Wednesday, June 3, 2009

Tί έχεις Γιάννη;;;;;;







"Τί έχεις Γιάννη; ότι είχα πάντα" έλεγε ο σχωρεμένος ο πατέρας μου όταν κάτι συνεχώς επαναλαμβανόταν.Μιά απ΄τα ίδια λοιπόν ΣΑΦΑΡΙ σφηγγών και μάλιστα σκούρκων.
Δυστυχώς οι προβλέψεις μου βγήκαν λανθασμένες μια και φέτος έλεγα οτι δεν θα έχει πολλές σφήγγες επειδή πέρσι ήταν χρονιά τους.Έχω σκοτώσει πάνω από καμιά 200αριά μάνες που σημαίνει 200Χ 300 =60.000 κανονικούς σκούρκους.Από νωρίς την Άνοιξη ο μπαρμπα-Κώστας μου είπε να πηγαίνω την αυγή στο περβόλι και να τινάζω τα ξυνά(λεμονοπορτοκαλιές) και όπως είναι παγωμένες από την ψύχρα της νύχτας με το τίναγμα πέφτουν κάτω.Το έκανα και πρέπει να σκότωσα καμιά κατοπενηνταριά μέχρι που πήγαινα και ή είχε ζεστάνει ο καιρός ή τις είχα ξολοθρεύσει αυτές εδώ στο σπίτι.Πρίν δυό μέρες πήγα στην πηγή που έίναι κοντά της δυό μελισσοκομεία μου να δώ τί παίζει και λολάθηκα.Ο ένας σκούρκος (μάνα)να φεύγει και ο άλλος νά έρχεται,γινόταν χαμός.Παίρνω ένα παλιόξυλο που βρήκα κοντά και σκότωσα 5-6 αλλά τί να κάνεις χωρίς εξοπλισμό;.Η παλιά ρακέτα των παιδιών μου που είχα για την περίπτωση την έσπασα τελευταία φορά στην προσπάθειά μου να σκοτώσω ένα σκούρκο πέρσι και έτσι φέτος αναγκαστικά πέρασα πέρασα από το μαγαζί με τα αθλητικά!.Ζήτησα μια ρακέτα για τένις και μου λέει ο φίλος "τί έγινε ρε Μάρκο παίζεις τένις ;πώς και δεν σε έχω δεί στα γήπεδα;"Του εξήγησα τον λόγο που ήθελα την ρακέτα και ψόφησε στο γέλιο αλλά μου έκοψε και κάτι.Κόστος 25€ αλλά χαλάλι γιατί πήγα σήμερα πάλι στην πηγή και τους άλλαξα τα φώτα σκότωσα πάνω από 50 και από αυτές στην φωτό δεν είναι ούτε οι μισές γιατί μάζευα όσες έβρισκα κοντά,πού να ψάξω μες τα χόρτα να βρώ τις άλλες.Την δουλιά θα την κάνω κάθε μέσημέρι από εδώ και μπρός μπάς και λιγοστέψουν τα ρημάδια.

16 comments:

Κώστας Ελευθεριου said...

Kαλό βόλι Μάρκο και καλή συνέχεια.

zepos said...

Διπλό καλό..
Σκοτώνεις σφήκες μαθαίνοντας τένις!!
Για πήγαινε στα "αμπέλια".. Ενας δάσκαλος σε ΤΕΙ σου λέει οτι είναι θρίπες η "περίεγη ασθένεια" με τα στριμένα φύλλα..

manos said...

ΑΝτε Μαρκο και στο τελικο του ΡΟΛΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ σου ευχομαι.Δοκιμασε την κολα για τα ποντικια με δολωμα γατοτροφη να δεις τι κανει.Εγω ειδα μονο ενα σημερα ,αλλα αρκετες μικρε σφιγγες.

GRAINBOW said...

Πριν 15-20 μερες τις πετυχα μαζεμενες κατω απο ενα παλιο γεφυρακι ακριβως διπλα στον μελισσοτοπο,αστραπιαια εβγαλα το φλογιστρο προπανιου,δεν ειχαν αμεση αντιδραση λογω οτι η συγκεκριμενη μερα ηταν ψυχρη(ενω τις προηγ.μερες εκανε τρομερη ζεστη).
Τελικα καηκαν τα φτερα τους και επειτα αλλες τις πατησα και αλλες τις εκαιγα με τη φλογα-συνολο 37 (!)τεμαχια παρακαλω και ολες μανες.Ολα αυτα σε χρονο dt, μολις μια πρεπει να ξεφυγε!
Ρωτησα εναν παλιο μελισσοκομο και μου ειπε οτι οταν ξυπνησουν οι μανες απο τη χειμερεια ναρκη,προτου δημιουργησουν τη φωλια,αν κρυωσει ο καιρος μαζευονται ετσι σαν τσαμπι.
Παντως στην αλλη περιοχη που εχω τα σμαρια ενω περισυ ειχα βαρεθει να σκοτωνω(με καπελο,γαντι,μυγοσκοτωστρα ενιοτε και ρακετα!)φετος εχω δει 3-4 κομματια μονο.

