Wednesday, July 30, 2014

Τα ίδια Παντελάκη μου.... τα ίδια Παντελή μου

Ήρθε πάλι η εποχή που ραντίζουν τους Φοίνικες εδώ.Άρχισαν να ανθίζουν και τα πρώτα θύματα μελισσιών έπεσαν στον βωμό της απανθρωπιάς , του ωχαδερφισμού,και της αδιαφορίας των ιδιοκτητών Φοινικοειδών αλλά και του υπουργείου.Ρίχνουν πάλι νεονικοτινοειδή κάργα με αποτέλεσμα τα πρώτα θύματα να είναι τα μελίσσια που βρίσκονται στην περιοχή της Πούντας.Και να φανταστείτε οτι ο ιδιοκτήτης των φοινίκων που ραντίστηκαν ειδοποιήθηκε για το κακό που κάνει απο τον παθόντα μελισσοκόμο αλλά αυτός συνέχισε να κάνει το μακάβριο έργο του.Ειδοποίησα τις αρμόδιες αρχές Πάρου,Νάξου,και τον διευθυντή στην Σύρο.Πρότεινα μάλιστα να παρθούν δείγματα και να σταλούν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για να μας απαντήσουν επίσημα μετί είδους φάρμακο ράντισε τους φοίνικες αλλά το κυριότερο πώς θα τιμωρηθεί και αυτός που του το πούλησε επειδή βάση εγκυκλίου απαγορεύεται η χρήση νεονικοτινοειδών φαρμάκων στους φοίνικες αλλά και τί ποινή θα έχει ο ιδιοκτήτης των φοινίκων.Έχω ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές από την Δευτέρα 08:30 το πρωΐ για το θέμα και δεν ξέρω αν ήρθε τελικά ο γεωπόνος από την Νάξο για τον έλεγχο.Πάντως ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους τους μελισσοκόμους μακρυά από φοίνικες για να μην πάθουμε το προπέρσινο θανατικό.

3 comments:

IxNiLaTiS said...

-Από τη στιγμή που τον είχατε ειδοποιήσει και "σας έγραψε" μπορείτε να τον κατηγορήσετε για ζωοκτονία από πρόθεση.

-Μπορείτε επίσης να τυπώσετε μερικά φευ-βολάν που να αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο χρησιμοποιεί δηλητήρια βλαβερά στον άνθρωπο και στις μέλισσες, και να τα δώσετε στους πελάτες του - ρόμπα!

-Μπορείτε επίσης να κάνετε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, μοιράζοντας αυτά τα χαρτιά στους πελάτες του - 2 φορές ρόμπα!
- Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μπλόκ στο διαδύκτιο για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο διαδίκτυο που να αναφέρεται και με εικόνες η ζημιά που κάνει.

-Αναφέρετε το ζήτημα στην Greenpeace και στο WWF, να του εξηγήσουν ότι μπορεί να του κάνουν αποκλεισμό του ξενοδοχείου μαζί σας, να του σφίξει λίγο ο κώλος ;)

Ο μελισσοκομικός σύλλογος της περιοχής σας τι κάνει;

IxNiLaTiS said...

Ποιό ξενοδοχείο είναι αυτό;Πώς λέγεται ο φονιάς;

χριστοφορος said...

βρε συ μαρκο. λες μακρυα απο φοινικες και ιστοριες. που να παμε/ εχουμε περιθωρια? μια σταλια μελισσοβοσκες εχουν μεινει και αυτες αστα να πανε.στα νησια δεν εχουμε πολλα περιθωρια.ηρθε τελικα και στη Σαντορινη.εχασα 42 μελισσια πριν τρεις μηνες. σταδιακα ελλατωνοταν ο πληθυσμος μεχρι που σβηνανε και δεν εβλεπα καποια αρωστια.τουλαχιστον να μπορεσουμε να πεισουμε αυτους που χρεισιμοποιουν αυτα τα δηλητηρια να κοβουν τα ανθη οχι μονο οταν ψεκαζουν αλλα δια παντος. Διαβασα οτι το φαρμακο που βαζουν στους φοινικες κραταει μεχρι 19 χρονια στο φυτο και αποβαλλεται σιγα σιγα απο τα ανθη. οποτε και να μην ξαναψεκασουν η μελισσα το παιρνει απο τη γυρη.