Tuesday, December 8, 2009

2ο Φεστιβάλ μελιού και όχι μόνο

Το 2ο Φεστιβάλ μελιού είναι πιά γεγονός.Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που δέχτηκαν την πρόταση-πρόσκληση και ήρθαν στο καφέ το Σαββάτο το απόγευμα.Από ότι θυμάμαι ήρθαν πάρα πολλοί.Παρασκευή βράδυ στο ρεμπετάδικο "Ρακάδικο"φάγαμε καταπληκτικά και ακούσαμε μουσική 14 άτομα όλοι η καλή παρέα που το 90% είναι μελισσομπλοκάδες και το διαλύσαμε παρά κάτι 3 η ώρα.Ήταν: Σταύρος Χαμπάκης(Ο Fotobees)μαζί με τον Κώστα,Ο Χρήστος από Καβάλα(Kavala bees)Ο Άνθιμος από τα Γιανιτσά(Beeclubpellas)O Θεοδόσης (kokkini-melissa) που ίσως αν αναρτήσει τις φωτό θα θυμηθώ και άλλους .Σίγουρα έχω ξεχάσει κάποιους.Σαββάτο μεσημέρι τρώγαμε παρέα 21 άτομα από όλη την Ελλάδα.Γνώρισα πολλούς φίλους και μελισσομπλοκάδες μεταξύ αυτών(γράφω αυτούς που θυμάμαι και ας με συνχωρήσουν αν ξεχάσω κάποιον)Τον Χρήστο από Αγ.Στέφανο(explore-bee)To καταπληκτικό παιδί Θωμά Κατσαρό(γιο του Θεοδόση)Τον Σταύρο τον Χαμπάκη,τον Κώστα τον πιλότο,τον Πολεικρέτη από την Νάξο,τον Σπύρο από την Καλαμάτα,τον πολυτάλαντο Γιώργο Τσιγαρίδα(trikalinos)Toν Βαγγέλη τον Νάξιο μαζί με κάποια παιδιά που ήταν από την Κατερίνη,τον Αλέξανδρο από το Ηράκλειο,τονΡούλη από Θεσ/κη,τον Σπύρο από την Ναύπακτο,την Άννα από την Σίκινο,στην παρέα μας ήταν και η πολύ καλή φίλη Ρόη από το μελισσοκομικό κέντρο Πειραιά και Κυκλάδων, πολλοί πάρα πολλοί για το μυαλό μου.
Δυό πράγματα με στεναχώρησαν στο Φεστιβάλ : η γνωριμία μου με το κ.Παππά αυτόν που φτιάχνει την μηχανή συρμάτωσης που διαφωνήσαμε κάπως έντονα (διαφορετικό σκεπτικό) που όπως πάλι λέει έχει εφέυρει και άλλα !!!αλλά δεν τα κυκλοφορεί για να μην του τα πάρουν (κλέψουν).Δεν θέλω να επεκταθώ παρακάτω γιατί υπάρχουν πολλοί με το ίδιο σκεπτικό που με ξάφνιασαν πράγματι με την στάση τους .Ίσως να είμαι λάθος εγώ που κάθε πράγμα που σκέφτομαι ή που μαθαίνω από άλλους το λέω σε όλον τον κόσμο για να το μάθει και αυτός.Πάντως εδώ στο μπλόγκ μου ότι μαθαίνω και ότι πατέντες κάνω θα τις μαθαίνετε άμεσα.Βέβαια επειδή η αγορά(μελισσοκόμοι)είναι μεγάλη ίσως κρύβονται και συμφέροντα πολλά πίσω από κάποιους που δήθεν το παίζουν καλοί.
Το δεύτερο είναι οτι η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κυκλάδων έλαμψε δια της απουσίας της για να προωθήσει το Κυκλαδίτικο μέλι που με τόσο κόπο και τόσα έξοδα βγαίνει.
Κύριοι της νομαρχιακής συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!
Αξίζει να σημειώσω οτι το μόνο νησί που είχε περίπτερα ήταν η Αμοργός μπράβο και πάλι μπράβο στους Αμοριανούς.

20 comments:

Anestis Ketsetzidis said...

Μάρκο
Ξέχασες τον Ρούλη,τον Κώστα,τον Αλέξανδρο,τον Γιώργο Τρικαλινό,τον Καλαματιανό,τον Θεοδόση απ το Βόλο,τον Καζάνη,τον Παντελή,την κυρία Άννα,τον Κόκκινο,τον Ιχνιλάτη,τον Φώτη,τον Κώστα εκ Βέροιας,τον τον...
άτιμο αλτσχάιμερ!
Όλα καλά.
Καλημέρα στην Πάρο.

Επόπτης said...

Μάρκο καλημέρα δεν μπορούσες να κοιμηθής και ξημερώματα έγραψες. Λυπάμαι γιατί δεν συνάντησα όλους όσους θα ήθελα το Σάββατο το απόγευμα ( την προηγούμενη ημέρα ήμουν εκτός αθηνών), ελπίζω σε άλλη συνάντηση.Χάρηκα από την άλλη όμως που είδα ορισμένους που συνομιλούμε και άλλους συναδέλφους που δεν έχουν μπλογκ.

evangelos naxios said...

Αγαπητε αδελφε μας καλημερα την αγαπη μας,(να δεις φωτο στο blog),σ'ευχαριστουμε εσενα και ολα τα "πλουσια"παιδια που ο,τι εχουν χαιρονται να το μοιραζονται ,ασε τους φτωχους στον φοβο τους....μερικοι ανθρωποι ξεχωριζουν με την λεβεντια τους και δοξα τον Θεο γνωριζουμε πολλους!!!!

ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ said...

