Tuesday, February 10, 2009

Tα μισαδάκια


Μετά από αρκετή σκέψη και κουβέντα με αρκετούς καταξιωμένους συναδέλφους αποφάσισα να φτιάξω μερικά μικρά πατωματα που τα λέω μισαδάκια.Πήρα λοιπόν ξύλα (20 τάβλες 15Χ4Χ22)από την Αθήνα τα έστειλα στην Πάρο.Τα έκοψα τα ξεχόντρησα και βγήκαν 22 κομμάτια για 8άρες και άλλα τόσα για 10άρες.Όπως έχω ξαναγράψει σταμάτησα να κάνω μόρσα(δόντια) εδώ και καιρό φτιάχνω μόνο πατώματα με πατούρες κόλλα πολιουρεθάνης και βίδες για γρηγορότερα.Μου στοίχισαν 2,40€ το μισαδάκι (χωρίς τελάρα,κόλλα,και βίδες).Αν έψαχνα καλύτερα για ξύλα ίσως να έβρισκα και φτηνότερα αλλά δεν είχα πάρει μαζί μου το αυτοκίνητο και έτσι αναγκαστικά τα αγόρασα από την γειτονιά με 375€ το κυβικό.Τώρα είναι έτοιμα για παραφινάρισμα.Πιστεύω να δουλέψουν τα μελισσάκια την Άνοιξη και να τα γεμίσουν γρήγορα.

25 comments:

Anestis Ketsetzidis said...

Μπράβο Μάρκο χρυσοχέρι.
Πιστεύω πως τα μισαδάκια θα είναι το μέλλον μας.

İlhami Uyar said...

Dear Markos Aliprantis,I hope you get much more honey from new hives,kali douıla

markos aliprantis said...

Ανέστη η πράξη θα δείξει αν πετυχε η δουλιά.Αν μείνω ευχαριστημένος θα φτιάξω για όλα τα μελίσσια μου

markos aliprantis said...

Ilhami i hope so too.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ said...

Μάρκο η δουλειά σου φαίνεται αρκετά καλή ! αλλά πές μου σε παρακαλώ έχεις δοκιμάσει τις κυψέλες δίχως μόρσα; για πόσο καιρό ; και ποιά η συμπεριφορά τους;

markos aliprantis said...

Γιάννη 3 χρόνια τώρα τις φτιάχνω έτσι μέχρι στιγμής δεν έχουν πάθει τίποτα.Η κόλλα που δουλεύω είναι θαλάσσης και πανάκριβη (14€).Να φανταστής οτι μετά το κόλλημα μπαίνουν στην παραφίνη στους 170 βαθμούς.Στην αρχή και εγώ φοβήθηκα μήπως με την μεγάλη θερμοκρασία η κόλλα έχει πρόβλημμα.Αφού έίδα οτι τελικά δεν υπάρχει θέμα κόλλας συνεχίζω και τις φτιάχνω έτσι.

Κώστας Ελευθεριου said...

Γειά σου Μάρκο ,μάστωρα. Το μέλλον με ¨μισαδάκια¨με αποθαρύνη , προτιμώ τα γεμάτα ολόκληρα πλαίσια (αν είναι δυνατό).
Πλαίσια Μάρκο ? Πουλούν ή θα κόψουμε τα μεγάλα ?

μελιΣακης said...

Το σίγουρο Μάρκο είναι ότι τα φτιάχνεις μόνο σου με σχολαστικότητα και ακρίβεια,εν αντιθέσει με τους κατασκευαστές .Άποψή μου είναι ότι με κόλλα και πατούρα δεν θα παρουσιάσουν φθορές και σκασίματα όπως με τα δόντια.Αν αρχίσουμε ολοι τις ιδιοκατασκευές ίσως και οι κατασκευαστές βελτιώσουν τα προϊόντα τους.

trikalinos-Trikala Greece said...

Μάρκο τι ξυλεία αγόρασες;Σουηδική ή εγχώρια;πάντως πολύ ακριβά την πλήρωσες.Πρόσφατα αγόρασα με 300Ευρώ/μ3.
Οσο για την πατούρα μην ανησυχείτε καθόλου,διότι πριν έξι χρόνια που ξεκίνησα τις πρώτες,παραμένουν ακόμη όπως ήταν στην αρχή,αθάνατες!
Και όπως βλέπω κάνεις προσεγμένη δουλειά,μπράβο.

markos aliprantis said...

