Saturday, May 26, 2012

Το.....παπαγαλάκι μου

-Ού γαρ έρχεται μόνον- έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες που διακρίνονταν για την σοφία τους όσο αφορά το γήρας και όχι μόνο.Τα γεράματα που έρχονται και το πρόβλημμα της μέσης και του μηνίσκου(καλά θα ήταν να είναι μόνο αυτά)με έβαλαν σε σκέψεις για να βρώ λύση στο πρόβλημμα.Πρέπει να φτιάξω κάτι που θα με βοηθά να βάζω τα
μελίσια μέσα στην μπαγαζιέρα χωρίς να τα σηκώνω.Με βάση βέβαια οτι δεν υπάρχουν χρήματα μετά τα 1200€ που μου έκοψ
αν τον μήνα άρα με ότι υλικό υπάρχει έφτιαξα το γερανάκι.Με παλιές σωλήνες τούμπο από γεώτρηση και πολύ μεράκι και κόπο κατάφερα να το φτιάξω.Βοήθησε σε αυτό ο φίλος μηχανικός σκαφών Σάκκης Μπουγιούρης που μου χάρησε ένα παλιό εργάτη άγκυρας κοτέρου.Το τελικό αποτέλεσμα είναι δοκιμασμένο να σηκώνει πάνω από 100 κιλά.Λίγο έρταλον στις τριβές με γρασαδοράκια για να γυρίζει εύκολα με το βάρος των 2όροφων μελισσών και μιά γερή βάση 20 χιλιοστών (χλαπάτσα) το στερέωσα στο μπροστινό μέρος του τρέυλερ.Το συνολικό βάρος στο γερανάκι είναι λιγότερο από 100 κιλά.

8 comments:

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Ωραίο!!!!
Μπράβο και εύχομαι πλέον καλά και ξεκούραστα φορτώματα και ξεφορτώματα.

explore.bees said...

Πολύ ωραίο Μάστορα .

Επειδή σε έχω κόψει !!!! είμαι σίγουρος πως ήδη δουλεύεις το αναβαθμισμένο μοντέλο .Χα χα χα .

Να είσαι καλά
Χρήστος

markos aliprantis said...

Θεοδόση ελπίζω να φανεί βολικό.

markos aliprantis said...

Χρήστο το επόμενο αναβαθμισμένο είναι ο χειρισμός με τηλεκοντρόλ αλλά προς το παρόν ας δουλέψει με ενσύρματες εντολές.

kkokinos said...

Μπραβο Μαρκο μαστορα!!
Στην παραγωγη ποτε μπαινει να μας στειλεις και εδω ενα? Μια εβδομαδα ημουν 'τεζα' με τη μεση!!!Βαλε με πρωτο στην λιστα παραγγελειων!!!!!

markos aliprantis said...

Κώστα μόλις ξεμπερδέψω με τις μεταφορές μου θα σου πώ αν είναι να το ξεκινήσω.

chaniabee said...

Αυτό το έχω πει και το έχω ξαναπεί μα θα το πω για άλλη μια φορά! Ο νους κουράζει το κορμί και ο νους το ξεκουράζει! Αυτό το πράμα το έχω πει σε πάρα πολλούς μεγάλους μελισσοκόμους και ξέρεις την απάντηση που μου δίνουν πια είναι? Πιάνει χώρο στο φορτηγό!!!!! Μέχρι να το κατεβάσεις και να το ανεβάσεις τις έχουμε φορτώσει!!! Τόσο τους κόβει το μυαλό φίλε μου!!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!

evangelos naxios said...

Συγχαρητήρια!!!!!!