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΔΙΒΡΙΤΣΙΩΤΗΣ said...

καλό κουράγιο κ. Μάρκο με το τέννις... Γιατί δεν δοκιμάζετε και καμία σφηκοπαγίδα ?? Το προσεχές σαβ/κο θα στήσω τις δικές μου, και θα κάνω μια ανάρτηση να δείτε το αποτέλεσμα!

markos aliprantis said...

Αυτή την εποχή οι σκούρκοι δεν πάνε σε φαΐ μόνο σε κάτι γλυκό αλλά στο γλυκό πάνε και οι μέλισσες.Κόλλα θα βάλω αργότερα δεν είναι ακόμα η ώρα της.

BeeHappy said...

Γεια σου Μάρκο εξολοθρευτή!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ said...

Καλή επιτυχία με το τέννις Μάρκο.
Για εξήγησε όμως κάτι και σε μένα που μόλις άρχισα.
Πως καταλαβαίνεις ότι είναι μάνες???

Σπύρος Σφήκας said...

Μάρκο εγώ δεν ανυσηχώ ακόμη απλά κάνω μια συντήρηση των παγίδων-τροφοδοτών που έχω φτιάξει για τα σερσένια και αργότερα θα τους κάνω το τραπέζι με κιμά και laneit για καμιά δεκαριά μέρες και μετά του χρόνου πάλι. Όταν έρθει η ώρα θα γίνει και η σχετική ανάρτηση, σου εύχομαι όμως καλή συνέχεια.

markos aliprantis said...

Pagonelos ξεχωρίζουν απ τις άλλες γιατί είναι μεγαλύτερες.Σπύρο(beehappy)άρχισαν να φαίνονται και τα πρώτα σημάδια κούρασης ύστερα και από το σημερινό καρτέρι με απολογισμό 32 σκούρκους πονάει ο ώμος μου.
Σπύρο(Σφήκας) η μέθοδος γνωστή αλλά άλλο πράμα είναι να τα βάζεις με 1000 και άλλο με 10000.
Την μέθοδο του σχωρεμένου του Ρέρα δούλεψα μερικές φορές με αποτελέσματα καλούτσικα.Η κόλλα κάνει καλύτερη δουλιά αλλά δεν είναι ακόμα ώρα.

zepos said...

Προσοχή στα δηλητήρια!
Κρέας με λανέϊτ είναι η χειρότερη παγίδα για αδέσποτα ή μη!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Σπύρος Σφήκας said...

Σημείωση η επέμβαση γίνετε σε ειδική ταΐστρα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης οποιουδήποτε άλλου ζώου.

chaniabee said...

Κάτι έχουν κάνει με το λανειτ και δεν το πλησιάζουν!!! Μάλλον του έβαλαν άρωμα!!! Να το μυρίσω να δω??? Άσε Θα βάλω τον γείτονα!!
Φίλε Μάρκο… πριν μερικά χρόνια που τους είχαν επικηρύξει …θα ήσουν πλούσιος!! Παλιά λέγαμε ένα ποιηματάκι: Ο Μάρκος το καλό παιδί και το άξιο παλληκάρι!! Που σκότωσε τον μπούμπουρα ( σκούρος ) να πάρει το δεκάρι!!! 60.000Χ10=600000!!!!

markos aliprantis said...

Παντελή το laneit μπαίνει σε πολύ μικρή δόση δλδ σε 30γρ νερό βάζεις στην μύτη του μαχαιριού laneit και μετά από αυτό το μίγμα σε μιά γροθιά κιμά βάζεις 12 σταγόνες και το ανακατεύεις.Δεν ψοφάνε επί τόπου αλλά το παίρνουν για να ταΐσουν τον γόνο και ψοφάνε μετά από λίγο όλοι.ΠΡΟΣΟΧΗ είναι δηλητήριο και το δόλομα μπαίνει απαραίτητα μέσα σε ισχυρό σιδερένιο κλουβί καπακομένο με βαριά πέτρα.

IxNiLaTiS said...

Παιδιά ένας σκύλος που θα βρεί τέτοιο πράγμα στο έδαφος θα καταφέρει να το ανοίξει !!!

Να βάζετε τις παγίδες ψηλά σε δένδρα ή φράχτες. Αλλά και εκεί κινδυνεύουν οι γάτες. Αμαρτία !!!