Wednesday, August 19, 2009

Προετοιμασίες




Αύριο αρχίζει το κυνήγι.Επιτέλους να ξεσκουριάσω λίγο και να περπατήσω στο βουνό με τα σκυλιά μου.Εδώ και πολλά χρόνια με την έναρξη του κυνηγιού πηγαίνω για "κουνάβια" όπως λένε τα αγριοκούνελα στην Αντίπαρο.Παλαιότερα που είχα ένα σκάφος πήγαινα σε ένα νησάκι στο βόρρειο μέρος της Αντιπάρου που λέγεται Φερά.Πάντα σχεδόν πηγαίνω από το απόγευμα της προηγούμενης μέρας για να κάνουμε μπάνιο ψαροντούφεκο και ότι έβγαινε ριχνόταν στην "πυρά" που λέει και το τραγούδι.Αφού τώρα πιά δεν υπάρχει το σκάφος πάω τα τελευταία χρόνια στην Αντίπαρο για να δώ φίλους να τα πούμε και να περάσουμε μια μέρα ευχάριστη.Η παντόφλα από το μεσημέρι σήμερα θα πηγαίνει προς τα πέρα φουλαρισμένη με αυτοκίνητα κυνηγών,μπαγαζιέρες,και σκυλιά.Το κυνήγι του αγριοκούνελου θέλει εξιδεικευμένα σκυλιά (τα δικά μου τα παίρνω μάλλον για να ξεμουδιάσουν)που να μπαίνουν σαν ποντίκια μέσα στα σχινάρια που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τα 15 ίσως και παραπάνω μέτρα σε μήκος και πλάτος τα 6-10.Πρίν από χρόνια είχα και εγώ ένα κουνελόσκυλο τον "μπούμπη" και με αυτόν κυνηγούσα την πρώτη μέρα.Καλό σκυλί και "γάτα" στα κουνέλια και στον Λαγό αλλά είχε και ένα μεγάλο ελάττωμα :αν του έπεφταν κότες στην πλώρη του δεν άφηνε καμιά και από αυτό πήγε Τον κρέμασαν!!!!!!!! γιατί μου λύθηκε και σκότωσε 3-4 κότες ενός γείτονα.Οι φωτό είναι από την έναρξη κυνηγιού την περασμένη χρονιά.


Καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους

10 comments:

zepos said...

Μωρέ! Σπουδαία έναρξη.. Και τον εκτυπωτή πήρατε παραμάσχαλα και βλέπω το κουτί του;

Μου θυμίζεις παλιές εποχές και δω στη Μύκονο όταν τα κουνέλια ήταν πλήθος! Παγαίναμε στη Ρήνεια και κατασκηνώναμε στην άμμο με κρασοκατάνυξη και ψησταριές..
Πάνε αυτά τώρα.. Με την κολοαρώστια που τα δέρνει χρόνια..

Εδώ αφήσανε φέτος κάτι Ιταλικά εμβολιασμένα (έτσι λένε) και το απαγορέψανε για ένα χρόνο να δούμε αν θα πιάσουν...

Εχει αυτό το νησάκι κουνέλια Μάρκο;

Anestis Ketsetzidis said...

Φίλε Μάρκο
καλή έναρξη και καλά κυνήγια.
Θέλω αύριο ζωντανό ρεπορτάζ.
Καλό βόλι.

markos aliprantis said...

Γιώργο έχω να πάω 4-5 χρόνια δεν ξέρω αν έχει μείνει κανένα γιατί αυτός που είχε τα γίδια πάνω και το έσπερνε κριθάρι για τα ζώα τα έχει πάρει 2-3 χρόνια.Αλλά τί να το κάνεις έπεσε φέτος αρρώστια και δεν έχει πολλά.Πιό πολύ πάω για την παρέα.Όσο για την κούτα του εκτυπωτή είχε μέσα διάφορους μεζέδες από κεφτέδες,Τυριά αξότικα 2-3 λογιό καραβόλους βραστούς με σκορδαλιά,λουκάνικα σπιτικά,και τράο στα κάρβουνα.

Δημήτρης said...

Δεν αφήνεις τα κουνέλια για να έρθεις για καμία τρυγόνα προς τα εδώ;
Άσε που έχουμε κι εμείς διάφορους..."εκτυπωτές"!!!!

chaniabee said...

όφου όμορφο παρεάκι!!!! Φαντάζομαι τι ψέματα θα ειπώθηκαν !!!!!! να χετε την υγειά σας να πορπατάτε τα βουνά και τα ψηλά φαράγγια!!!!!

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο μπράβο σας!
Τα τσακίσατε και πάλι τα ψητά και τις μπύρες.
Πάντα τέτοια.

İlhami Uyar said...

Dear my friend Markos Aliprantis why dont you ınvite to us in there to hunting?all condotions suitible ,meal,enviroment,dogs,good luck.

IxNiLaTiS said...

Ώπα τώρα γιατί τα πήρα σττο κρανίο
Τί εννοείς "το κρέμασαν" ; Γιατί έχουν μερικοί ανώμαλοι να κρεμάνε τα σκυλιά ζωντανά.

Αν γνωρίζεις ποιος το έκανε δεν θα έπρεπε να τον αφήσεις .... Θα μπορούσε να σου κάνει παρατήρηση και να του πλήρωνες τις κότες. Σωστά;

Αλλά βρήκε τρόπο να εκτονώσει να ανώμαλά του ένστικτα. ...... Μην μου πείς οτι τον άφησες ατιμώρητο >:

markos aliprantis said...

Πάνο το έμαθα από τρίτους χωρίς αποδείξεις κλπ πρώτον και δεύτερονείναι γέρος και δεν μπορούσα να του κάνω τίποτα.Το μετάνιωσε πικρά βέβαια με δικό μου τρόπο.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.