Thursday, May 21, 2009

Η ..Λουλουδού




Προχτές στο τηλέφωνο με τον Θεοδόση μιλάγαμε για κάποιες μέλισσες με περίεργη συμπεριφορά που έχει διαπιστωθεί και από τους δυό μας.Εδώ και χρόνια την Άνοιξη έχω παρατηρήσει οτι σε μερικά μελίσσια ανάμεσα στις μέλισσες κυκλοφοράει και μια "Λουλουδού".Την μιά ήμουνα βιαστικός, την άλλη δεν είχα την φωτό μαζί μου,την άλλη είχα την φωτό αλλά δεν είχε μπαταρία(φταίει η ράτσα της μηχανής που χωρίς να την δουλεύω καταναλώνει την μπαταρία)δεν είχα καταφέρει να τραβήξω φωτό.


Το λουλούδι όλα τα χρόνια είναι ίδιο ΒΡΟΥΒΑ.Το κρατάει στο στόμα της και το κάνει βόλτες στο τελάρο σαν να το επιδεινείει στις άλλες μέλισσες.Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό και τί σημαίνει αυτό που κάνει η μέλισσα.Συγχωρέστε μου την φωτό είναι λίγο θαμπή αλλά με το ένα χέρι στο τελάρο και το άλλο στην φωτό δεν γίνεται δουλιά καλή μεσολαβεί και η πρεσβυωπεία συμπληρώνοντας την κακή ποιότητα της φωτό.

5 comments:

Anestis Ketsetzidis said...

Τι άλλο θα μάθουμε γι'αυτό το έντομο?
Συνχαρητήρια για την παρακολούθηση σας.

zepos said...

Άκου Λουλουδού!!!
Πάντως Μάρκο η φωτο είναι .. ζαλισμένη.. Ρε συ μπας και είχες πιεί;

PanKok said...

Εκπληκτική παρατήρηση, Μάρκο!

( Θα ανατρέξω στη βιβλιογραφία, στο κεφάλαιο για τους χορούς των μελλισών. Ίσως γράφει κάτι εκεί σχετικά και για άνθη… :D )

markos aliprantis said...

Δεν είναι κουνημένη η φωτό Ζέππο αλλά είναι τραβηγμένη από πολύ κοντά.
Πάνο από ότι θυμάμαι στα βιβλία που έχω δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό.

GRAINBOW said...

Πιθανον να ειναι αυτο που λετε με τον Πανο,"χορευει" δηλαδη κρατωντας στο στομα το συγκεκριμενο ανθος,να ειδοποιησει τις υπολοιπες οτι π.χ.αυτο το ανθος "δινει" σημερα.
Παντως και εγω πρωτη φορα το βλεπω αυτο,και μου εκανε μεγαλη εντυπωση!