Το όνομα του ρεμπέτικου δεν το ξέχασες άρα είσαι μια χαρά !!!!!!

Spyros said...

λυπάμαι που δεν μπόρεσα να είμαι μετά μαζί, ήμουν πτώμα, όλη μέρα στην έκθεση, ομιλίες, ρακόμελα, κτλ...

kkokinos said...

Γεια χαρα Μαρκο!Χαρηκα που γνωριστικαμε και απο κοντα και βρεθηκαμε και στο ιδιο τραπεζι να τα λεμε!!

explore.bees said...

Καλησπέρα Μάρκο ..

Μου αρέσει η τοποθέτηση που κάνεις σχετικά με την δημοσίευση των διαφόρων πατέντων στο διαδίκτυο ώστε να παίρνουμε ιδέες και να βελτιωνόμαστε .

Όμως όπως ακριβώς έγραψες δεν σκέπτονται όλοι σαν εσένα .

Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικές φορές έτσι σκεπτόμουνα και εγώ .
Προσπαθούσα να κρατήσω τις πατέντες για εμένα και τους πολύ κολλητούς μου φίλους .

Ίσως αυτή η συμπεριφορά είναι κατάλοιπα που έχουν μείνει μέσα στο DNA μου .
Η καταγωγή μου γαρ

Μέσα όμως από την συναναστροφή μου με ανθρώπους ,τόσο μέσα στην δουλειά μου όσο και στην προσωπική μου ζωή και προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνομαι έχω αναθεωρήσει σε πολλά σημεία .

Πιστεύω ότι και πολλοί από αυτούς που κατονομάζεις στο άρθρο σου διαβάζοντας την τοποθέτηση σου θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους .

Να είσαι καλά να μας φωτίζεις με τις πατέντες σου .

Καλή σου νύχτα

Χρήστος
Υ.Γ Χαιρετίσματα σε όλους τους μελισσομπλοκάδες .
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ το Σάββατο το Απόγευμα στην συγκέντρωση .
Ελπίζω ότι θα μπορέσω την επόμενη φορά .

Explore.bees

İlhami Uyar said...

File moy,kali doulıa

markos aliprantis said...

Aνέστη σίγουρα ξέχασα και άλλους βέπεις "ου γαρ έρχεται μόνον".
Από την Άνοιξη αν είμαι καλά θα ρημάξω τον βασιλικό πολτό μπάς και στρώσει η μνήμη.

markos aliprantis said...

Φώτη μιά ζωή ξυπνάω απ΄τη μαύρη νύχτα (κουσούρι κι΄αυτό)Το έγγόνι εντάξει έέέ;Και βέβαια υπήρχαν πολλοί που γνωρίσαμε και ας μην ήταν μελισσομπλοκάδες όπως ο ακούραστος και πάντα πρωτοπόρος παπά-Βαγγέλης Καρακάσης,Ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ κ.Παπαστέργιος,και οι επιστήμονες του κλάδου κ.Ανδρέας Θρασυβούλου που μου εξήγησε τί γίνεται όταν το πεταλουδάκι "χτυπάει"το θυμάρι μας και δεν παίρνουμε μέλι,την κυρία Φανή Χατζήνα,τον κ.Παπαχριστοφόρου και πολλούς άλλους.

markos aliprantis said...

Βαγγέλη χάρηκα πάρα πολύ για την γνωριμία μας και τους καλούς φίλους από την Πέλλα.Ελπίζω κατεβαίνοντας για την όμορφη Νάξο να συναντηθούμε ξανά.
Το 2004 νομίζω είχα μιά φλασιά που λέει και ο Ανέστης και έφτιαξα ένα κολπάκι για να καψουλώνω τα τελάρα εύκολα.Μάλιστα έστειλα και από ένα στον Παντελή(Chaniabee)και στον Σπύρο τον(beehuppy).Μετά από 2-3 χρόνια είδα το σύστημά μου σε blog διαφημηση πατενταρισμένο.Δεν με ένοιαξε καθόλου μάλιστα ο Παντελής σχολίασε στο blog αυτό πόσο καιρό πιό πρίν του το είχα στείλει.

markos aliprantis said...

Ρε Χρήστο είπαμε οτι ξεχνάω αλλά το όνομα ήταν χαρακτηριστικό χαχαχα

markos aliprantis said...

Σπύρο καταλαβαίνουμε οτι πέρασες λίγο λούκι από την πολύ δουλιά.

markos aliprantis said...

Κώστα και εγώ χάρηκα που σε γνώρισα.Τί έγινε μετά από τόση βροχή που έφαγες όλα καλά;

markos aliprantis said...

My frient Ilhami efxaristo poly.

markos aliprantis said...

Xρήστο διάβασε αυτό που έγραψα στον Βαγγέλη.Σε είδα κάποια στιγμή αλλά μετά με τέτοιο χαμό που γινότανε σε έχασα ελπίζω σε νέα συνάντηση

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Και στο 3° με υγεία να ξανασυναντηθούμε και να ξαναχαρούμε όλοι μαζί.

IxNiLaTiS said...

Την επόμενη φορά θα έχω φτιάξει πινακίδα που να γράφει

"μελισσομπλοκάδες εδώ"

Corfu bee said...

Γεια σου Μάρκο χάρηκα που τα είπαμε

Επόπτης said...

Μας έχει ξετρελάνει . Στις 24 του μήνα κλείνει τους δύο μήνες και από 4,400 κιλά που γενήθηκε έχει γίνει 7,300. δεν είναι πάχος γιατί έχει ύψος 65 πόντους. Κυκλοπάκι
Ανυπομονώ να περπατήση ( όπως και ο γιός μου ο Οδυσσέας) για να το πάρουμε μαζί στα μελίσσια.

Η ΓΝΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ.-