Tuesday, October 15, 2013

Μήνυμα στο ΥΠΑΑΤ για τα ραντίσματα

Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Μάρκος Αλιπράντης ζώ στην Πάρο,και εκπροσωπώ τον μελισσοκομικό σύλλογο Πάρου που είμαι και αντ/δρος του. Αναγκάστηκα να προσφύγω σε εσάς γιατί εδώ και 2 χρόνια έχει χαθεί τουλάχιστον το 60% του μελισσοκομικού κεφαλαίου του νησιού μας από τον ψεκασμό για το σκαθάρι του φοίνικα,χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός ούτε από το υπουργείο σας αλλά ούτε και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η περσινή χρονιά για εμάς ήταν καταστροφική αφού όπως προανάφερα χάσαμε το μεγαλύτερο μέρος των μελισιών μας από 5 μελίσια που έχασε ο μικρότερος μέχρι 350 περίπου που έχασε ο μεγαλύτερος. Κάποια βελτίωση υπήρξε φέτος με τα Πανό που βάλαμε στο Λιμάνι και ενημερώθηκαν όσοι πραγματικά ήθελαν. Πρίν από 2 μήνες περίπου(τέλος Ιουλίου) με ειδοποίησαν οτι κάποιος ραντίζει τους φοίνικες.Πήγα αμέσως στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησα την Αστυνομία για να έρθει να καταγράψει το συμβάν και να δούμε με τί φάρμακα ψέκαζε τους φοίνικες.(Όσα φάρμακα χρησιμοποιούσε ήταν απαγορευμένα) Πράγματι ήρθε η αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και είναι σημαντικό τον είδαν να ψεκάζει εκείνη την ώρα. Σαν σύλλογος ζητήσαμε από την αστυνομία αντίγραφο του συμβάντος και το πήραμε μετά από 15 μέρες περίπου αλλά αλλοιωμένο σε σχέση με αυτά που έγιναν.Δηλαδή έγραψαν οτι κατόπιν προσωπικής μου καταγγελίας πήγε η αστυνομία επιτόπου και όχι σαν εκπρόσωπος του συλλόγου μας που είμαι.Δεν έγραψαν οτι ο αλλοδαπός την στιγμή που ήρθε το περιπολικό ράντιζε ακόμη και σε ερώτησή μου που έκανα στον αξιωματικό υπηρεσίας γιατί δεν το αναφέρει η αναφορά μου απάντησε οτι δεν το έγραψαν γιατί-λέει-δεν ήξεραν αν ήταν το αδίκημα ήταν αυτόφορο ή όχι .Αν ήταν αδίκημα με αυτόφορη διαδικασία θα έβρισκε τον μπελά του το όργανο που πήγε και δεν τον συνέλαβε για το συγκεκριμένο αδίκημα. Συγνώμη που σας κουράζω αλλά είμαστε σε απόγνωση όλοι οι μελισσοκόμοι. Σαν ενημερώνω οτι όλοι οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι για το θέμα από το τοπικό Γραφείο Αγροτικής ανάπτυξης,την περιφέρεια μέχρι την κυρία Τσιάμπα. Σας ενημερώνω επίσης οτι και εφέτος χάνουμε μελίσσια από δηλητηρίαση με νεονικοτινοειδή φάρμακα αλλά σε πιό περιορισμένη έκταση . Θα ήθελα να με ενημερώσετε βάση ποιού νόμου τιμωρείται κάποιος(η αστυνομία δεν γνωρίζει αλλά ούτε και η Περιφέρεια) που ραντίζει με παράνομα φάρμακα τους φοίνικες και τί μπορεί να γίνει από εδώ και μπρός για να μην χάνουμε αδίκως τα μελίσσια μας και ....το εισόδημά μας. Για τον Μελ.Συλ.Πάρου Μάρκος Αλιπράντης Αυτό το e-mail στάλθηκε στον Γ.Γ του υπουργείου κ.Μελά στις 2/10/13

3 comments:

explore.bees said...

Μάρκο καλησπέρα .
Περιμένω !! την όποια απάντηση αν έρθει ποτέ !
Να είσαι καλά
Χρηστος

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Χρήστο θα περιμένεις πολύ ,θα βαρεθείς ,και κάποτε θα το ξεχάσεις.
Κανένας δεν συγκινείτε , κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, κανένας δεν σηκώνετε απ την καρέκλα του [ ειδικά τώρα που υπάρχει και ο φόβος μήπως δεν την ξαναβρεί] κανένας δεν ξέρει τίποτα αλλά είναι και αναρμόδιος.
αλλοίμονο σ αυτούς που βλέπουν το βιός τους να αποδεκατίζετε.

chaniabee said...

μαρκο!!! εκτος απο τα φαρμακα για τους φυνικες εχε υποψην σου οτι και τα φαρμακα για τις ελιες ειναι τωρα νεονικοτινοιδη!!! το προβλημα δεν ειναι ο ανθος της ελιασ αλα εκει που πεφτει το φαρμακο το αποροφανε οι ξυνιδες και ολλα τα υπόλοιπα που φυτρονουν τριγύρω και γινετε χειροτερη ζημια φιλε μου!!!!!