηθώ? δεν με ενδιαφέρει ούτε τι λένε φίλε μου, ούτε η προβολή ο.κ.? και έχω μάθει να λύνω μόνος μου τις διαφορές μου. δεν έιμαι επαγγελματίας παπάς και μάλλον κάπου έχεις πάθει κάποια σύγχυση. και γιατί να μη με συμφέρει και ειδικά στο νησί μας? να φοβάμαι δλαδή? ρε δεν πάτε καθόλου καλά. καθόλου καλά τελικά. συγχαρητήρια ρε μάρκο. συγχαρητήρια. μόνο κοίτα. τα σχόλια, η συμπεριφορά και τα όμορφα τα λογάκια κράτα τα για την πάρτη σου. δεν μαρέσει ούτε να βρίζω φίλε μου, ούτε να κατηγορώ άλλους πίσω από την πλάτη τους. αν κάτι με χαρακτηρίζει από μικρό παιδί είναι οι αρχές που μου έδωσαν τα φτωχαδάκια οι γονείς μου. και πάνω σε αυτές θα βάδίζω χωρίς να φοβάμαι να λέω την αλήθεια και κανέναν. Μόνο τον Θεό. ΟΚ? και αν είναι κύριοι αυτοί που τα λένε για τους ρασσοφόρους ας έρθουν να τα πουν με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ...όπως κάνω και εγώ. αν είναι κύριοι. Συγγνώμη αλλά δεν μου επιτρέπει ο χαρακτήρας μου να ξαναασχοληθώ με το θέμα. σου εξέφρασα την άποψη μου αλλά μάλλον εσύ έβγαλες κάποια κακία. δεν πειράζει. να είσαι καλά και να μας συνεχίσεις να μας βρίζεις.

zepos said...

Ρε συ Μάρκο.. τι γίνετε εκεί;
Οι παπάδες βλογάνε ομάδες, είναι σε συνδέσμους, τα ρίχνουν στο ... ευσεβές ποίμνιον...
Ρε που πάμε ρε .. που πάμε!!

markos aliprantis said...

Παπαβάζελε γιατί δεν ξέρω και δεν γράφεις πουθενά το πραγματικό σου όνομα όπως εγώ δεν σε έβρισα απάντησα στο ειρωνικό σου σχόλιο.
Πιθανόν πρέπει να ξαναδιαβάσεις το σχόλιο γιατί δίνεις λάθος απαντήσεις.
Πίσω από την πλάτη στα 53 μου δεν έχω μάθει να λέω τα λέω κατάμουτρα και σε όποιον αρέσει.
Άντε τώρα παίξε παραπέρα.

ParosClubG.13 said...

σύντομα θα δεις που θα παίξω

zepos said...

Διαβάζω και απειλές Μάρκο.. Χοντρήνανε τα πράματα..
Δεν είναι μόνο στη Μύκονο οι μπράβοι ε;

markos aliprantis said...

Ζέπο κάτι τέτοιους στον Κορυδαλλό που γενήθηκα και μεγάλωσα τους είχαμε για καρπαζιές τί να με απειλήσει και ποιός;

beelovers said...

μάρκο μήν μασάς . τουλάχιστον εμείς γράφουμε με όνομα και διευθυνση

ParosClubG.13 said...

είμαι ο π. Στυλιανός Νικολάου Μπιζάς
Πάρος
εδώ γεννήθηκα και ζω και περιμένω να δω τις καρπαζιές από τον Κορυδαλλό κ. Μάρκο αφού έτσι λύνεις τις διαφορές σου. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

markos aliprantis said...

Παπα Στέλιο εσύ όπως σου έγραψαν και άλλοι με απείλησες και απειλές τέτοιες δεν σηκώνω.
Δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η έχθρα που έχεις με μένα.Δεν νομίζω να σου μίλησα άσχημα όταν ήρθα και σου ζήτησα να μου δείξεις τη άδεια που έχετε για τον ψεκασμό του αλσυλίου.Σαν αντιπρόεδρος και σαν μελισσοκόμος που ανησυχώ για την υγεία των μελισσιών μου ενδιαφέρθηκα και ενδιαφέρομαι.Εκτός και αν είσαι εσύ ο ανώνυμος που έγραψε σε τέτοιο ύφος.Με την σύμφωνη γνώμη τότε του Δ.Σ του συλόγου είπαμε να μην κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα (που θα μπορούσαμε)επειδή ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι ψεκασμοί των πεύκων για να μην κάνουμε ζημιά στο Ίδρυμα.Αν είχες ζώα εσύ και στα δηλητηριάζανε να δούμε πώς θα αντιδρούσες.

zepos said...

" Papavazelos said...
σύντομα θα δεις που θα παίξω"


Το παραπάνω είναι έκφραση καθαρής απειλής παπα μου και κανονικά ο Μάρκος ή εγώ ή κάποιος άλλος θα έπρεπε να το στείλουμε στην Σύρο στον Επίσκοπο να δούμε τι θα πεί και αυτός...
Που είναι τα διδάγματα του Χριστού σας;
Δεν είσαι λες επαγγελματίας παπάς. Οτι και νάσαι το ύφος σου κάνει μεγάλο κακό στην εκκλησία σας..
Κάτι τέτοια απομακρύνουν τον κοσμάκη...
Οχι εμένα βέβαια, λέμε!