Saturday, August 23, 2008

Kαλά κρασιά





Χτες το πρωί τρύγησα το αμπελάκι και το βράδυ πάτησα .Αντε και του χρόνου νάμαστε καλά και καλά κρασιά σε όσους βάζουν.Δικά μου σταφύλια πρώτη φορά έκοψα τόσα 12 κλούβες!!!!!

Μούστος 135 κιλά περίπου και 12 βαθμοί.Ίσως να έβγαζα και καμιά 10αριά κιλά μούστο παραπάνω αλλά δεν τα έστιψα πολύ γιατί αν είμαι καλά λέω να βγάλω τον Οκτώβρη και λίγη σούμα για το σπίτι και για κάνα φίλο.Έφτιαξα και τον σπαστήρα από χειροκίνητο σε ηλεκτοκίνητο με ένα μοτέρ που είχα παλιό από αμερικάνικο πλυντήριο κουπε-πέ.Με παίδεψε λίγο γιατί είχε αντίθετη περιστροφή από αυτή που ήθελα αλλά την λύση την έδωσα βάζοντάς το από την άλλη μεριά.Δεν είχα καμιά όρεξη να του αλλάξω την περιστροφή αλλάζοντας την συνδεσμολογία της βοηθητικής περιέλιξης γιατί έχει μειωτήρα στροφών με βαλβολίνες και δεν θα προλάβαινα να πατήσω. Τελικά η πατέντα πέτυχε χωρίς κανένα πρόβλημμα.Πάντως πρέπει να άλλαξαν οι καιροί γιατί μικρός που ήμουνα δεν τρυγούσε κανένας πρίν του Σταυρού.Τώρα κοντεύουμε να τρυγάμε ένα μήνα πρίν.

13 comments:

zepos said...

Άντε Μάρκο λεβέντη!!
Κι' από χρόνου περσσότερα!
Καλόπιοτο!

Εγώ έχω ακόμη καμιά βδομάδα τράτο..
Τα μέτρησαα χθές... 11,8..
Να βάλει λιγουλάκι ακόμη να το πίνουμε και να το νοιώθουμε..

Εχεις δίκιο για το πρώϊμο τρύγο..
Πάντα του Σταυρού πριν από λίγα χρόνια.. έως πρόπερσυ στις 7 του Σεπτέμβρη.. τώρα π΄παμε για το τέλος του Αυγούστου...

Elias Thalassis said...

na eisai kala kai toy xronoy.To krasi to exei eylogisi o theos kai o diavolos

chaniabee said...

καλα κρασια ρε φιλε!!!! αντε και να το πιεις με καλη παρεα!!!

Θεοδόσης Κατσαρός said...

Γεια σου Μάρκο!
Με το καλό να βράσουν και με υγεία να τα πιούμε!
Αν με φώναζες στον τρύγο θα ρχόμουν!
Βόλος - Πάρος...ένα τσιγάρο δρόμος!

İlhami Uyar said...

I wish you easely harvest,made wine and nice sell.stay well

giannis kazanis said...

Γιά σου Μάρκο από Κρήτη.
Οίνος Ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου. Καλοξόδευτο και με καλή παρέα.
Άν μου επιτρέπεις μια μικρή μόνο επισήμανση: Οι βαθμοί του μούστου κατα την μουστομέτρηση είναι πολύ χαμηλοί, πρέπει να είναι 13,5 γιατί υπαρχει περίπτωση να σου ξυνίσει το κρασί αργότερα. Εγώ σε αυτή την περίπτωση φτιάχνω πετιμέζι και ανεβάζω τους βαθμούς μέχρι το 13,5.
Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μου email.
Φιλικά: johny_bee.

Κώστας Ελευθεριου said...

Αντε και του χρόνου Μάρκο, καλόπιοτο και με καλή καρδιά και φίλους.

Δεν είναι λιγο νωρίς , να ανέβαζε λίγους βαθμούς ? Ή κατι ξέρει ο νοικοκύρης?

Αν βρεθείς Ραφήνα κάνε μου ενα τλφωνο 6945453168

markos aliprantis said...

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τις ευχές σας.
Ώραία η ευχή να το πιώ με καλή παρέα όλοι οι φίλοι ευπρόδεκτοι τον Χειμώνα αν είμαστε καλά.
Θεοδόση μάλλον έχεις δίκιο Βόλος-Πάρος ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
@Γιάννη από Κρήτη έχεις δίκιο αλλά αν τα άφηνα να ανεβάσουν στους βαθμούς που πρέπει ίσως και να μην τρυγούσα γιατί η ευδαιμίδα τα χτύπησε και ο τρύγος ήταν αναγκαστικός.
Κώστα ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθούμε.

μελονικος said...

Για σου φίλε Μάρκο.
Το κρασί να είναι καλοξόδιαστο.
Του χρόνου θα είμαι και εγώ στην κρασοπαρέα.

markos aliprantis said...

Ilhami I thank you for your wishes.

PanKok said...

Καλόπιοτο Μάρκο και του χρόνου με υγεία!

giannis kazanis said...

Μάρκο γιά σου.
Πρίν από μερικές μέρες βρισκόμουν στις Κυκλάδες και είχα πρόγρμμα να περάσω από Πάρο, μα μου χάλασε το πρόγραμμα μου ο καιρός και η στενότητα χρόνου που είχα. Ελπίζω την επόμμενη φορά να βρεθούμε και να τα πούμε από κοντά.
Φιλικά: Γιάννης.

Σπύρος Σφήκας said...

Μάρκο και του χρόνου με υγεία και καλή παρέα!!!