Κώστα τελάρα θα κοιτάξω να βρώ έτοιμα τα πουλάνε 50-60 λεπτά.Τα μισαδάκια είναι για ορισμένη περίπτωση δλδ για να τα σφραγίζουν γρήγορα.
Γιώργο τα ξύλα που πήρα είναι ακριβά αν και είναι κακής ποιότητας το ξέρω είναι ασπρόξυλο Σουηδίας(οικοδομική)και τα διάλεξα ένα-ένα.Εσύ τί δουλεύεις;μαδέρι και το σκίζεις ή βρίσκεις τάβλα τόσο φαρδιά;Γράψε μου αν θέλεις το τηλ του ξυλέμπορα για να δώ αν μπορεί να μου στείλει.

trikalinos-Trikala Greece said...

Μάρκο δεν βρίσκω την κάρτα με το τηλέφωνό του.Θα το βρώ και θα στο δώσω.Αυτά που πήρα εγώ ήταν 400μήκοςΧ25πλάτοςΧ2,5πάχος (cm) Αυστριακή,αλλά με αρκετούς ρόζους και τα πήραμε όλα όσα είχε με τον Πατεντιάρη.Είπε ότι θα ξαναφέρει.

Σταύρος Χαμπάκης said...

Μάρκο, έχει σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις κανένα από αυτά τα στρογγυλά που είναι κατευθείαν για να πουλάς το μέλι στην κερύθρα (Ross Rounds Cut comb);

Beekeeper said...

καλή επιτυχία, Να δουμε και πως θα πάει μήπως σε ακολουθήσουμε. Γενικα τα μισαδακια γιατι ειχαν καταργηθεί? θυμάμαι παλία είχαν σχεδον όλοι

galifabee said...

Μάρκο και εγώ έχω αγοράσει μισά πατώματα για να τα δοκιμάσω βλέπω ότι στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν αρκετά σκέφτομαι να φτιάξω κυψελίδια σύζευξης με μισό όροφο αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα.

IxNiLaTiS said...

Νομίζω πως τα μισαδάκια είναι καλύτερα για να αφήνουμε ένα επάνω στο μελίσσι το χειμώνα ως αποθέματα.

chaniabee said...

καθόλου κακή δουλειά!!!! νομίζω οτι θα την εφαρμόσω!

markos aliprantis said...

Κώστα σε ευχαριστώ για την προειδοποίηση.Τά έχουμε όλα έχουμε και αυτούς τους ηλίθιους που το παίζουν μάγκες.

zepos said...

Καλημέρα
Κατά πάσα πιθανότητα η "προειδοποίηση" για καταστροφικό ιό είναι hoax - φάρσα. Όμως η σπειροειδής διανομή της προειδοποίησης φορτώνει τους σέρβερ και είναι ένα πολύ παλιό κόλπο "επίθεσης" ..
Σε κάθε περίπτωση ποτέ ΔΕΝ ανοίγουμε συνημμένα αν δεν ξέρουμε από πριν τι περιέχει..

sp-kor said...

Μάρκο πολυ καλη δουλειά εγώ είμαι της αποψης και επιμένω στο κοντρα πλακε θαλασης 20μμ (κατι ξέρω απο ξύλα λογο επαγκέλματος) και να ξέρετε δεν υπάρχει λευκό σουιδίας ,το λευκο είναι από τις Αλπης .
Οσο για τον τρομερό ΙΟ καταργίστε τα windoow και στιστε Linux οπια διανομή σας αρέσει ,και έτσει δεν θα σας ενοχλούν ζουζούνια και άλες μαλακίες που έχουν τα window .

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Γεια σου Μάρκο,
πολύ ωραία τα μισαδάκια σου φίλε! Μπράβο!
Και κάτι για την προηγούμενη ανάρτηση. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 74 μέλη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Βόλου ουδείς παρέδωσε θυμαρίσιο μέλι τα 3 τελευταία έτη!

giannis kazanis said...

Γεια σου Μάρκο.
Βρίσκομαι στις Κυκλάδες για να ξεφύγω λίγο απο την καθημερινότητα.
τώρα βρισκομαι στην Ίο και περνώ υπέροχα, υπάρχει περίπτωση να περάσω και από Πάρο χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο.
Όσο για τα μισαδάκια δεν τα έχω δοκιμάσει και επομένως δεν έχω και άποψη επί του θέματος.

markos aliprantis said...

Γιάννη αν περάσεις από Πάρο ρίξε τηλ να συναντηθούμε και να τα πούμε από κοντά.

Arıcı 07 said...

Ιστολόγιο Ελληνικά okuyun.Dil εργαλεία για την Ελληνική ekleyin.Bizde στη συνέχεια, κάντε κλικ στον τίτλο κομματιού θα okuyabilelim.Önce Αγγλικά.Arıcı o7

nikos said...

Πρέπει να είναι καλή λύση.
περιμένω να δώ.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.