Sunday, February 7, 2016

Η ώρα του βαρρόα

Πριν καμιά 10αριά μερες έκανα την πρώτη δόση για το βαρρόα.Ο καιρός ήταν κατάλληλος και για μια χοντρή επιθεώρηση.Αν και γκρινιάρης μπορώ να πώ ότι έμεινα ευχαριστημένος από αυτά που είδα.Μελάκια έχουνε αρκετά για να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ.Μερικά μάλιστα ίσως να ήθελαν και πάτωμα αλλά καλύτερα στριμωγμένα και ας φύγει και κανένα αν είναι η ώρα του.Εξ'άλλου υπάρχουν μαλαγρωμένες κυψέλες στην γειτονιά.Πολλά χρόνια είχα να δώ τόσους κηφήνες χειμωνιάτικα.Είναι ότι χρειάζεται για την πρώϊμη βασιλισσοτροφία.

5 comments:

Koutsoukos Kostas said...

Κι εδώ παίζει κηφήνας μπόλικος, αλλά με τα κρύα τους πέταξαν έξω. Είδα το mail μου αλλά δεν έλαβα τίποτα. Για ξαναστείλε

markos aliprantis said...

Κώστα το ξανάστειλα

Koutsoukos Kostas said...

Το πήρα είναι μια χαρά.

evangelos naxios said...

καλή σεζόν αδελφέ,πως έκανες θεραπεία,δεν έχεις γόνους???με εξάχνωση κάνεις?και πόσες φορές?

markos aliprantis said...

Αδελφέ Βαγγέλη φέτος τα μελίσια μου όλη την διάρκεια του χειμώνα είχαν από 3-6 γόνους.Αναγκαστικά έπρεπε να κάνω θεραπεία για το βαρρόα.Τους είχα κάνει οξαλικό μετά τον τρύγο του θυμαριού και τώρα έκανα με θυμόλη σε ηλιέλαιο μια και ο καιρός το επέτρεπε.τους έκανα 2 φορές και τώρα πάω για τρίτη λόγω των πολλών γόνων.Πήγα σήμερα αλλά ο Γαρμπής δεν με άφηνε να κάνω δουλιά.