Friday, July 4, 2014

Γ¨ Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο

Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ανακοίνωση προς Εκθέτες

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας– Σηροτροφίας, το Εργ. Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του Γεωπονικού Παν. Αθηνών, το Εργαστήριο Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης, το Ινσ. Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», ανακοινώνει τη διοργάνωση του Γ’ Πανελλήνιου Επιστημονικού Μελισσοκομικού Συνεδρίου.
Συνεργαζόμενοι φορείς:
·         η Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης
·         η Γεν. Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΑΑ&Τ
·         η Γεν. Διεύθυνση Ζωϊκής Παραγωγής του ΥΑΑ&Τ
·         ο Σύνδεσμος Παραγωγών Βασιλικού Πολτού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης
·         ο  Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου
·         το περιοδικό Μελισσοκομική Επιθεώρηση
και άλλοι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο στις 14, 15 κι 16 Νοεμβρίου 2014

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, εικονογραφημένα κείμενα (posters) και video- προβολές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή αλλά και η προώθηση των προϊόντων της μέλισσας σήμερα, καθώς και οι δυνατότητες προσαρμογής στα νέα δεδομένα, περιβαλλοντικά και κοινωνικά.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη βιολογική αξία και δράση των προϊόντων του μελισσιού, με κύριο στόχο την γνωριμία, έγκυρη ενημέρωση και προβολή τους στο καταναλωτικό κοινό.

Προβλεπόμενο Πρόγραμμα
         

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

·           Προσέλευση συνέδρων, Χαιρετισμοί   
·           Το παρόν και το μέλλον της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα
·           Εφαρμοσμένη έρευνα στη Μελισσοκομία

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

  • Μελισσοκομική Πρακτική (μελισσοκομικοί χειρισμοίεκμετάλλευση ανθοφοριώνδιατροφήεντατικά συστήματα εκμετάλλευσηςεξοπλισμός)
  • Ασθένειες και εχθροί του μελισσιού (υφιστάμενη κατάσταση – λύσεις)
  • Μελισσοκομική χλωρίδα και μελιτογόνα έντομα
  • Τα προϊόντα της μέλισσαςποιότητα – τυποποίηση –ταυτοποίηση – προώθηση

Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

·         Μέλισσα και Περιβάλλον
·         Τα προϊόντα της μέλισσας στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου
·         Βιολογικές και θεραπευτικές ιδιότητες των  προϊόντων της μέλισσας στον άνθρωπο και τα ζώα

Θέματα συζήτησης σε Στρογγυλή Τράπεζα:
1.   Έρευνα στην Μελισσοκομίαπροτεραιότητες – χρηματοδοτικά μέσα – συνεργασίες μεταξύ ερευνητικών κέντρων και παραγωγών.
2.   Οι μέλισσες κινδυνεύουν. Η τοξικότητα των φυτοπροστατευτικών ουσιών, οι επιδράσεις της αλλαγής του περιβάλλοντος, οι εξάρσεις των ασθενειών και η απουσία θεραπευτικών φαρμάκων στη Μελισσοκομία
3.   Τα προϊόντα της κυψέληςποιότητα – υγιεινή – ασφάλεια- τυποποίηση – ταυτοποίηση –προώθηση

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διοργανωθεί παρουσίαση των προϊόντων του μελισσιού για το καταναλωτικό κοινό από παραγωγούς ή/και ερευνητές.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου προβλέπεται να λειτουργήσουν δύο εκθέσεις,μελισσοκομικών εργαλείων εφοδίων και προϊόντων του μελισσιού (μέλι, γύρη, ιδιοσκευάσματα, κ.α) ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ο χώρος διεξαγωγής, το Ζάππειο Μέγαρο, είναι ιστορικός και πολυτελής, πλην όμως περιορισμένος.
Οι εκθεσιακοί χώροι θα είναι διακριτοί για τους κατασκευαστές, εμπόρους μελισσοκομικών εφοδίων και τους παραγωγούς μελισσοκομικών προϊόντων.  Ο πρώτος θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 400 τμ και ο δεύτερος 170 τμ.

Με δεδομένο τον περιορισμένο χώρο τα περίπτερα των εφοδίων δεν θα μπορούν να είναι μεγαλύτερα των 45 τμ και αντίστοιχα των προϊόντων κυψέλης των 15 τμ. Αναγκαστικά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβούν τις δυνατότητες των χώρων.

Η τιμή ενοικίασης ορίζεται στα 40€/τμ. (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η τιμή αναφέρεται στην ενοικίαση καθ’ όλη την διάρκεια του συνεδρίου (3 ημέρες και 1 ημέρα προετοιμασία) και ΔΕΝ περιλαμβάνει το κόστος διαμόρφωσης του χώρου και των περιπτέρων.  

Καλούμε – προσκαλούμε λοιπόν τους παραγωγούς, κατασκευαστές, διακινητές, τυποποιητές, όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να συμμετέχουν σ’ αυτήν την μεγάλη διοργάνωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, δηλώνοντας συμμετοχή έως τις 31 Αυγούστου 2014.

Πληροφορίες, Δηλώσεις συμμετοχής:


Τηλέφωνο
Fax
E-mail
Σοφία Γούναρη
Πασχάλης Χαριζάνης
Ανδρέας Θρασυβούλου
210-6399366
210-5294561
2310-472983
210-6000965
210-3466692
2310-991781
thrasia@agro.auth.gr

Γ' Πανελλήνιο Μελ/κό Συνέδριο: ΠΡΟΣ ΕΚΘΕΤΕΣ
Σχόλιο δικό μου
Έχω την εντύπωση οτι μερικοί φορείς λείπουν όπως το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας του Αγ.Μάμα και η Ο.Μ.Σ.Ε η διεπαγγελματική τί έγινε; Προσκλήθηκαν και δεν θέλουν  να έρθουν.
Μήπως είναι η ευκαιρία να τα βρούν οι επιστήμονες μεταξύ τους προς όφελος της μελισσοκομίας και κατ'επέκταση των μελισσοκόμων; 

1 comment:

chaniabee !!!! said...

δεν θυμόμαστε τι έγινε στην αθηνα στην έκθεση??? μαχαίρια πηγαίναν και έρχονταν απο παντου!! τολμη και γοητεία εχει καταντησει η μελισσοκομια!!αχ τα ερημα τα βατραχακια θα την πλεροσουν για ακομα μια φορα εφοσον στο λιβαδι τσακονοντε οι βουβάλες!!!